Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Forretress
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 205.png]
Forretress
[Resim: bug.png][Resim: steel.png]

Ability;
Sturdy,
Pokemonun HP'si %100'ken tek vuruşta KO olmaz.
Overcoat, Hava durumundan dolayı gelen saldırıların etkisini kaldırır.

Statlar;
75 / 90 / 140 / 60 / 60 / 40

Genel Bakış;
  Forretress, Ferrothorn ve Skarmory gibi Steel türüdür ve diğer iki poké gibi büyük bir tür avantajına sahiptir. 10 türe karşı dayanıklıyken, yalnızca Fire'a karşı zayıftır. Defansif statları mükemmel olmasada 140 Def standartların üzerindedir. 75 HP vasat, 60 SpD ise vasat altı statlardır. SpD'ının düşük olmasını Def'ı ile telafi edebilir. Yanında birde Special Defansif bir diziliş ile Zapdos gibi bir pokemon kullanabilirsiniz.
  Forretress, Ferrothorn ve Skarmory gibi Spikes kullanıcısı bir pokemondur. Aynı zamanda Rapid Spin kullanabilen pokemonlardan birisidir. Spikes'ın üzerine birde Toxic Spikes öğrenebilen bir pokemon olması ise onun için ayrı bir avantaj.


Forretress @ Leftovers / Shed Shell
Ability : Sturdy
EVs : 252 HP / 176 Def / 80 SpD
IVs : 0 Spe
Relaxed Nature (+Def, -Spe)

~ Toxic Spikes
~ Spikes
~ Rapid Spin
~ Earthquake / Volt Switch / Gyro Ball 

Yorumlar;
  Bu diziliş ile gayet başarılı bir fiziksel defansif Forretress görüyoruz. Harika Def statı bu diziliş ile çok işinize yarayacaktır. SpD'ı düşük olduğundan fiziksel defansif kullanılmaya daha uygun bir pokemondur. EV'lerinde 80 SpD vermiş olmamız sizinde işinize yarayacak. Böylece zayıf olduğu türden special bir saldırı geldiğinde durum analizi yapmak için vaktiniz olacak.
  Aynı anda Toxic Spikes ve Spikes kullanabilen sanırım tek pokemon. Hiç değilse bu iki saldırıyı aynı dizilişte kullanan başka bir pokemona rastlamadım. Forretress'ın bulunduğu takımda Heatran'ı Lead olarak kullanmanızı öneririm. Böylece hem Fire saldırılarını karşılarsınız hemde Stealth Rock+Spikes+Toxic Spikes ile rakibe maksimum zarar vermiş olursunuz. Üçüncü hareketimizi Rapid Spin seçiyoruz. Böylece rakibin Stealth Rock taktiğinide bozmuş olursunuz. Son saldırımız ise rakibe vurmak içindir. Gyro Ball seçerseniz Spe IV'sini 0 yapmanız çok önemlidir. Çünkü Gyro Ball rakiple aranızdaki hız farkı arttıkça güçlenen bir saldırıdır.


Forretress @ Leftovers / Shed Shell
Ability : Sturdy
EVs : 252 HP / 4 Def / 252 SpD
IVs : 0 Spe
Relaxed  Nature (+Def, -Spe)

~ Spikes
~ Toxic Spikes
~ Rapid Spin
~ Earthquake / Volt Switch / Gyro Ball 

Yorumlar;
  Bu dizilişin diğerinden tek farkı SpD'a 252 EV vermiş olmamızdır. Böylece bu diziliş Special Defansfi bir diziliş olmuş oluyor. Her ne kadar tavsiye etmesemde tür avantajıyla beraber Special defansif olarakta kullanılabilir. Diğer herşey önceki dizilişle aynı olduğundan daha fazla yorumlamaya gerek duymuyorum.

Karşılanması;
  Bu pokemon Fire tipi saldırılara dayanıksız olduğundan büyük ihtimalle takımda birde Fire'a dayanıklı poke olacaktır. Aynı zamanda Ice ve Water saldırısı kullanabilen bir pokemon seçerseniz rakip takımı karşılamış olursunuz. Aynı zamanda Rapid Spin kullanabilen bir pokemon tercih etmenizde önemlidir. Yoksa maça 1-0 yenik başlamış olacaksınız...
[Resim: 205.png]
Custap Suicide Lead
~ Stealth Rock
~ Spikes / Toxic Spikes
~ Explosion
~ Rapid Spin / Gyro Ball / Volt Switch / Toxic
@ Custap Berry
Nature: Lax (+Def -SpDef)
Ability: Sturdy
EV: 252 Def/252 Atk/4 HP
IV: 31/31/31/31/18/30

Bu set, Hyper Offense takımlarında lead olarak kullanılmak için tasarlanmış. Custap Berry itemi ve Sturdy ability'si, bu setin püf noktaları - Sturdy yukarıda okuyabileceğiniz gibi Forretress'in maçın başında tek vuruşta inmesini engelliyor, Custap Berry ise Forretress'in canı %25'in altına düştüğünde 1 turluğuna Forretress'e +1 priority veriyor.

Setin şimdi nasıl çalıştığını anlamış olmanız lazım: Stealth Rock ve 1/2 kat Spikes/Toxic Spikes kullandıktan sonra Explosion kullanarak Forretress'i feda edin, ardından rakibin öndeki Pokemon'u neyse ona karşı güçlü bir Pokemon atın. Maça 1 Pokemon geride, ama çok büyük bir avantajla başlamış olacaksınız.

Şu anda çok fazla Uçan/Steel türü Pokemon kullanıldığından Spikes yerine Toxic Spikes önerilir, ama Keldeo, Garchomp falan gibi Pokemon'ları durdurmakta zorlanıyorsanız Toxic Spikes da kullanılabilir. Son saldırı olarak rakip de Stealth Rock kullanmış olmasın diye Rapid Spin, veya Gengar/Terrakion gibi Pokemon'lara vurmak için Gyro Ball önerilen seçenekler. Bunlara ek olarak 2 seçenek daha var: daha maçın başında rakibin önemli bir Pokemon'unu zehirleyip maçın devamında avantaj kazanmak için Toxic; veya Forretress'i feda etmeden Taunt/Magic Bounce kullanıcılarından kaçmak için Volt Switch.

EV'ler, IV ve nature garip geliyor olabilir. Bu Forretress'in amacı SpAtk kullanan saldırılara dayanmak değil, tam tersi bu saldırılar sayesinde Forretress'in HP'sini Custap Berry'den yararlanacak kadar düşürmek. -SpDef nature ve 18 SpDef IV'si, Forretress'in Politoed'in Scald'ına -burn olsa bile- her zaman dayanması, ama aynı zamanda her zaman %25 canın altına düşmesi için.

Normalde defansif setlerde ilk önce max HP kullanılır, sonra geri kalan EV'ler defanslara bölünür, ama biz burada SpDef'imizi yükseltmeyi değil düşürmeyi amaçladığımız için direkt olarak 252 Def veriyoruz. Def EV'leri ve +Def nature'ı, Forretress'in Atk kullanan bir çok Pokemon'un karşısında SR/Spikes/T-Spikes kullanması için. 252 Atk da Explosion'un ve Gyro Ball'un gücünü arttırıyor.