Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Froslass
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 478Froslass.png]
Frosslass

Tür:Ice/Ghost
Ability:Snow Cloak-Dolu yağarken saldırılardan kaçma ihtimalini %20 arttırır.

[Resim: o56azn.jpg]

Zayıflıklar: 2x Rock, 2x Ghost, 2x Steel, 2x Dark, 2x Fire
[size=14pt]Dayanıklı Olduğu Türler
: 2x Bug, 2x Poison, 2x Ice
Bağışıklık: Normal ve Fighting

Tier: UU



Froslass'ın türü eşsiz olması yanında onun en kötü özelliklerinden biridir.Yaygın olan Fire, Rock ve Ghost tipi saldırılara karşı zayıftır.Froslass'ın kullanılmasının ana nedeni Spikes kullanabilmesi ve Rapid Spin'i işlevsiz kılabilmesidir.Yeterli statları, hareket havuzu ve Hail takımlarında kullanışlı abilitysi ile Froslass doğru kullanılınca etkili olabilen bir pokemon.



MOVESET

Spikes

-Spikes
-Taunt
-Ice Beam/Blizzard
-Destiny Bond 

Item:Leftovers
Nature: Timid (+ speed - attack)
Evs:252 HP / 4 Def / 252 Spe

Yorumlar

Rapid Spin gibi normal türü vuruşlara bağışıklığı olduğu için Spikes'ın dağıtılması ihtimali ortadan kalkıyor.Taunt+Destiny Bond kombosu ise tam anlamıyla ölümcüldür.Ice Beam ise ana STAB vuruşumuz ama Froslass'ı genelde Hail takımlarında gördüğümüzden Blizzard da iyi bir seçim olacaktır.Ev'leri ise hp ve speed'e verdik böylelikle kolayca Spikes kullanabilir.

Takım arkadaşlarına gelecek olursak ilk seçim Abomasnow olacaktır tabiki abiltiysi sayesinde hem Blizzard'a isabet oranı sağlar hem de Froslass'ın saldırılardan kaçma ihtimalini arttırır.Spikes kullandığımız için rakibi pokemon değişmeye zorlayan pokemonlarda iyi bir takım arkadaşı olacaktır örneğin Specs Rotom-W.




TEHDİTLER

Scizor-Froslass'a karşı kullanılacak en iyi pokemondur.Bullet Punch ve Pursuit ile işini koalyca bitirir.

Tyranitar-Pursuit,Cruch veya Stone Edge ile Froslass'ı kolaylıkla indirebilir.

Her türlü Steel türü pokemon Froslass'ın saldırılarına karşı koyabilir ve STAB vuruşlarıyla işini kolayca bitirebilir.

Olası bir Stealth Rock saldırısında %25 can kaybeder ve bu gerçek bir sorundur.
Ben de kullandığım bir moveset'i ekleyeyim:

SubSplit Froslass
~ Substitute
~ Pain Split
~ Thunderbolt
~ Blizzard
Item: Leftovers
Ability: Snow Cloak
Nature: Timid
EV: 252 SpA, 252 Speed, 4 HP

Tabii ki, Hail takımlarında kullanılmalı. Rapid Spin ve Toxic Spikes desteğiyle beraber kullanırsanız tadından yenmez. Hazırlıksız, zayıf takımları sırf bu Froslass ile indirebilirsiniz. Eğer karşınızdaki Pokemon tek vuruşta indirebileceğiniz bir Pokemon ise saldırın, yoksa Substitute yapın. Froslass'ın kötü defansları yüzünden rakibiniz büyük ihtimalle Sub'ınızı kıracaktır, önemli değil, tekrar Sub yapın. Leftovers sayesinde 5 kere Sub yapma şansınız olacak, Hail varsa bu sırada rakibin tüm saldırılarının vurma ihtimali sadece %32. Rakip ıskaladığı zaman Sub'ınızın arkasında ve güvende olacaksınız, Toxic Spikes + Hail rakibinizi sizin tek vuruşta indirebileceğiniz seviyeye getirdiyse saldırın, yoksa bu tur Pain Split'le canınızı yükseltip rakibinizin canını düşürün, sonra rakibin canı yeterince düşene kadar devam edin. Afiyet olsun.
gnaayenin setine ek olarak thunderbolt yerine shadowball stab olarak kullanılabilir.Pain Split yerine Thunder Wave ya da Disable kullanılabilir
Bu arada Snow Cloak Smogon'un oy kararı ile yasaklandı. Sand Veil ile beraber. O yüzden Snow Cloak yerine artık Cursed Body kullanmak zorundayız. Biz smogona uyduğumuz için Snow Cloak ve Sand Veil abilitylerini kullanmayacağız. Bu yüzden Garchomp OU oldu heralde.