Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Arcanine
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: arcanine.jpg]
Arcanine

Tür:Fire
Ability:Intimidate-sahaya çıktığı anda rakip pokemonun attack statını bir basamak düşürür.
Flash Fire-Fire türü bir saldırıyla vurulduğunda fire türü vuruşları 1.5x daha fazla vurur.


[Resim: 21awoyg.jpg]

Zayıflıklar: 2x Ground, 2x Water, 2x Rock
Dayanıklı Olduğu Türler: 2x Grass, 2x Bug, 2x Steel, 2x Fire, 2x Ice
Bağışıklık:Fire(Flash Fire abilitysi varsa)

Tier: UU



Arcanine; etkileyici statları ve geniş hareket havuzuyla kullanılmaya değer bir pokemon.5. neslin getirdiği yeni hareketleriyle her zamankinden çok daha güçlü.Flash Fire abilitysi ile birçok pokemona karşı sahaya sürülebilir.Güneşli havada saldırılarının %50 fazla vurması sayesinde güçü inanılamz şekilde artar.Ayrıca Intimitade ve Will-O-Wisp gibi defansif araçları da 80 base defense'ına yardım eder.Ayrıca Morning Sun gibi bir can yenileme hareketi de vardır.



MOVESET

Physical Attacker

-Flare Blitz
-Close Combat
-Wild Charge
-ExtremeSpeed / Crunch

Item:Life Orb / Choice Band
Nature: Adamant / Jolly
Evs:4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Yorumlar

Bu set Arcanine'ın yeni nesille gelen saldırılardan faydalanmamızı sağlıyor.Flare Blitz STAB hareketimiz ve Arcanine'ın 110 attack statı+flash fire'dan+güneşli havadan gelen yükseltme ile Arcanine'ı tam bir ölüm makinesine dönüştürüyor.Close Combat Blissey ve Tyranitar gibi pokemonlara karşı etkiliyken Wild Charge ile ana düşmanlarımız olan water tipi pokemonların işini halledebiliriz.Extreme Speed priority vuruş olarak etkilidir.aynı zamanda Cruch'da kulanabiliriz Latios ve Chandelure gibi pokemonların işini bitirebilmek için.

Eğer defense'ı yüksek olan pokemonlar sorun oluşturuyorsa Fire blast'da kullanılabilir.Morning Sun ise Hp yenilemek için iyi bir seçenek olabilir.Abilitylere gelecek olursak Intimidate maça sizi 1-0 önde başlatır ve yaygın seçimdir.Takımınızın fire türü pokemonlarla başı beladaysa Flash Fire da kulanabilirsiniz.

Ekibinizde Wish-passer ve Rapid Spin kullanan pokemonlar bulundurmanız faydalı olur.Ground türüne karşı bağışıklıkları ve Arcanine'ın zayıf olduğu diğer türlere karşı dayanıklıklarıyla Bronzong ve Rotom-W iyi partnerlerdir.




TEHDİTLER

Mach Punch Conkeldurr ve Fake Out / U-Turn Mienshao gibi pokemonlar Arcanine'ı çabucak alt edebilir.

Jellicent ve Tentacruel tarzı defansif pokemonları iki vuruşta bile indiremeyebilirsiniz ve Water saldırılarıyla işinizi kolayca bitirebilirler.

Water/ground türü pokemonlar(özellikle Swampert)-Flare Blitz'e dayanıklıyken Wild Charge'dan etkilenmezler, oldukça büyük bir sorundur.
Physically Defensive
~ Flare Blitz / Flamethrower
~ Extremespeed / HP Grass
~ Morning Sun
~ Will-o-Wisp / Toxic
@ Leftovers
Nature: Impish / Bold
Ability: Intimidate
EV: 248 HP, 252 Def, 8 SpDef

Arcanine OU için olmasa da, UU için iyi bir physical wall. Defansı çok iyi olmasa da, Intimidate ability'si sayesinde fiziksel saldırıları rahatlıkla karşılayabilir. Bu set, Heracross, Victini, Cobalion, Darmanitan, Escavalier, SD Mew, Weavile, rakip Arcanine gibi UU'nun en iyi sweeper'larını durdurabilir.

Flare Blitz Arcanine'in en güçlü saldırısı, ama recoil'den canı gitmesin diyorsanız Flamethrower da kullanılabilir. Extremespeed, Arcanine'in Weavile, Flygon, Azelf gibi defansı düşük ama hızlı Pokemon'ları indirmesini sağlayabilirken HP Grass, su türleri ve Rhyperior için. Flare Blitz kullanıyorsanız Impish, diğer türlü Bold ability'si kullanın. Morning Sun tabii ki can yükseltmek için. Son olarak, WoW Arcanine'in fiziksel Pokemon'ları yenmesini kolaylaştırıyor, ama HP Grass kullanmıyorsanız defansif su türlerine karşı Toxic kullanabilirsiniz.

Sun Special Sweeper
~ Fire Blast / Flamethrower
~ Solarbeam
~ Morning Sun
~ HP Ice / Sunny Day
@ Leftovers / Life Orb
Ability: Intimidate
Nature: Modest
EV: 192 HP, 248 SpA, 4 SpDef, 64 Speed
veya 252 HP, 252 SpA, 4 SpDef
veya 72 HP, 252 SpA, 8 SpD, 176 Spe

Arcanine'in Special Attack'ı 100, bu yüzden böyle bir set de kullanılabilir. Fire Blast ve Flamethrower arasındaki seçim size kalmış: güç mü, güvenilirlik mi? Solar Beam yine defansif su türleri için ve Morning Sun, Arcanine'in canını yükseltmek için. Morning Sun, aynı zamanda Sun'dan da yararlanıyor (başka bir hava varsa Arcanine'in canını %33, hava yoksa %50, sun varsa %66 yükseltiyor). Son saldırıda ejderhalar için HP Ice kullanabilirsiniz, veya ikinci bir Sunny Day kullanıcım olsun diyorsanız Sunny Day de kullanabilirsiniz. Zaten Arcanine başka iyi Special Attack vuran saldırı öğrenmiyor.

Üçüncü satırdaki EV'ler ideal, ama daha defansif bir şey istiyorsanız birinci veya ikinci de kullanılabilir.