Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Shaymin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 497.png]
Shaymin
[Resim: grass.png]

Ability;
Natural Cure,
Status(Paralyz,Poison,Confuse,Burn) olmaya kaşı bağışıklık kazanır.

Statlar;
100 / 100 / 100 / 100 / 100 / 100


Genel Bakış;
  Shaymin etkin bir şekilde defansif olarak kullanılabilen nadir Grass tipi pokemonlardan birisidir. Ancak genellikle oyuncular Shaymin yerine Ferrothorn yada Celebi tercih ediyor. Bunu sebebi ise Shaymin oyun içinde sık sık sorunlar yaşamasıdır.
  Ferrothorn Grass ve Steel tipinin verdiği avantajlarla bencede Shaymin'den daha etkili bir pokemon oluyor. Aynı zamanda Ferrothorn, Stealth Rock yada Spikes kullanabilen bir pokemondur. Celebi'nin de bu pokemona karşı üstünlükleri var. Örneğin Calm Mind yada Nasty Plot kullanabilmesi. Celebi Psychic türü olmasından dolayı Fight pokemonlarına karşı iyi bir savunması oluyor. Aynı zamanda Recover gibi bir yüselticiye de sahip.
  Eğer halen Shaymin kullanmak istiyorsanız siz farklı bir oyuncusunuz demektir... Ferrothorn ve Celebi'nin avantajları olabilir. Ancak her pokemonda olduğu gibi Shaymin'in de kendine has özellikleri vardır. Mesela Stab Seed Flare kullanabilen Shaymin-S ile birlikte tek pokemondur. Ve Shaymin statlarının el verdiği her dizilişte kullanılabiliyor. Ofansif yada defansif... Recover gibi bir move'u olmasa da Rest gibi bir move'a sahip. Ve Natural Cure ile pokemon değiştirdiğinizde status'ünü iyileştiriyor olmasıda onun için ayrı bir avantaj. Bu pokemonun Leech Seed defansif dizilişini kesinlikle denemelisiniz...


Shaymin @ Life Orb / Leftovers
Ability : Natural Cure
EVs : 4 HP / 252 SpA / 252 Spe
Timid Nature (+Spe, -Atk)

~ Seed Flare 
~ Earth Power 
~ Hidden Power Fire / Hidden Power Ice 
~ Rest / Leech Seed 

Yorumlar;
  Special Attacker Shaymin, kendine has Seed Flare saldırısı ile Stab alır ve çok güçlü saldırılar yapabilir. Bu saldırı onu fantastik bir ofansif poké yapıyor. Water tipi pokemonlar ne kadar defansif olurlarsa olsunlar her koşul altında mutlaka 2HKO olurlar. Düşük PP'si ve Accuracy'si onun için dezavantaj oluyor. Ancak mutlaka kullanılması gereken bir saldırıdır. İkinci saldırınız ise Earth Power. Special Attacker pokemonlar için Ground tipi bir saldırı kullanılması gerekiyorsa bu saldırı ilk tercihinizdir. Böylece zayıf olduğunuz Fire ve Poison tipi pokemonlar için güçlü bir silahınız olacak. Üçüncü saldırı için HP çok iyi bir tercih olacaktır. Ofansif ve hızlı bir pokemon karşısına hangi pokemon çıkarsa çıksın ona yeterli miktarda vurabilmelidir. HP bu açığınızı giderecek olan yegâne saldırıdır. Tür seçimi size kalmış bir olay. Ice; Flying, Dragon, Grass ve Ground tipi pokélere fazla vurur. Fire ise Bug, Grass, Steel ve Ice tipi pokemonlara fazla vurur. Türlere bakıldığında Fire daha avantajlı gibi duruyor. Son haraketiniz için iki iyileştirme seçeneğiniz var. Rest'in 3 tur uyuma dezavantajı göz önünde bulundurulursa Leech Seed'de seçilebilir. Ancak bu ofansif bir pokemon için uygun olmayabilir. Yinede kullanmak isteyebilirsiniz. Eğer Leech Seed seçerseniz iteminiz Leftovers olabilir. Ancak aksi durumda Life Orb daha vantajlı olur.


Shaymin @ Leftovers
Ability : Natural Cure
EVs : 252 HP / 76 SpA / 180 Spe
Modest Nature

~ Leech Seed 
~ Protect / Substitute 
~ Seed Flare 
~ Hidden Power Fire / Hidden Power Ice / Earth Power 

Yorumlar;
  Shaymin defansif olarak kullanıldığında elimizde güzel bir seçenek bulunuyor. SubSeed. Bu şekilde rakibinizi sömürebilirsiniz. Leftovers itemiyle birlikte her tur %10'dan daha fazla HP doldurur. Ancak isteğe bağlı olarak Subs. Yerine Protect kullanabilirsiniz. Böylece Subs.'un bozulma sıkıntısı ortadan kalkmış olur. Ancak, Protect'in de ıskalama ihtimali olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Bu dizilişte 76 SpA veriyoruz ve Naturemizi de Modest yapıyoruz. Böylece HP ve Seed Flare daha fazla vuracaktır. Zaten oldukça güçlü olan Seed Flare, defansif bir pokemon için ideal hasarın üstünde vuracaktır. HP ise sürpriz saldırınız olacak. Ancak isterseniz Earth Power kullanabilirsiniz. Bu saldırıyla da Fire ve Poison tehlikelerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Diğer Ayarlar;
  Bu pokemon aynı zamanda Choice olarakta kullanılabiliyor. Seed Flare'ın etkisini artırmak amacıyla bu itemlerede başvurabilirsiniz. Ancak Seed Flare ile Latios yada Salamance gibi pokemonları indirmek mümkün olmayacaktır. Ofansif olduğunuzdan tek yiyebilirsiniz. Salamance kullanıcıları genellikle Fire tipi saldırı vuracağından pokemon değiştirmekten başka şansınız olmayacaktır.

Karşılanması;
  Air Balloon kullanan bir Heatran Shaymin için yeterli olacaktır...