Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 004 - Challenge Of The Samauri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Challenge Of The Samauri
Japonca Adı : Samauri's Challenge
Türkçe Adı  : Samuray'ın Mücadelesi


[Resim: genizet.png]

Bölümümüz Misty’nin çığlığı ile başlar. Bunun sebebi ise:

Weedle: Kafasında bulunan iğnesi ile her türlü saldırıyı püskürtebilecek yapıya sahiptir ve gerçekten büyük acılar verebilir.

Ash, Weedle’ı yakalamaya karar verir ancak Pikachu’nun buna hiç niyeti yok gibi durmaktadır. Çünkü onu yatağının içinde uyurken bulurlar. Başka bir Pokémon kullanmak zorunda kalan Ash, Pidgeotto’yu seçer.

Misty ise Weedle’dan korkup ormanın içine doğru kaçar. Ama yalnız değil. Garip kıyafetli, elinde kılıç olan biri ona saldırır. Pallet’ten gelen Pokémon antrenörü olup olmadığını sorar. Yanlış kişiyi yakaladığını öğrenince onu serbest bırakır. Fakat Misty tam bu sırada bir şeyin farkına varır. O da bu saldırgan kişinin aradığının Ash olduğudur.

Ash ise hiçbir şeyden habersiz, Pokémon savaşına devam etmektedir. Pidgeotto, Weedle’a havadan Hızlı Ataklar ile saldırır. Tam Weedle ona Zehirli İğne saldırısı ile karşılık verecekken Ash’in uyarısı sayesinde bundan kurtulur. Son bir saldırıyla Weedle’ı bayıltır. Ash tam PokéTopu’nu fırlatacakken saldırgan ortaya çıkar. Misty son anda yetişerek Ash’i uyarır. Ash, kılıçla onu korkutamayacağını Pokémon’unu asla alamayacağını söyler. Saldırganımız da Pokémon hırsızı olmadığını bir samuray olduğunu açıklar. Meğer tek istediği Ash ile bir Pokémon savaşı yapmakmış.

Tabi bu sırada bayılan Weedle uyanıp kaçar. Bu ufak böceğin daha sonradan başlarına büyük bir iş açacağını nereden bilebilirlerdi ki.

Ash savaşı kabul eder ve ilk Pokémon olarak Pidgeotto’yu gönderir. Ancak hesaba katmadığı bir şey var ki o da Pidgeotto’nun son savaşından dolayı çok yorgun olduğudur. Bu sırada rakibi sahaya yeni bir Pokémon gönderir. Bu Pokémon:

Pinsir: Güçlü pençelerini rakibini ezmek için kullanır. Kesinlikle son derece acımasız bir Pokémon’dur.

Ash, Pidgeotto’nun bu işi de başaracağını düşünerek Kum Saldırısı yaptırır. Ama bu hiçbir işe yaramaz ve Pinsir sert bir vuruşla Pidgeotto’yu yere indirir. Ash, Pidgeotto’yu geri çağırıp Metapod’u gönderir. Samuray Pinsir’den onu kıskaçlarıyla ikiye ayırmasını ister ama Ash Metapod’a sertleşmesini söyleyerek buna engel olur. Böylece Pinsir’in kıskaçları zarar görür. 2. Pokémon’u gönderme sırası Samuray’a gelir. Bu Pokémon bir Metapod. İki antrenör de Pokémon’larına sertleşmelerini söyler. Bu uzun süre böyle devam eder. Ta ki Beedrill sürüsü onlara saldırana kadar.

Beedrill: Bu Pokémon türü koza döneminden sonra Weedle’dan türemiştir. İğnesi son derece zehirlidir. Dikkatli olunmalıdır.

Samuray bunun sebebinin Ash’in kaçırdığı Weedle olduğunu düşünür. Bu sırada bir Beedrill gelip Ash’in Metapod’unu alır. Ash onu PokéTopu’na çağırsa da nafile, Beedrill hızla uzaklaşır. Bizimkilerde sürüden kaçmak için bir ağaçlığın arasına dalar. Ama burası pek tekin bir yer değildir; çünkü ağaçta bir sürü koza vardır. Bu kozalar:

Kakuna: Weedle’lıktan Beedrill’lığa geçerken yaşanan dönemdir. Koza içindeki Weedle’lar ölümcül bir Beedrill’a dönüşünceye kadar bu koza içinde kalır ve gelişirler.

Kakuna’ların en altında Ash kendi Metapod’unu görür ve heyecanla bağırır. Bu yüksek ses, Beedrill’ların koza içinden çıkmasına neden olur. Daha yeni bir sürüden kurtulmuş olan kahramanlarımız tekrar kızgın bir sürüyle karşı karşıya kalırlar. Koşarak Samuray’ın kulübesine sığınırlar. Geceyi bu kulübede geçirirler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Metapod

Sabahleyin Ash, Metapod’u kurtarmak için Beedrill sürüsünün olduğu ağaca gider. Tam bu sırada Roket Takımı ortaya çıkar ve tanıtım sözlerini söylemeye başlarlar. Ash, onları sessiz olmaları için uyardığı halde dinlemezler ve sonunda Beedrill sürüsünü uykularından uyandırırlar. Böylece karşılarında kızgın bir sürü oluşur. Beedrill’lar tam iğnelerini Ash’e batıracakken Ash onları atlatır ve Metapod’unun yanına gider. Tabi Roket Takımı sürüden kaçmayı başaramadığı için arkalarına bile bakmadan koşarlar.

Sürüden geriye bir tane Beedrill kalır ve Ash ile Metapod’a saldırır. Tam iğnesi Ash’e batacakken Metapod araya girer ve Ash’i kurtarır. Ash, Metapod’a yaralandın mı iyi misin diye sorarken bir parlama olur ve Metapod evrim geçirir:

Butterfree: Bir Caterpie Metapod’a dönüştükten sonra bir hafta sonra Butterfree olarak hayatına devam eder.

Bu sırada Beedrill sürüsü geri döner. Ash bu sefer onları yenmekte kararlı, tabi Butterfree’nin yardımlarıyla. Butterfree, Uyku Tozu saldırısı ile bütün sürüyü ve de Roket Takımı’nı uyutur. Ash, Samuray ile yarım kalan savaşını tamamlamayı önerir ama Samuray onun üstünlüğünü kabul edip daha sonra karşılaştıklarında bunu yapacaklarını söyler.

Roket Takımı şimdilik ortalarda görünmediğine göre Ash ve arkadaşları Viridian Ormanı’nı terk ederek Pewter Şehri’ne gitmek üzere yola koyulurlar…


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Jessie
James
Samurai


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani011.gif][Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani017.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani023.gif]


James: [Resim: rsiconani109.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Samurai: [Resim: rsiconani011.gif][Resim: 127.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani004.gif]


Gary: [Resim: rsiconani007.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani013.gif][Resim: rsiconani014.gif][Resim: rsiconani015.gif][Resim: rsiconani021.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash'in Metapod'u Butterfree'ye dönüşür.





[Resim: bymanga.png]