Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Thundurus
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Thundurus.png]

Türü: Elektrik / Uçan

Base statları: 79/115/70/125/80/111

Ability'leri:
Prankster: Bu Pokemon'un can götürmeyen saldırıları +1 priority'e sahiptir.
Defiant: Bu Pokemon'un herhangi bir stat'ı düştüğünde atk'ı 2 katına çıkar.

Son derece iyi hızı, yüksek Attack ve Special Attack'ı, buna ek olarak Thundurus'un ihtiyacı olan hemen hemen her saldırıyı barındıran movepool'u ve Prankster gibi bir ability'si sayesinde, Thundurus 5. nesilin en iyi sweeper'larından biri. Nasty Plot sayesinde zaten yüksek olan Special Attack'ını daha da arttırabiliyor ve Prankster sayesinde Taunt ve Thunder Wave saldırılarından daha iyi yararlanabiliyor.

Kötü yanları da var tabii ki: Elektrik/Uçan türü Thundurus'a 5 türe karşı dayanıklılık ve 1 türe karşı bağışıklık veriyor olabilir, ama kötü yanı Thundurus'u Buz ve Kaya (ki bu çok önemli - Stealth Rock) türlerine karşı zayıf yapıyor. Ayrıca Thundurus'un defansları pek de iyi değil ve kendinden daha hızlı Pokemonlar tarafından kolayca indirilebilir.

Thundurus'u nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Nasty Plot
~ Nasty Plot
~ Thunderbolt
~ HP Ice
~ Focus Blast
Item: Life Orb / Leftovers / Lum Berry
Ability: Prankster
Nature: Timid
EV: 252 SpA / 252 Speed / 4 Def

Bir Nasty Plot'tan sonra, Thundurus 698 Special Attack'a ulaşıyor. Yüksek hızını da hesaba katarsak bu Thundurus, hazırlıksız takımları tek başına indirebilecek güçte. Thunderbolt, Thundurus'un ana saldırısıyken HP Ice, Thundurus'un yaygın ejderha türlerini ve Gliscor'u yenmesini sağlıyor. Focus Blast ise son derece yaygın olan Tyranitar, Heatran, Magnezone, Porygon2, Blissey, Ferrothorn gibi Pokemonlara karşı.

Item seçimi size kalmış: Life Orb, Thundurus'un Special Attack'ını bir Nasty Plot'tan sonra 904'e kadar yükseltiyor ama ama Stealth Rock + Sandstorm + Life Orb yüzünden Thundurus'un çok kolay inmesine sebep olabiliyor. Leftovers, Thundurus'un yaşamını uzatabiliyor ama Life Orb kadar güçlü değil. Son olarak Lum Berry, Blissey'in Thunder Wave'lerinden ve Jirachi'nin Body Slam'larından etkilenmemek için kullanılabilir.

Mixed
~ Thunderbolt
~ HP Ice
~ Hammer Arm
~ Taunt / Thunder Wave / U-Turn
Item: Life Orb
Ability: Prankster
Nature: Naive / Hasty
EV: 252 Speed / 224 SpA / 32 Atk

Thundurus, aynı zamanda 115 base attack'a da sahip olduğu için fiziksel saldırılar da kullanabilir. Mixed Thundurus NP Thundurus kadar güçlü değil, ama defansif takımlara karşı daha avantajlı. Thunderbolt ve HP Ice setin belkemiğini oluştururken Hammer Arm, Focus Blast'ın ıskalama riskini göze almadan Ferrothorn ve Blissey'i indiriyor.

Son saldırı için üç seçeneğiniz var: Taunt, Ferrothorn/Skarmory/Blissey/Ferrothorn/Forretress gibi Pokemonları durdurmanızı kolaylaştırırken Thunder Wave, takımınız için problem yaratan Pokemonları durdurmanızı sağlayabilir. U-Turn ise hem oyunun kontrolünü elinizde tutmanızı sağlıyor hem de Celebi ve Reuniclus'a karşı Thundurus'un en iyi seçeneği.

Naive de Hasty de, Thundurus'un hızını yükselten nature'lar. Biri defansı, öbürü SpDef'i düşürüyor. Ne seçtiğiniz önemli değil, zaten Thundurus'un defansları kötü.

Prankster
~ Taunt
~ Thunder Wave
~ Thunderbolt / Volt Switch / U-Turn
~ HP Ice
Item: Leftovers
Ability: Prankster
Nature: Timid
EV: 252 Speed / 252 SpA / 4 Def

Prankster Thundurus, tam bir takım oyuncusu. Prankster ability'si sayesinde Taunt, Thunder Wave gibi can götürmeyen saldırılar hep ilk vuruyor. Bu da, takımınız bir Pokemon ile problem yaşıyorsa en kötü ihtimalle Thundurus'u feda edip onu durdurabileceğiniz anlamına geliyor. Taunt, defansif Pokemonları durdurmak içinken HP Ice ejderha türleri ve Gliscor'a karşı kesinlikle kullanılmalı. Thunderbolt, Volt Switch'den daha iyi vuruyor ama Volt Switch, oyunun kontrolünü elinizde tutmanızı sağlıyor. İsterseniz Volt Switch yerine rakip toprak türü attığında da işe yaraması için U-Turn de kullanabilirsiniz. Seçim sizin.

İsterseniz bu seti Taunt'la rakibinizin SR/Spikes kullanmasını engellemek için Lead olarak da kullanabilirsiniz.

Diğer Seçenekler: Rain Dance ve Thunder kullanan bir set kullanılabilir. Quagsire, Swampert ve Gastrodon için Grass Knot kullanılabilir, ama diğer su türlerine Thunderbolt daha iyi vurduğu için pek de iyi bir seçenek değil. Thundurus aynı zamanda Dark Pulse, Psychic, Flash Cannon ve Sludge Bomb da öğrenebilir.  Focus Blast'ın ıskalama ihtimalinden ve Hammer Arm'ın hızı düşürmesinden rahatsızsanız Brick Break kullanabilirsiniz (Brick Break aynı zamanda Reflect ve Light Screen'i de kırar), ama güçteki düşüş belirgin olacaktır. Choice Scarf veya Specs setleri kullanılabilir. Prankster setinde Toxic kullanılabilir. Bulk Up/Brick Break/Crunch/Wild Bolt gibi bir set kullanılabilir. Charge Beam/Thunderbolt/Focus Blast/HP Ice veya Substitute/Charge Beam/Thunderbolt/HP Ice kullanılabilir.
Bu pokemon uber değil mi uber turnuvalarda yasak diye biliyorum
(15-12-2012, 03:38 PM)lamuarte Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu pokemon uber değil mi uber turnuvalarda yasak diye biliyorum

bi gönderinin tarihine baksana
(15-12-2012, 03:40 PM)cem77 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(15-12-2012, 03:38 PM)lamuarte Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu pokemon uber değil mi uber turnuvalarda yasak diye biliyorum

bi gönderinin tarihine baksana

yani artık uber mi diyosun tarihe özellikle bakmıştım zaten
(15-12-2012, 03:44 PM)lamuarte Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(15-12-2012, 03:40 PM)cem77 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(15-12-2012, 03:38 PM)lamuarte Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu pokemon uber değil mi uber turnuvalarda yasak diye biliyorum

bi gönderinin tarihine baksana

yani artık uber mi diyosun tarihe özellikle bakmıştım zaten

https://www.smogon.com/bw/tiers/uber evet uber sormak yerine googleye tier list yazman yeterli uberleri ou ları güncel olarak görmek için.