Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Deoxys-D
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 386Deoxys-Defense.png]

Türü:  [Resim: Psychic.png]
Ability:  Pressure= Pokemonun saldırıları kullanma sayısını artırır.

STATS
[Resim: DEOstats.png]

    GENEL BAKIŞ
    Deoxys-D’nin statlarına bakılınca zaten defansif bir pokemon olduğu anlaşılıyor. Geniş saldırı seçenekleri güçlü temel defansif statlarıyla rakipleri için OU’daki en büyük tehditlerden biridir. Defansının yanında Spikes, Taunt, Toxic ve Recover gibi yardımcı saldırılarının da olması ona ek avantajlar kazandırıyor. OU Tier’ın en iyi Spikes kullanıcılarından biridir. Ayrıca Taunt’u sayesinde rakiplerinin kurduğu taktikleri iptal ediyor. Taunt+Night Shade kombinasyonu ile Reuniclus’la baş edebilecek pokemonlar arasına girmeyi başarmış bir pokemondur.
    Fakat, Deoxys-D’nin Tyranitar ve Scizor ile başı belada. Uygun bir saldırı ile Deoxys-D bu pokemonlara yenilebilir.

Dayanıksız olduğu türler: [Resim: Bug.png] x2, [Resim: ghost.png] x2, [Resim: Dark.png] x2
Dayanıklı olduğu türler:  [Resim: Fighting.png] /2, [Resim: Psychic.png] /2
Bağışıklık: Yok

    SPIKES
Move 1: [Resim: Ground.png]Spikes
Move 2: [Resim: Normal.png]Recover
Move 3: [Resim: Dark.png]Taunt
Move 4: [Resim: Dark.png]Night Shade / [Resim: Poison.png]Toxic
Item: Leftovers
Ability: Pressure
Nature: Calm
EVs: 252 HP / 4 Def / 252 SpD   

      YORUMLAR
    Bu set, Deoxys-D’nin en başarılı setidir. Ama bu başarı doğru destek ve kullanımla yakalanır. Oyundaki sık sık pokemon değiştirmenin artmasından dolayı Spikes artık çok kullanışlı hale gelmiştir. Spikes sadece Deoxys-D’ye yardım etmekle kalmaz, takımınızın maçı kazanmasına da yardım eder.
    Recover, düşen HP’yi tekrar yükseltmek içindir. Taunt ise rakip pokemonun yapabileceği herhangi bir taktiği bozar.
    Night Shade, rakibin statları ve türü ne olursa olsun hep Pokemon'un leveli kadar can götürür.
    Taunt+Night Shade kombinasyonu bu setin oldukça kullanışlı bir kombinasyonudur. Bu kombinasyon sayesinde Reuniclus’la baş edebilirsiniz.
    Rakiplere statü problemi açmak için Toxic’i kullabilirsiniz. Fakat bu sefer de Night Shade’i çıkarmak zorunda kalırız. Toxic+Recover kombinasyonu bu sefer işimize yarayabilir. Toxic ile rakibin HP kaybı her tur gittikçe artacak ve siz de rakipten aldığınız zararı Recover ile kapatarak savunma yapmış olacaksınız.

      TOXIC STALLER
Move 1: [Resim: Dark.png]Taunt
Move 2: [Resim: Poison.png]Toxic
Move 3: [Resim: Normal.png]Recover
Move 4: [Resim: Psychic.png]Agility / [Resim: Dark.png]Night Shade
Item: Leftovers
Ability: Pressure
Nature: Bold
EVs: 252 HP / 56 Def / 200 SpD   

    YORUMLAR
    Taktiği ilk gördüğünüzde bu kadar fazla defansı olan bir pokemonda Agility’nin ne işi var diye şaşırabilirsiniz. Taunt ve Toxic kombinasyonlarıyla beraber, Agility’nin vereceği yüksek hız, onu daha büyük bir tehlike yapacak. Agility’li Deoxys-D’ye karşı rakip olarak Dragonite’ı koyalım karşısına. Taunt yaparak ilk önce Dragon Dance’i önlersiniz. Daha sonra Toxic ile zehirleyip, ardından alacağı darbelere karşı Recover kullanıp Deoxys-D’nin HP’sini artırırsınız.
    Agility’ye alternatif olarak Night Shade koydum. Çünkü Ability her fırsatta yapılabilecek bir saldırı değildir. Bu sebeble Taunt+Night Shade kombinasyonunu kullanacağız. Fakat Agility ilk tercihtir. İsterseniz pokemonunuzla biraz pratik yapın ve Agility’den memnun kalmazsanız Night Shade ile değiştirin.
   
    TEHDİTLER
[Resim: 248.png]
Tyranitar-Yukarıda da bahsettiğim gibi Tyranitar bu pokemon için en büyük tehditlerden biridir. İtemi Choice Band ise Deoxys-D’nin işi çok zor olabilir.
[Resim: 212.png]
Scizor-Taunt’un etkisiz kalacağı taktikleri olan ve Poison(Zehir) türüne karşı bağışıklığı olduğundan Toxic etkisiz kalacaktır.
[Resim: 94.png]
Gengar-Shadow Ball ile Deoxys-D’ye sorun çıkarabilir. Üstelik genellikle hasar vermeyen saldırıları kullanmadığından Taunt’tan da etkilenmeyecektir.
[Resim: 547.png] [Resim: 642.png]
Whimsicott ve Thundurus-Bu iki pokemon da Prankster yeteneğine sahip ve Taunt yapabiliyorlar. Bu yüzden Deoxys-D’yi devre dışı bırakabilirler.
(11-09-2011, 08:32 PM)Electabuzz link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Night Shade, üstün olduğu türe karşı oldukça etkili vuruşlar yapar.

Küçük bir not: Night Shade, rakibin statları ve türü ne olursa olsun hep Pokemon'un leveli kadar can götürür.
Çok beğendim eline sağlık.
Fast Spiker
~ Spikes
~ Taunt
~ Stealth Rock / Recover
~ Night Shade / Magic Coat
@ Leftovers / Rocky Helmet
Nature: Timid
Ability: Pressure
EV: 252 HP / 252 Speed / 4 Def

Suicide Lead
~ Stealth Rock
~ Spikes
~ Thunderbolt / HP Fire
~ Psycho Boost
@ Fire Gem / Electric Gem
Nature: Timid
Ability: Pressure
EV: 252 SpA, 208 Speed, 48 HP

Bu iki setin ilk mesajdaki Spikes setinden farkı bu setlerde Deoxys-D aynı zamanda defansif bir Pokemon görevi görmüyor. Bu iki sette de Deoxys-D sadece bir lead olarak tasarlanmış ve tek amacı var: savaşın başında Stealth Rock ve Spikes kullanmak. İlk set Deoxys-D'nin hızına ve Taunt saldırısına odaklanırken, ikinci sette Deoxys-D bir "lure" (yem) görevi görüyor: Deoxys-D'nin Special Attack statı yüksek olmasa da böyle bir dizilişte Psycho Boost beklenmedik bir şekilde dayanıklı olmayan çoğu şeye iyi vuracaktır. Scizor'u indirmek istiyorsanız HP Fire + Fire Gem, su türlerine karşı bir şey yapabileyim diyorsanız Thunderbolt + Electric Gem kullanın.