Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 005 - Showdown in Pewter City
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Showdown in Pewter City
Japonca Adı : Pewter Gym Battle
Türkçe Adı  : Pewter Şehri'nde Bir Gösteri


[Resim: genizet.png]

Bölüm Roket Takımı’nın çukur kazmasıyla başlar. Tuzağı öyle bir gizlerler ki kendileri bile farkedemeyip içine düşerler.

Dünyanın en büyük Pokémon antrenörü olma yolunda ilerleyen Ash, sonunda Viridian Ormanı’ndan çıkmanın bir yolunu bulur. Hiç kuşku yok ki Ash, Pikachu ve Misty’i bekleyen daha birçok sürpriz macera var.

Kahramanlarımız tepeden şehre bakarken taş satan bir adamla karşılaşırlar. Bu adam, onlara Pewter Şehri’nin taşlarıyla ünlü olduğunu söyler. Aynı zamanda Pikachu’nun da yorgun gözüktüğünü ve bakıma ihtiyacı olduğunu söyler.

Bu yüzden Ash, Pokémon Merkezi’ne gider ve Pokémonlar’ını Hemşire Joy’a emanet eder. Duvarda Pokémon Ligi Bölgesel Şampiyonası’nın ilanını görürler. Ash katılmak ister. Misty bunun için değişik şehirlerden değişik antrenörleri yenmesi ve onların rozetlerini de kanıt olarak getirmesi gerektiğini söyler. Ash bunu yapabileceğine inanır. Bu arada taş satan adam tekrar gelip sakın bana Pewter Şehri Lideri’ne meydan okumayı düşünüyorum deme der. Ama Ash, tabi ki de bunu düşünür. Adam bir şey demeden sadece gülerek gider. Ash, adamın onunla dalga geçtiğini düşünüp sinirlenir. Bu yüzden bir an önce lideri yenmek ve ona gününü göstermek ister.

Ash, Pokémonlar’ını hemşireden alıp Pewter Spor Salonu’nun yolunu tutar. İçeri girdiğinde lider Brock ile karşılaşır. Kendini tanıtarak ona meydan okur ve Brock da bunu kabul eder. Elini bir şıklatmasıyla ortaya kayalardan oluşan bir saha çıkar. Ash, ilk Pokémon olarak Pikachu’yu gönderir. Brock da Onix’i. Pikachu korkarak geri kaçar ama Ash kararlıdır, onu tekrar sahaya yollar. Onix önce Çarpma saldırısı ile daha sonra da kuyruğuyla Pikachu’yu bağlayarak etkisiz hale getirir. Ash, Pikachu’ya Şimşek Şoku saldırısı yapmasını söyler ama bu saldırı kaya Pokémon’una işlemez. Pikachu’nun çok acı çektiğini gören Ash, en sonunda pes eder.

Pikachu’nun durumu iyi olmadığı için Ash onu kucağında taşır. Bu sırada taş satan adam gelir ve onları evine davet eder. Ash, Brock’u yenemezse turnuvaya katılamayacağını söyler ama Brock’un kendisinden iyi olduğunun da farkındadır. Ash, Brock’un neden turnuvaya katılmadığını anlayamaz. İşte o zaman adam Ash’i bir yere götürür. Burası Brock’un evini dışardan gören bir penceredir. Evde Brock bir sürü küçük çocuğa yemek yapmaktadır. Ash, bunu hiç hayal edemediğini söyler. Adam ona Brock’un 10 kardeş olduğunu, onlarla ilgilenmek zorunda olduğundan bölgesel şampiyonaya katılamayacağını söyler. Babasının ailesini Pokémon antrenörü olmak için terk ettiğini, annesinin de bu acıya dayanamayıp öldüğünü anlatır. Ash, bu acı hikayeyi daha fazla dinlemek istemediğini söyler. Pikachu’su iyileştiğinde onu daha güçlü hale getirebilirse Brock’u yenebileceğini düşünür. Adam da bunun için bir fikri olduğunu söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Onix

Adam, Ash’i bir hidroelektrik değirmenine getirir. Burada Pikachu’yu bir makineye bağlarlar. Ash, kendi bacak gücüyle değirmeni çevirerek Pikachu’nun elektrik şoku alarak güçlenmesini sağlar. Bu sırada Misty gelip onun yardım teklifini kabul etmesini ister ama Ash her şeyi kendi başına halletmekte kararlıdır. Makine sonuna kadar elektrikle dolunca bir patlama olur ve Pokémon’umuz artık hazırdır.

