Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #003 Venusaur
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Venusaur #003

[Resim: 23ivz14.jpg]

[Resim: acbia0.jpg]


İsim: Venusaur
Tür:Çimen / Zehir
Tip: Tohum Pokemonu
Yetenekler: Overgrow / Gizli Yetenek: Chlorophyll
Pokedex Numaraları: Kanto #003 - Johto #233 – Hoenn #205
Ağırlık: 100 kg
Yükseklik: 2.0 m

  Venusaur ( Japonca ismi ile Fushigibana) 1. Jenerasyona ait Çimen/Zehir türünde çift türlü bir pokemondur.
  Bulbasaur 16. levelde ilk evrimi olan Ivysaur’a ve 32. levelde ise ikinci evrimi olan Venusaur’a evrimleşir.
  Venusaur, Pokémon Green ve LeafGreen’ın kapaklarında görülen maskot olmuştur. Ayrıca Venusaur başlangıç pokemonları arasında en çabuk gelişendir.

[Resim: mhep7c.jpg]

Venusaur, önceki evrimlerine göre hem çok büyük hem de daha ağırdır.Eğer Venusaur savaşta değilse, normal durumlarda iki kat daha yavaş hareket eder.Bulbasaur’ın sırtındaki tohumu, Venusaur olunca altı geniş yapraklı, kahverengi kalın gövdeli,beyaz benekli kırmızı yapraklara sahip bir palmiye ağacına dönüşmüştür.Önceki evrimlerinde çimenler arasında saklanmak için yararlandığı mavi/yeşil benekleri, bu evriminde kurbağalardaki gibi siğillere dönüşmüştür.Ayrıca Venusaur’ın kulaklarının içi kırmızı renge dönüşmüştür.

[Resim: n471hh.jpg]

Bulbasaur ve Ivysaur gibi Çimen tipi güçleri sırtındaki palmiye ağacından sağlar. Fakat bu saldırıların etkileri Ivysaur ve Bulbasaur’ın yaptıklarına göre net bir şekilde daha güçlüdür.Sırtındaki ağacın aromasının hoş kokusu diğer pokemonları kendine çekebilir.Ayrıca, bu aroma insanları ve savaşta ki pokemonları sakinleştirebilir. Yağmurlu bir günün ardından sırtındaki ağacın kokusu daha da yoğunlaşır.Bu çiçek aynı zamanda, gücünü daha da fazlalaştırmak için sıcak yaz günlerinde güneş ışığı emer.
  Aynı zamanda düşmanlarına karşı hız kazanması için onu şarj etmek mümkün; Skull Bash ve Body slam performansından sonra çok güçlü bir hıza sahip olabilir.Ayrıca, böyle ağır bir pokemon inanılmaz sıçramalar yapma yeteğine sahiptir ve bu saldırılardan kaçmak gerçekten zordur.Kurtulmak için yakın kaya oluşumlarının arasına kaçın. Fakat bu durumun onun için bir dezavantaj yaratır; ağırlığından dolayı Venusaur çamura batabilir veya kuma gömülü kalabilir ayrıca deprem yaratabilir.(Bu durum Venusaur’ın Earthquake kullanabildiğini gösterir.) Venusar evriminin son aşamasında olduğu için, Hyper Beam, Giga Impact ve Frenzy Plant gibi güçlü saldırıları kullanabilir.

[Resim: 2dtpxty.jpg]

Venusaur’ın doğal yaşam alanı, bol miktarda güneş alan, temiz su erişimi kolay olan geniş ovalar ve ormanlardır. Önceki evrimleri gibi ağırlıkla Kanto bölgesinde bulunur.
  Vahşi yaşamda nadir bulunur. Genellik insan gözünden uzak ve evrim ritüellerinde Bulbasaurlar ve Ivysaurlara yol gösterir. Venusaur’ı eğiten eğitimcilerin çok güçlü olması gerekmektedir. Bazı bilinmeyen nedenlerden dolayı, büyük ihtimalle yaşından itibaren, yakalanan Venusaurlar, Torterralar gibi çok sakin olurlar.

[Resim: 23u8qjn.jpg]

Venusaur beslenmiyorsa sırtındaki çiçekten enerji alır. Bu çiçek Venusaur için enerji sağlar ve fotosentez yapar. Bu olay sürekli devam etmektedir. Bu nedenden dolayı güneşli alanlar tercihidir ve yaz aylarında daha güçlüdür. Bu yüzden savaşlarda Venusaur’ı Güneşli günlerde tercih edin.

[Resim: dxz9k5.jpg]

[Resim: 33ehoub.jpg]

[Resim: 2n7gy7d.jpg]

[Resim: 30wp8wg.jpg]

[Resim: w7n5o3.jpg]

[Resim: 2ujnn74.jpg]

[Resim: 2uxtq49.jpg]
[Resim: 33csp68.jpg]

[Resim: xcvsqa.jpg]

[Resim: 2djqu07.jpg]

[Resim: zn0gaa.jpg]

[Resim: 1zlwrb7.jpg]

[Resim: 1sidqu.jpg]

[Resim: 9llr1w.jpg]

[Resim: 309lf2b.jpg]

[Resim: 2cqxyyq.jpg]

[Resim: 2n0v80j.jpg]

[Resim: 14btdgh.jpg]

[Resim: 29anvq.jpg]

[Resim: 2u8knic.jpg]

Venusaur’ın ismini Venu ve Saur olmak üzere iki parçaya bölebiliriz.
Venu + (Dino)saur -> Venu(s)=Venüs Bitkisi , (Dino)saur = Dinozor

Alpcemos