Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Hydreigon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 635.gif][Resim: 635.gif]

Kabiliyetler

Levitate:Toprak tür pokemonların saldırılarından etkilenmez.

Statlar

HP:92,ATK:105.DEF:90,SPA:125,SP(.D90,SPE:98


Genel Bakış
5. neslin ejder pokemonlarından bir olan Hydreigon tip bakımından Karanlık-Ejder türünün ilk pokemonu oldu.Ayrıca 5. neslin pesudo-legendary (yarı efsanevi) pokemonu olarak karşımıza çıktı.Ofansif bir yapıya sahip olan bu pokemon, hız bakımından Dragonite,Kingdra ve Haxorus hariç diğer ejderlere karşı dez avantajlı.Bunu göz önüne aldığımızda diğer ejderlerin tek hamlede indireceği gerçeği onu kullanılmaz yapıyor.Birde zaafı olan tür fazla.Buz,dövüş,ejder,böcek pokemonlarına karşı kullanmak riskli.Ama stat dağılımına bakıldığında zaafı olmayan pokemonlara karşı çok iyi bir savaşçı olarak görünüyor.Atağı ve özel atağı süper.Onun ofansif olduğunun göstergesi.Defansıda harika.Yani diğer pokemonların canını yakacak kapasitesi var.

Kullanımı

Offensive
Ability:Levitate
İtem: Life Orb / Expert Belt
Nature:Modest (Atak düşer özel atak artar)
Stat: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe
Move

~ Draco Meteor
~ Dark Pulse
~ Fire Blast
~ Focus Blast / U-turn

Yorumlar

Ofansif bir Hydreigon.Doğası modest olduğundan atağı düşmüş,özel atağı artmış.Hareketlerine baktığımızda hepsi özel saldırı.Hiç bir stratejik saldırısı yok.Life orb ile desteklendiği için gücüde arttırılmış.Bir ejder pokemonundan tek yiyeceği kuşkusuz.Ancak buz türüne karşı dayanma olasılığı var.Ancak bir böcek ve Dövüş pokemonu hızlı olursa gözünün yaşına bakmayabilir.Yapılması gereken basit.Özel atağı zaten mükemmele ulaştırılmış.Çoğu pokemona tek atabilecek kapasitede.Bir dövüş pokemonu geldimi u-turn hareketi ile sahadan çekilebilir.Böcek pokemonuna karşı riskli olsada fire blast saldırsısı var.Bu saldırısı steel tip pokemonlarında korkulu rüyası olabilir.Çoğu pokemona tek atabilir dedik ama Draco meteor saldırısını unutmamak lazım.Kullandıktan sonra özel atağı 2 birim düşecek.Yani onu bu şekilde kullanmak bence biraz riskli.Sahadan süpüreceği pokemon sayısı maksimum 2 olur.Hızlı bir ejder işini tek hamlede bitirir.


Choice Specs ve Choice Scarf


Ability:Levitate
İtem:Choice Specs
Nature:Modest
Stat: 64 HP / 252 SpA / 192 Spe

Move

~ Draco Meteor
~ Fire Blast / Flamethrower
~ U-turn
~ Focus Blast


Yorumlar

İşte size ofansif in bir üst seviyesi olan Hydreigon.Yine modest doğası ve choice specs eklenince mükemmel bir özel atağa ulaştırılmış.Hareketler kısmen aynı.Draco meteor saldırısı steel hariç diğer pokemonlara tek atacak seviyede.Ama çok fazla sorun var.Birincisi hızlı olmalı,ikincisi choice specs kullandığından seçtiği hareketten başka hareket kullanması mümkün değil,üçüncüsü draco meteor yine spa’yı 2 birim düşürecek.Özel atağı uçuk seviyede olsada,choice specs olması onun sahadan maksimun yine 2 pokemon silmesini sağlayacak düzeyde yapıyor.

Coice Scarf

Birde bu durumda inceleyelim.Sırf hızdan şikayet ettik.Bilindiği üzre choice scarf hızını %50 arttıracak.Bu durumda diğer ejderlerden de hızlı olacak.Draco meteor saldırısı her ejdere tek atacaktır.Ama bu sadece bir kere olur.İkinci bir ejdere özel atağı 2 birim düşeceği için aynı durum olmayacak.Yine seçtiği harekete bağlı olmak zorunda.Buda onu tek kullanımlık bir pokemon yapıyor.


