Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Conkeldurr
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Conkeldurr.png]

Türü: Dövüşçü

Base statları: 105/140/95/55/65/45

Ability'leri:
Guts: Bu Pokemon bir status'e uğradığında atağı %50 artar.
Sheer Force: Can götürmeye ek olarak pozitif bir etkisi olan saldırıların verdiği hasar %30 artar, ama etki yoksayılır. Eğer bu Pokemon'un itemi Life Orb ise Sheer Force'un hasarını arttırdığı saldırılar kullanıldığında Life Orb yine saldırının hasarını arttırır, ama kullanan Pokemon'un canı gitmez.
Iron Fist: Yumruk saldırılarının gücü %20 artar.

Conkeldurr, hızlı olmadan da iyi bir Pokemon olunabileceğinin kanıtı. 140 base ile OU'daki Haxorus'tan sonra en yüksek attack'a sahip ve Guts ability'si sayesinde yanmak, attack statını daha da arttırıyor. Defansları da iyi: Conkeldurr fiziksel yönden son derece dayanıklı, special bakımından ise ortalama civarı.

Conkeldurr'u nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Bulk Up
~ Bulk Up
~ Drain Punch
~ Mach Punch
~ Stone Edge / Payback
Item: Leftovers
Ability: Guts
Nature: Brave/Adamant
EV: 120 HP / 252 Atk / 136 SpDef

Bir Bulk Up'tan sonra Conkeldurr, 624 atağa ve 339 defansa ulaşabiliyor. Drain Punch setin ana saldırısı ve Conkeldurr'un saldırırken kaybettiği canı geri kazanmasını sağlayabiliyor. Mach Punch ise Conkeldurr'un Lucario, Excadrill gibi tehlikeli Pokemonları tek vuruşta indirmesini sağlıyor. Guts ise bu set için çok önemli, Conkeldurr'un burn ve paralysis status'leriyle durdurulamamasını, tam tersi daha da güçlü olmasını sağlıyor. Eğer Guts aktifse, sadece bir Bulk Up'tan sonra Conkeldurr, Scizor'u tek ve Hippowdon'u 2 vuruşta indirebiliyor!  Son saldırı size kalmış: Payback hayalet ve psişik türleri içinken Stone Edge, normalde Conkeldurr'u durdurabilecek Gyarados, Zapdos, Salamence gibi Pokemonlar için. Eğer Payback kullanacaksanız nature'ı Brave yapın ve speed IV'sine 0 verin ki Payback daha güçlü olsun.

SubPunch
~ Substitute
~ Focus Punch
~ Mach Punch
~ Payback / Stone Edge
Item: Leftovers
Ability: Iron Fist
Nature: Adamant / Brave
EV: 252 HP / 252 Atk / 4 SpDef

Conkeldurr, oyundaki en güçlü Focus Punch'a sahip. Hatta o kadar güçlü ki, Skarmory'i bile 2 vuruşta indirebiliyor! Substitute da Conkeldurr için çok iyi bir saldırı, çünkü normalde Conkeldurr'u çıkar çıkmaz saldırarak indirebilen, ama Conkeldurr'un bir saldırısına dayanamayacak olan Latios gibi Pokemon'ları kolayca yenmesini sağlıyor. Conkeldurr aynı zamanda Substitute için ideal statlara sahip: düşük hız ve iyi defanslar.

Substitute ve Focus Punch setin ana saldırılarıyken Mach Punch, Lucario ve Excadrill'e ek olarak bir Focus Punch'a dayanmış ama az canı kalmış Pokemonları kolayca indirmesini sağlıyor. Son saldırı seçimi yine aynı: Payback hayalet ve psişik türleri; Stone Edge ise Zapdos/Salamence/Gyarados için. Payback kullanacaksanız Brave nature'ı kullanın ve Speed IV'sine 0 verin.

Substitute zaten sizi status'den koruyacağı için Guts kullanmanıza gerek yok, Focus Punch ve Mach Punch'ın gücünü arttırmak için Iron Fist kullanabilirsiniz.

