Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Alomomola
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 594.png]
Alomomola
[Resim: water.png]

Ability;
Healer,
Status'ü iyileştirmek için her tur %30 şansı vardır.
Hydration, Yağmurlu havada status etkilerini iyileştirir.
Regenerator, Savaş bittikten sonra HP'nin 1/3'ini doldurur.

Statlar;
165 / 75 / 80 / 40 / 45 / 65


Genel Bakış;
  Alomomola, takımınız için harika bir destek ve defansif pokemon olabilir. Tek tür Water ve yüksek HP base statı ile taktiklerinizi uygulamanız için yardımcı olacak. Alomomola, defansif su türü rolünü harika şekilde üstlenebiliyor. Wish desteği sayesinde takımdaki pokemonlarınızı iyileştirebiliyor. Wish ile tek seferde 267 HP dolduruyor. Grass ve Electric tipi pokemonlarla karşılaşmadığınız sürece pek sorun yaşamayacaksınız. Bu yüzden takım arkadaşı olarak  Skarmory, Latios, Latias, Shaymin gibi pokemonlar kullanabilirsiniz.


Wish Support @ Leftovers (Rain Takımlar İçindir)
Ability : Hydration
EVs : 108 HP / 176 Def / 224 SpD
Impish  Nature

~ Wish
~ Protect
~ Waterfall / Aqua Jet
~ Toxic 

Yorumlar;
  Hydation ile kullanıldığında yağmurlu havada status'ü iyileştirme becerisi ona büyük bir avantaj kazandırıyor.
  Aşırı yüksek HP base statları için 108 EV yeterli olacaktır. Düşük defans ve SpD'a sahip olduğu için onlara ağırlık vermeniz önerilir. Aksi takdirde HP'niz çok fazla olsada rakiplerinize karşı koymanız pek mümkün olamayabilir. Yinede Wish'ten daha fazla verim almak isteyenler HP'ye biraz daha yüklenebilirler.
  Bu dizilişin temel hareketi Wish'tir. Takım arkadaşlarını iyileştirmek amacıyla kullanılır. Protect ise kendi HP'sini doldurmasını sağlıyor. Waterfall ve Aqua Jet'ten fazla bir damage beklemeyin. Defansif bir pokemon ve hiç Atk'a EV vermedik. Yinede zayıf türe karşı kullanılabilir. Aqua Jet her zaman önce vuran bir saldırıdır. Ancak daha güçlü bir saldırı isterseniz Waterfall kullanmalısınız. Toxic kesinlikle kullanmanız gereken beir harekettir. En azından Aqua Jet kadar HP götürür.

Karşılanması;
  Grass Knot güçlü grass yada Electric tipi saldırılardan tek yer. Waterfall ile birçok pokemona vuramaz. Mesela; Lucario, Scizor, Forretress, Skarmory, Conkeldurr ve Ferrothorn