Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Jolteon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: jolteon.jpg]
Jolteon

Tür: Electric
Ability:Volt Absorb-Elektrik türü bir saldırıyla vurulduğunda canı %25 artar.

[Resim: 2zz3pxg.jpg]

Zayıflıklar: 2x Ground
Dayanıklı Olduğu Türler: 2x Flying, 2x Steel
Bağışıklık: Elektric(Volt absorb abilitysi sayesinde)

Tier: UU



Earthquake gibi bir saldırıyla kolayca durdurulabilmesine rağmen Jolteon iyi bir speed ve special attack statına sahiptir ve  iyi kullanıldığında oldukça etkili bir sweeperdır.

Jolteon sweeperdan tutun supporter'a kadar farklı rolleri üstlenebilir.En hızlı Baton Pass kullanıcılarından biri olması ve elektrik türünün getirdiği avantajlarla Jolteon doğru kullanıldığında oldukça etkilidir.

Düşük defansları yüzünden daha hızlı Choice Scarf kullanıcılarından gelen ve süper-efektif olmayan saldırılar bile Jolteon'u kolayca alt edebilir.




MOVESETLER

1-Choice Specs

-Thunderbolt
-Shadow Ball
-Baton Pass
-Hidden Power Grass / Hidden Power Ice

Item:Choice Specs
Nature:Timid(+ speed, - attack)
Evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar

Jolteon'un yüksek speed ve special attack statı choice specs setini etkili bir şekilde kullanmasını sağlıyor.Thunderbolt STAB aldığı tek saldırı ve süper-efektif olmadığı türlere bile OHKO yapmasını sağlıyor.HP(Grass) ise Swampert ve Mamoswine gibi pokemonları OHKO yapmak için kullanılabilir.Baton Pass sayesinde rakibiniz ground tipi bir pokemonu sahaya çıkardığında Jolteon'u kolaylıkla geri çağırabilirsiniz.HP(ıce) ise Flygon ve Gliscor gibi pokemonlarla baş etmek için ideal.

Diğer Special Sweeperlar gibi Jolteon'da Blissey ve Snorlax tarafından durdurulabilir.Ayrıca Tyranitar ve Electivire da büyük bir sorundur.

Takımınızda bir Tyranitar veya Swampert bulundurmak iyi bir seçim olacaktır.Tyranitar,pursuit sayesinde Blissey ve Celebi'yi; Swampert ise ice beam ile Gliscor ve Flygon'u, Earthquake ile de Electivire'ı alt edebilir.


2-Charge Beam

-Charge Beam
-Thunderbolt
-Hidden Power Grass / Hidden Power Ice
-Shadow Ball

Item:Life Orb
Nature:Timid(+ speed - attack)
Evs:252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar

Jolteon Charge Beam kullanarak Spacial attack'ını yükseltebilir ama fazla kullanmamalısınız tek yükseltme gayet yeterlidir.Life Orb ise special attackını önceden yükseltmiş ise Choice Specs'ten daha faydalıdır ve istediği hareketi(move) kullanmasına izin verir.Life Orb'dan aldığınız hasar size fazla sorun olmayacaktır OU da zaten Ninjask ve birkaç Choice Scarf kullanıcısı dışında Jolteon'dan hızlısı yoktur.Thunderbolt ise her zamanki gibi ana STAB vuruşumuz.Hp(Grass) Swampert ve Mamoswine'ı alt etmek için kullanılır.Hp(Ice) ise Dragonite,Flygon ve Gliscor gibi pokemonlara karşı kullanılabilir.

Blissey ve Snorlax her zamanki gibi yine sorun teşkil ediyor.Ayrıca Electivire, motor drive abilitysi sayesinde charge beam'i absorbe edebilir special attack'ımız artmadığı gibi rakibe fayda sağlamış oluruz.

Takım arkadaşı olarak Starmie iyi bir seçimdir.Grass Knot ile Swampert'ı OHKO edebilir ve Hydro Pump ile Gliscor ve Tyranitar ile baş edebilir.


3-Baton Pass

-Substitute
-Baton Pass
-Hidden Power Ice / Hidden Power Grass
-Thunderbolt

Item:Leftovers
Nature:Timid
Evs:252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar

Jolteon, Substitute + Baton Pass stratejisini kullanabilen 2. en hızlı pokemon ve böylelikle birçok sweepera destek çıkabilir.Thunderbolt ve HP hareketlerimiz yine her zamanki gibi aynı.
HP(Ice) ile Flygon ve Dragonite OHKO edilebildiği ve Mamoswine ile Swampert sahaya çıktığında Jolteon kolayca Baton Pass yapabildiği için bu seti karşılamak oldukça zordur.

Takım arkadaşı olarak Earthquake gibi saldırılara bağışıklığı olan yani kısacası Flying türü pokemon kullanmakta fayda var,örneğin Dragon Dance Gyrados ve Dragonite.Breloom ve Lucario'da Blissey ve Snorlax ile başa çıkmak için ideal partnerler.


4-Yawn

-Yawn
-Protect / Substitute
-Thunderbolt
-Hidden Power Grass / Hidden Power Ice

Item:Life Orb/Leftovers
Nature:Timid
Evs:252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar

Burdaki stratejimiz oldukça basit, Jolteon'a karşı gönderilen pokemona Yawn uyguluyoruz.Hemen ardından Protect basıyoruz, eğer Substitute varsa ve Jolteon rakip pokemondan hızlıysa onu basıyoruz ama eğer yavaşsa jolteon'u geri çağırmak daha mantıklı.Rakip, pokemon değiştirdiğinde Substitute kullanmak daha faydalı oluyor ama takımlarda genelde Jolteon'u karışılayabilecek tek pokemon bulunuyor.Ayrıca bu sette Baton Pass'da kullanabilirsiniz rakibi uykuya daldırdıktan sonra başka bir pokemonunuz işi bitirebilir.

Blissey ise Natural Cure abilitysi sayesinde her zamankinden daha büyük bir tehdit.Rest Talk Rotom-A da sizi zorlayacaktır.

Bu seti kullandığımızda Dragonite oldukça iyi bir partner oluyor.özellikle Choice Scarf Flygon'u uykuya daldırdığımızda normalde ondan yavaş olan Dragonite kolayca Flygon'u yenebilir.Ayrıca Dragonite için büyük bir sorun olan Skarmory ve Swampert'ı da Jolteon halledebilir.Lucario'da partner olarak kullanılabilir.Jolteon, normalde Lucario'nun üstesinden gelebilen Hippowdon gibi pokemonları uykuya daldırarak Lucario'ya büyük bir avantaj sağlar.Tyranitar ve Scizor gibi güçlü pursuit kullanıcıları Blissey ile baş edebilir.