Choice Band
~ Superpower
~ Mach Punch
~ Stone Edge
~ Payback
Item: Choice Band
Ability: Guts
Nature: Brave
EV: 252 HP / 252 Atk / 4 SpDef

Choice Band itemi ile Conkeldurr; Superpower ile Skarmory, Hippowdon ve Vaporeon'u bile tek vuruşta indirebilecek güce ulaşıyor! Guts da aktifse, Conkeldurr'un attack statı 936'ya kadar yükseliyor. Mach Punch'ın da neler yapabileceğine bakalım bu arada:

Guts aktif değilken:

Mach Punch v. 0/0 Lucario: 108.9% - 129.18%
Mach Punch v. 0/0 Terrakion: 78.02% - 91.95%
Mach Punch v. 0/0 Mamoswine: 75.62% - 89.75%
Mach Punch v. 0/0 Infernape: 51.54% - 60.75%
Mach Punch v. 0/0 Flygon: 45.18% - 53.82%
Mach Punch v. 0/0 Haxorus: 43% - 50.51%

Guts aktifken:

Mach Punch v. 0/0 Mamoswine: 113.85% - 134.63%
Mach Punch v. 0/0 Infernape: 77.13% - 91.13%

Bu Conkeldurr'u durdurabilecek fazla bir şey yok. Kötü tarafı ise saldırı değiştirememesi, bu yüzden de seçtiği saldırıya dayanıklı bir Pokemon'a istediğini yapabileceği bir tur bırakması. Buna ek olarak Leftovers ve Drain Punch da kullanamayacağından canı çok çabuk düşebilir, bu yüzden bu Conkeldurr'u Wish bilen bir Pokemon ile kullanmak en mantıklısı.

İsterseniz Superpower yerine Hammer Arm da kullanabilirsiniz, ama güçteki düşüş belirgin olacaktır. Bu arada Speed IV'sine 0 vermeyi unutmayın.

Diğer Seçenekler: Low Kick veya Earthquake, setlerin herhangi birinde kullanılabilir. Sheer Force ability'siyle birlikte Poison Jab/Force Palm/Rock Slide saldırıları @ Life Orb kullanılabilir. Flame veya Toxic Orb'a ek olarak Facade ile Guts'tan yararlanan bir set kullanılabilir, ama bu Conkeldurr'un defanslarını harcamak olur.
Conkeldurr'a karşı ne kullanabiliriz peki bu yaratık beni sürekli tekliyor.
(15-01-2012, 07:46 PM)PardalissSs link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Conkeldurr'a karşı ne kullanabiliriz peki bu yaratık beni sürekli tekliyor.

Eğer Bulk Up kullandıysa Skarmory ile Whirlwind kullanıp değiştirebilir yada Brave Bird'le zarar verebilirsin. Reuniclus yada Slowbro gibi defansif Psychic pokemonlarıyla karşılayabilirsin. Hippowdon gibi bir Wall'la da karşılayabilirsin. Dragonite gibi bir pokemonla Hurricane vurabilirsin. Ve daha birçok seçenek... Yeterki zayıf taraflarını bil...
Guts
~ Drain Punch
~ Mach Punch
~ Payback
~ Facade
Item: Burn/Flame Orb
Ability: Guts
Nature: Adamant
EV: 252 Atk, 224 HP, 32 SpDef

Bu set, Guts ability'sinden yararlanmayı amaçlıyor. Conkeldurr, status'e maruz kalırsa atağı %50 artıyor ve Facade saldırısının gücü 70'ten 140'a çıkıyor. Bu setin kötü yanı Conkeldurr'un her tur canının gitmesi, yani rakibiniz Conkeldurr'u daha kolay bir şekilde indirebilecek. İyi yanı ise Choice Band seti kadar güçlü vurabiliyor ve saldırı değiştirebiliyor.

Saldırılar basit: Drain Punch Conkeldurr'un canını yükseltmesi için, Mach Punch ise daha hızlı Pokemon'lar için gerekli. Payback, Hayalet ve Psişik türleri için. Facade ise Conkeldurr'un normalde yenemeyeceği Slowbro ve Gliscor'u yenebilmesini sağlıyor ve Stone Edge kadar olmasa da uçan türlerine (Dragonite, Gyarados...) de iyi vuruyor. Bu sette Bulk Up veya Superpower'a yer olsa iyi olurdu, ama maalesef yok.

Eğer Conkeldurr'u bir seferde 3 turdan kısa sahada tutmayı düşünüyorsanız Toxic Orb, daha uzun tutmayı düşünüyorsanız Flame Orb kullanın.