Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Serperior
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: normal_497Serperior_Dream.png]

Türü: Bitki

Base statları: 75/75/95/75/95/113

Ability'leri:
Overgrow: Bu Pokemon'un canı %33'ün altına indiğinde bitki saldırılarının gücü %50 artar.
Contrary: Bu Pokemon'un statları normalde artacaksa azalır, normalde azalacaksa artar. (Örneğin Calm Mind SpA ve SpDef'ini düşürürken Leaf Storm SpA'ını arttırır)

Serperior, statlarına bakıldığında son derece vasat bir Pokemon. Defansları fena değil ve yeterince hızlı, ama ofansif statları düşük ve pek iyi saldırı öğrenemiyor. Peki niye kullanılsın?

Contrary. Contrary, müthiş bir ability ve Serperior'u vasat bir Pokemon'dan hazırlıksız takımları kolayca dağıtabilecek bir canavara çeviriyor. Contrary sayesinde Serperior'un Special Attack'ı her Leaf Storm kullandığında artıyor! (ilk kullanılşında %200 oluyor, ikinci kullanışında %300, üçüncü kullanışında %400. ondan sonra daha artmıyor)

Serperior'un kötü yanları da var tabii. Leaf Storm, Giga Drain ve Hidden Power dışında iyi saldırı öğrenemiyor, bu yüzden de Glare, SubSeed gibi seçenekleri kullanmak zorunda. Bu da Heatran, Skarmory, Ferrothorn gibi yaygın Pokemon'lar tarafından kolayca durdurulabileceği anlamına geliyor.

Serperior'u nasıl kullanabileceğimize bakalım:

SubSeed
~ Substitute
~ Leech Seed
~ Leaf Storm
~ HP Rock / Torment / Glare
Item: Leftovers
Ability: Contrary
Nature: Timid
EV: 252 SpA/240 Speed/8 HP/8 Def

Serperior'un en iyi seti. İlk Serperior'u attığınızda Substitute yapın ki rakibinizin ne yapacağını görün. Eğer karşınızda Leaf Storm / Hidden Power ile indirebileceğiniz bir Pokemon varsa saldırın, yoksa Substitute / Leech Seed ikilisiyle rakibi indirebilecek düzeye getirene kadar zayıflatın.

Son saldırı size kalmış: Torment, Substitute'unuzu kırabilecek tek saldırısı olan Pokemonlara karşı işinizi kolaylaştıracakken Glare, sizden hızlı Pokemonları felç edip SubSeed ile yenmenizi kolaylaştırabilir. HP Rock ise size problem çıkarabilecek Gyarados, Salamence gibi Pokemonları ve ateş türlerini yenmeniz için ve aynı zamanda Leaf Storm'dan da yararlanıyor. İsterseniz HP Ice/Fire da kullanabilirsiniz.

Choice
~ Leaf Storm
~ Giga Drain
~ Twister
~ HP Fire
Item: Choice Scarf / Choice Specs
Ability: Contrary
Nature: Timid
EV: 252 SpA/240 Speed/16 HP

Choice Specs Serperior, eğer rakip takımın Chansey/Blissey veya bitkiye 4 katı dayanıklı bir Pokemon'u yoksa rakibin bütün takımını bile indirebilir. Leaf Storm setin ana saldırısı. Serperior iyi saldırı öğrenemiyor demiştik ya, işte kanıtı bu. Twister sadece Salamence'e karşı Leaf Storm'dan daha iyi vuruyor. Giga Drain canınız düştüğünde yükseltmek için işe yarayabilir. Hidden Power Fire ise metal türleri için.

Serperior'u revenge killer olarak kullanmak istiyorsanız Choice Scarf da kullanabilirsiniz.

Diğer Seçenekler: Serperior'un pek fazla seçeneği yok aslında. Overgrow ability'siyle Coil/Leaf Blade/Dragon Tail/Glare gibi bir set kullanılabilir. Serperior'un iyi defanslarından, hızından yararlanan ve Light Screen/Reflect kullanan defansif bir set kullanılabilir. Defansif setlerde Taunt kullanılabilir. Serperior aynı zamanda Swords Dance, Calm Mind ve Growth da öğrenebiliyor, ama iyi saldırılar öğrenemediğinden bu saldırılardan da yararlanamıyor.