Öneriler
Bana göre Hydreigon iyi bir ofansif pokemon.Ancak onu choice scarf,choice specs gibi itemlerle kullanmak riskli.Bence bu durumdaki bir Hydreigon pek yarar sağlamaz.Doğa olarak timid kullanırsanız diğer ejderlerden hızlı olacaktır.Özel atağı zaten iyi durumda.Onu scope lens veya wise glasses ile destekleyebilirsiniz.Aslında atağıda fena değil ama onu destekleyen tek saldırı outrage.Bu saldırı tekrarladığı için pekde iyi durumlara yol açmıyor.Karşınıza çelik tip pokemon gelirse bu saldırı onu fazla etkilemez.Bu pokemonu kullandığınızda ihtiyacınız olan tek unsur şans.Doğru şekilde hazırlarsanız ve doğru hamleleri yaparsanız,şansda yanınızdaysa iyi bir maç çıkarmak mümkün olabilir.
Smogon'a eklenmiş diğer setler:

Substitute Hydreigon
~ Substitute
~ Dragon Pulse
~ Fire Blast
~ Focus Blast
@ Leftovers
Nature: Timid / Modest
Ability: Levitate
EV: 252 SpA, 200 Speed, 56 HP
veya 252 SpA, 192 Speed, 64 HP

Daha "defansif" bir set. Ofansif Hydreigon'un problemi, birincisi, Draco Meteor'dan sonra Jirachi, SpDef Tyranitar, Heatran  gibi Pokemon'lar tarafından durdurulması ve ikincisi, onu indirebilecek daha hızlı şeylerin olması (Latiler, Salamence, Terrakion gibi). Bu sette bu iki sorunun da önüne geçiyoruz. Dragon Pulse Special Attack'ı düşürmediğinden bir Draco Meteor'a dayanıp bizi durdurmaya çalışan Jirachi'yi Fire Blast; Heatran ve Tyranitar'ı da Focus Blast ile vuruyoruz. Eğer rakibin Pokemon değiştireceğinden eminsek Substitute yapıyoruz ki rakibin ne attığını görelim ve ona göre saldırımızı seçelim. Bu setin ofansif sete göre dezavantajı ise Draco Meteor yerine Dragon Pulse olduğundan çoğu şeye daha az vurması.

Mixed Hydreigon
~ Earthquake
~ Draco Meteor
~ Fire Blast
~ Outrage
@Life Orb
Nature: Hasty / Naive
Ability: Levitate
EV: 240 SpA, 164 Speed, 104 Atk

Hydreigon'un Special Attack'ı Attack'ından daha yüksek, ama 105 base attack da hiç de fena değil. Bu set Hydreigon'un Attack'ından da yararlanıyor. Özellikle defansif takımlara karşı etkili olacaktır.
arkadaşlar takımımda haxorus ile b pokemon arasında kaldım. ama ben şahsen hydreigondan pek memnun değilim.
Ne istediğine bağlı. İkisi çok farklı Pokemon'lar. Haxorus Atk kullanıyor, Hydreigon SpA. SpA kullanan başka bir ejderha istiyorsan Latias/Latios kullan, Atk kullanan bir ejderha istiyorsan Dragonite/Haxorus/Salamence.
dragonite: dier ejderlere göre yavaştır ama atak ve defans statları iyidir.

Salamance:100 hız ortalama 135 atk 100 spa 80 defleri var defansları kötü.

Latios:Hızı 110 çok iyi 130 spa 110 spdef 80 spd fiziksel defansı dışında harika bir ejder pokemon.

Latias:Latiosla tek farkı 110 spa 130 spd .

Haxorus:147 Atk muhteşem hareket havuzu geniş deil defansları vasat 97 hız yetersiz DD yada scarf kullanmadında dier ejderlere göre kötü.

Hydreigon:Şimdiye kadar hiç kullanmadım ama defansları iyi hiç yenilmedim buna salamance saolsun :P

dragonite: dier ejderlere göre yavaştır ama atak ve defans statları iyidir.

Salamance:100 hız ortalama 135 atk 100 spa 80 defleri var defansları kötü.

Latios:Hızı 110 çok iyi 130 spa 110 spdef 80 spd fiziksel defansı dışında harika bir ejder pokemon.

Latias:Latiosla tek farkı 110 spa 130 spd .

Haxorus:147 Atk muhteşem hareket havuzu geniş deil defansları vasat 97 hız yetersiz DD yada scarf kullanmadında dier ejderlere göre kötü.

Hydreigon:Şimdiye kadar hiç kullanmadım ama defansları iyi hiç yenilmedim buna salamance saolsun :P