Ash, büyük bir ögüvenle Pewter Salonu’nun kapılarını açar. Brock, daha akıllanmadın mı der ama karşılaşmayı da kabul eder. Bu sefer iki Pokémon seçmesini söyler. Brock ilk olarak Geodude gönderir. Ash ise Pidgeotto’yu seçer. Fırtına saldırısı ile tozu toprağa katar. Ancak bu hiçbir işe yaramaz. Sonunda Pidgeotto bayılır ve Ash onu geri çağırır. Artık Pikachu’yu gönderme zamanı gelir. Bu sefer Pikachu kendinden emin bir şekilde Şimşek Şoku gönderir ve Geodude kömüre döner. Buna çok şaşıran Brock hemen Pokémon’unu geri çağırıp Onix’i gönderir. Geçen maçtaki gibi onu kuyruğuyla kıstırır. Pikachu güçlü bir Yıldırım Saldırısı yapar ama Onix’i yenebilecek kadar güçlü değildir. Pikachu’nun daha fazla zarar görmesini istemeyen Brock, Onix’e durmasını söyler. Bu sırada Pikachu’nun yıldırımlarından dolayı tavanda bir alevlenme olur ve otomatik sulama sistemi devreye girer. Onix bir kaya Pokémon’u olduğu için sudan kötü şekilde etkilenir. Ash, bunu fırsat bilerek Pikachu’dan saldırmasını ister. Bu sefer zor durumda olan Onix’tir. Ash tam bitirici darbeyi vuracakken Brock’un kardeşleri Ash’in bacaklarına sarılarak abilerinin Pokémon’una zarar vermemesi için ona yalvarırlar. Bu yüzden Ash maçı yarıda keser. Daha sonra adil bir şekilde tekrar savaşacaklarını söyleyerek oradan ayrılır.

Ash, Pewter şehrinden ayrılmak üzere yola koyulur. Ancak arkasından koşarak Brock gelir. Ona kendi hayallerinden bahseder. İyi bir Pokémon antrenörü olmanın umrunda olmadığını sadece iyi bir Pokémon bakıcısı olmak istediğini ama bu şehirden asla ayrılamayacağını söyler. Bu yüzden de Kaya Rozet’ini vererek kendi hayallerini Ash’in gerçekleştirmesini ister. Ash de bunu seve seve kabul eder. Bu sırada taş satan adam gelir. Takma sakalını ve şapkasını çıkarır. Brock ona baba diye seslenince Ash hayrete düşer. Onun adı Flint'tir. Babası Brock’a artık hayallerinin peşinden gidebileceğini ailesiyle kendisinin ilgileneceğini söyler.

Ve böylece yeni arkadaşını da alarak ve tabi peşinde Misty olduğu halde Ash, büyük bir Pokémon ustası olma yolunda çıktığı seyahate devam eder…


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Hemşire Joy
Flint


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani017.gif]


Brock: [Resim: rsiconani074.gif][Resim: rsiconani095.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Brock, gruba katılır.
- Geodude ve Onix animede ilk kez görünür.
- [Resim: 01.gif] Ash, Kaya Rozeti'ni kazanır.





[Resim: bymanga.png]
Pikachu Geodude'yi nasıl yeniyor anladım. Bildiğiniz gibi elektrik türü saldırılartoprak türü pokemonlara etki etmez.

Burdada zaten Yıldırım Şoku Geodude ile temas etmiyor.
Etrafında bir elektrik alanı yapıyor ve patlatıyor.
Patlamanın ortasında kalan Geodude yeniliyor!

Resimler;
Spoiler:
[align=center][Resim: geodudeakn.png]
[Resim: Geodude.png]
[Resim: Geodudepatlama.png]
[Resim: Geodudekl.png]

Onix ise ıslanınca su elektriği iletiyor ve o şekilde Yıldırım Şoku'ndan etkileniyor. :D