Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Tentacruel
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Tentacruel.png]
Tentacruel

Tür: Water/Poison
Ability:Clear body-Rakibin saldırıları bu pokemonun statlarını düşüremez.
Liquid Ooze-Leech moveları rakibe HP kazandırmak yerine kaybettirir.


[Resim: 2agmgqd.jpg]

Zayıflıklar: 2x Ground, 2x Electric, 2x Psychic
Dayanıklı Olduğu Türler: 2x Fighting, 2x Poison, 2x Bug, 2x Steel, 2x Fire, 2x Water, 2x Ice
Bağışıklık: -

Tier: OU



Tentacruel; rapid spin, toxic spikes gibi moveları kullanabildiği gibi yüksek special defense ve speed statlarıyla, stall takımlarında defansif olarak kullanılacak en iyi pokemonlardan biri.Buna rağmen oldukça yaygın olan Ground ve Electric tipi vuruşlara olan zayıflığı onun büyük bir zaafı.



MOVESETLER

1-Support

-Toxic Spikes
-Rapid Spin
-Surf
-Sludge Bomb / Hidden Power Electric 

Item:Leftovers
Ability:Liquid Ooze
Nature:Calm(+ special def, - attack)
Evs:252 HP / 120 Def / 136 SpD

Yorumlar

Bu Tentacruel'ın en etkili seti.Takımı hem Toxic Spikes hem de Rapid Spin movelarıyla desteklerken, water/poison türü de onu Infernape ve Heatran gibi pokemonlara karşı kullanabilmemizi sağlıyor.Canını arttıracak bir hareketi kullanmadığımızdan Leftovers iyi bir seçim olacaktır.Birçok tehdite karşı gözü kapalı sahaya çıkarabildiğimiz ve Surf gibi bir STAB vuruşuna sahip olduğumuz için oldukça iyi bir tank.Sludge Bomb ise Shaymin ve Celebi gibi pokemonlara karşı kullanılabilir, bunun yanında Starmie ve Suicune gibi pokemonlara da vurmak için surf'ten daha iyidir.HP(Electric) ise Gyrados'la baş etmek için kullanılabilir ama bu seferde Shaymin ve Celebi'ye karşı kullanacak bir hareketimiz olmaz.

2-RestTalk

-Rest
-Sleep Talk
-Toxic Spikes
-Surf

Item:Leftovers
Ability:Liquid Ooze
Nature:Calm(+ special def - attack)
Evs:252 HP / 184 Def / 72 SpD

Yorumlar

Tentacruel'ın canını yenileyebilmek için tek şansı Rest ve Sleep Talk ile de Toxic Spikes ve Surf kullanabiliriz.Ev'ler ise Infernape ve Machamp gibi fiziksel saldırganlara karşı OHKO olmamak için defense'a veriyoruz.Eğer fiziksel saldırganlar sizin için bir tehdit oluşturmuyorsa special defense'a da verebilirsiniz.

3-Offensive Rapid Spin

-Hydro Pump
-Rapid Spin
-Sludge Bomb
-Ice Beam / Toxic Spikes 

Item:Leftovers/Lifeorb
Ability:Liquid Ooze
Nature:Timid (+ speed - attack)
Evs:4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar

Bu set ise daha çok ofansif ağırlıklı.Hydro Pump ve Sludge Bomb ana STAB vuruşlarımız.Ayrıca Sudge Bomb, Grass türüne karşı Ice Beam'den daha fazla hasar veriyor.Son harekette seçim size kalmış Ice Beam ile Dragon türü pokemonları avlayabilirsiniz, Toxic Spikes ise her zamanki gibi support amaçlı.Ev dağılımı ise her zamankinden farklı.Speed'e verilen Ev onu Lucario,heatran,Dragonite ve Gliscor gibi pokemonlardan hızlı yapıyor.

Ama bu set yerine Life Orb Starmie kullanmak daha akıllıca olur.Daha yüksek speed ve special attackın yanında Thunderbolt ve Recover gibi hareketleriyle Starmie kesinlikle bu amaca daha yatkın.Tentacruel'ı zorlayacak pokemonların başında Suicune ve Vaporeon geliyor.

Takım arkadaşı olarak da scizor ve Jirachi gibi ateş türlerinden çok çeken pokemonlar seçilebilir.Ayrıca Rotom-A ve Celebi'de electric ve ground tipi pokemonları alt edebildiğinden yararlı bir seçimdir.


4-Swords Dance

-Swords Dance
-Waterfall
-Poison Jab
-Hydro Pump

Item:Life Orb
Ability:Clear Body
Nature:Lonely(+ attack - defense)
Evs:232 Atk / 80 SpA / 196 Spe

Yorumlar

Her ne kadar 70 attack statı yeterli olmasa da Swords Dance'dan aldığı yükseltme ile Tentacruel iyi işler başarabilir.Birçok yaygın saldırgan pokemonu iki vuruşta indirebilir(2HKO).STAB aldığımız hareketler ise Poison Jab ve Hydro Pump.Hydro Pump'ı Skarmory gibi defense statı yüksek olan pokemonlara karşı kullanabiliriz.

Speed'e verilen Ev 80 speed statlı pokemonları geçmek için yeterli.Gliscor ve Flygon hala en büyük tehditler arasında.Clear Body ise olası bir Intimidate'i etkisiz hale getiriyor.




TEHDİTLER

Swampert-Gelen STAB vuruşlarına dayanabildiği ve Earthquake gibi bir STAB vuruşu olduğu için büyük bir sorun.

Bronzong ve Forretress-Toxic Spikes'a bağışıklıkları olduğu ve bazı setlerinde Earthquake bulunduğu için oldukça tehlikelilerdir.

Gyrados ve Metagross-Toxic Spike'a bağışıklıkları vardır ve Earthquake kullanabilirler.

Gengar ve Rotom-A-Rapid Spin'e bağışıklıkları olması, aynı zamanda Levitate abilityleri(Toxic Spikes'a bağışıklık) var.Bu da yetmezmiş gibi Thunderbolt kullanabiliyorlar.Gerçekten bunlardan biriyle karşılaşınca yapacak hiçbir şeyiniz olmayacak.

Jirachi-Calm Mind Jirachi de büyük bir sorun demektir.
Bir yanlışlık olmalı Tentacruel Water/Posion türüdür.
Pardon kopyala yapıştır yaparken karışıklık olmuş, düzeltildi.
SubToxic
~ Substitute
~ Toxic
~ Rapid Spin
~ Scald
@ Leftovers
Nature: Bold
Ability: Rain Dish
EV: 252 HP / 240 Def / 16 Spe

Rain takımlarında kullanılabilecek, Toxic Spikes ile takıma destek verme yerine rakip defansif Pokemon'lara zarar vermeyi amaçlayan bir set. Tentacruel, bu setle birebirde Jellicent, Blissey/Chansey gibi Pokemon'ları yenebilir. Rain Dish ability'sinin kullanılma sebebi Rain'den yararlanmak ve Leftovers'ın da yardımıyla canımızı çabucak yükseltmek.