Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Manga Edit ( Montaj ) Nasıl Yapılır? | Resimli Anlatım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Photoshop ile montaj yapımını öğreneceğiz. Herhangi bir photoshop sürümü olabilir. Ben anlatımı Photoshop cs5 ile yapıyorum. Ama çoğu menü aynıdır. Program ben de Türkçe, İngilizce sürüm olanlar için İngilizce karşılıklarını da yazacağım.

* Öncelikle kullanacağımız fontu sistemimize yükleyelim.

Burdan Fontu Yükleyin

İndirdiğiniz dosyayı zipten çıkarıp fontu kopyalayın. C:\WINDOWS\Fonts içine yapıştırın.

* Daha sonra Photoshopu açın. File sekmesinden Open diyin ve indirdiğiniz manga sayfasını açınız.

[Resim: manga1.png]

* Açtığınız resimin Mod ayarı Indexed Color olabilir. Bu durumda edit yapamazsınız. Bunu düzeltmek için Image Sekmesinde -Mode bölümünde RGB Color'ı seçin.

[Resim: manga2.png]

* Artık resmi düzenlememiz için bir sorun kalmadı. Eraser Tool'u seçiyoruz. Bu araç paintteki silgi görevini görüyor. Boyutunu istediğimiz şekilde ayarlayabiliyoruz. Silgiyi baloncukları silmek için kullanacağız. Tüm baloncukları silin.

[Resim: manga3.png]

* Eğer bendeki şekilde gözükmeyen araçlar varsa sağ tıklayıp diğer araçları da görebilirsiniz. Bir kutuda birden fazla araç bulunmaktadır.



* Eğer farklı renkte baloncuk karşımıza çıkarsa onun içinde gayet güzel bir yolumuz var.

* Araçlar bölümünde en altta iki tane renk alanı var resimde ayrıntılı olarak belirttim. Oradan üstte olan ana renktir resimdeki siyah bölüm ona tıkılıyoruz ve renk seçim alanı geliyor.
Fareyi o alanın dışına resmin üzerinde herhangi bir bölgeye getirip tıkladığımızda o alanın rengini Renk Paletine kopyalıyor. Yanılmıyorsam bu araç paintte de bulunuyor.

[Resim: manga4.png]

*Daha sonra Brush yani Fırçayı seçip baloncukları silebilirsiniz. Diyelim baloncuk kırmızı renkte siz fareyi baloncuğa tıkladığınızda kırmızı renk palete geçiyor ve fırçada bu rengi kullanıp kırmızı silgi gibi kullanıyorsunuz. Benim programda damlalık aracı diye geçmiş bu aracın ismi onu seçerek hemen renk kopyalayabilirsiniz.


*Tüm baloncukları sildikten sonra [b]Type Tool yani Yazım Aracını seçerek baloncuklara çevirileri yazıyoruz.[/b]

[Resim: photoshop-type-tool.gif]

Yazı tipimizi Anime Ace boyutunu 12-14px ( Duruma göre ) yapmayı unutmayalım.

Öneriler ve Notlar

* Konuşmalarda boyutları, kalınlık ve italik ayarlarını orijinal mangaya benzer yapabilirsiniz. Heyecan, bağırma,vurgu ve alt konuşmalarda yazı tipi ve boyutlar değişebilir bunları orijinalde nasılsa ona göre uyarlamalısınız.

* Yazıları baloncuğa ortalayın. Düşünce veya içinden konuşma balonu varsa onları gri renkte veya saydam şekilde yazabilirsiniz. Yön tuşları ile çok kolay şekilde yazıyı ortalayabilirsiniz. Mouse ile istenilen ayar yapılamıyor.

İpucu: Ayrıca resim ilk açıldığında küçük çıkabilir. Ben de %66.7 ile çıkıyor büyüteçi kullanarak %100 yapın diğer türlü zorlanırsınız.


Tüm çeviriyi hallettikten sonra kayıt aşamasına geliyoruz. File sekmesinden save as bölümünde png formatında kaydedin. İsterseniz en üstte yaptığımız mod ayarını tekrar indexed color yapabilirsniz bu sayede editlenmesini birazcık da olsa engelleyebilirsiniz :D


[Resim: 04_109tr.png]


Görselliği bozmayacak şekilde boş alanlara PokemonTurkiye.com yazarsak emeğimizin çalınmasını önleriz.


Sorularınız, anlamadığınız yerler veya eklemek istediğiniz varsa yorum yazarsanız sevinirim.


Anlatım tamamen bana aittir.
Bazı bölümlerde aşağıdaki linkten yararlandım.
Kaynak belirtmeden yayınlanması yasaktır.