Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Volcarona
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: avatar81569_4.gif],[Resim: Shiny%20Volcarona.gif]

Statlar:HP:85,ATK:60,DEF:65,SPA:135,SP(.D105,SPE:100


Kabiliyetler

Flame Body -  Bu pokemona temas eden rakip %30 şans ile yanabilir.
Swarm  -  HP 1/3'inin altına indiğinde Bug tipi saldırılar %50 güçlenir.


Genel Bakış
5. neslin pokemonlarından olan Volcarona Ateş-Böcek tipi ile türünün ilk pokemonu oldu.Ateş böceğine benzeyen yapısıyla türüne uygun bir pokemon olduğunu görüyoruz.Larvesta’nın evrim geçirmiş hali olan Volcarano,ofansif eğitmenler için ideal bir pokemon.Ateş türünün suya olan zaafı ve etkisiz vuruşlarını ikinci türü olan böcek vuruşları etkili kılacak.Aynı zamanda böcek türünün ateşe olan zaafınıda kısmen örtmüş gibi görünüyor.Ama her ikiside kaya türüne zayıf oldukları için olası bir kaya saldırısı muhtemelen Volcarona’yı bayıltacaktır.Ofansif görünümü yanında hızınında iyi olması iyi bir avantaj.Özel defansıda iyi ancak defansı ve atağı iyi değil.Olası bir fiziksel saldırı ağır darbe indirebilir.Özel statlarının iyi olduğunu söylemiştik.Birde o statları destekleyen harika bir saldırısı var.Saldırının ismi ‘Quiver Dance’.Bu hareket Volca’nın spa,spd ve speed statlarını her kullanımda 1 birim yükseltiyor.Buda onu harika bir ofansif savaşçı yapıyor.

Kullanımı

Name:Offensive Quiver Dance
item:Life orb.
Nature:Timid
EVs:252 SpA / 4 SpD / 252 Spe
Ability:Swarm

Hareketler

Quiver Dance
Bug Buzz
Fiery Dance / Flametrower
Hidden power dragon/ Hidden power rock

Yorumlar

İşte size ofansif bir savaşçı.Statlara baktığımızda gördüğümüz özel atak ve defans a yüklenmişiz.Burda yapılması gereken hamleler şunlar;
İlk önce rakibin pokemonunun kaya tip veya güçlü bir fiziksel saldırı bilmemesi için dua edecez.Daha sonra yapabildiğimiz kadar Quiver Dance hareketini yapacaz.Bu hareketi bir kere bile yapmak pokemonunuzun ofansif gücünü arttıracaktır.Life orb u da unutmamak lazım.Onun artıracağı güç bir kere yapmanızı yeterli kılacak.Hızıda artacağı için harika bir savaşçı olacak.Volcarona’nın tiplerine karşı zaafı olan türler tek vuruşla bayılacaktır.Aynı zamanda Hidden power dragon,karşınıza çıkan bir ejder pokemonunda tek atacak güce erişecektir.Ancak life orb un hp’yi düşürmesi size sorun yaratabilir.Karşınıza bir kaya türü çıkmazsa,Volcarona çok can yakacaktır.


Name:ChestoRest
item:Chesto Berry
Nature:Modest
Ability:Flame Body
EVs:160 HP / 252 SpA / 96 Spe

Move

~ Quiver Dance
~ Rest
~ Fire Blast / Fiery Dance
~ Bug Buzz



Yorumlar

İlk bakışta garip görünen bir tablo.Açıkçası benimde garibime gidiyordu.Burda yapılması gereken pokemonun az darbe almasını sağlayarak Quiver Dance hareketine yüklenmek olacak.Defansı yüksek tuttuğumuz için  bayılmayacaktır.Ancak bir kaya türü ve güçlü bir fiziksel saldırı bu durumu değiştirebilir.Hp azaldığında rest hareketi kullanıldığında hp full olacaktır.Pokemonumuza chesto berry taktığımız için rest in uyutma etkisi kaybolacak.Artık yapılması gereken basit.Quiver Dance hareketini ne kadar kullandıysan o kadar güçlü bir pokemona sahipsin demektir.En azında iki veya üç pokemon bayıltması muhtemel.Şansınızı bir rock tip gelmezse bu bayıltma oranıda artacaktır.



Name:Bulky Quiver Dance
item:Leftovers
Nature:Bold
Ability:Flame Body
Evs:248 HP / 252 Def / 8 SpD


Move

~ Quiver Dance
~ Fiery Dance
~ Bug Buzz
~ Morning Sun

Yorumlar

İşte karşınızda hantal bir Volcarona.Defans ve spd si güçlendirilmiş bir pokemon.Şimdi bu pokemona bakıldığında atak yapma isteğinizi kaybedebilirsiniz.Ama unuttuğunuz birşey var.Quiver Dance hareketi burdada var.Yapılması gereken iki üç kez bu hareketi uygulamak.Bunu yaparkende morning sun hareketiyle bu işlemi destekleyeceksiniz.Quiver Dance hareketi birkaç kez yapıldığı zaman bizim hantal Volcarona birden ofansif bir canavar haline gelecek.Morning Sun ın da desteğiyle Quiver Dance’ın gücü Vaporeon ve Suicune gibi ateş düşmanı defansif pokemonlara Bug Buzz ın sağlam vurmasını sağlayacaktır.Fiery Dance da yakma ihtimali yüksek olduğu için ona ideal olan bir ateş saldırısı.Bizim hantal pokemon artık savaşa hazır bir durumda.Söylenenler yapıldığında yine rakibin iki üç pokemonunu bayıltmanız muhtemel.


Öneriler


Bana sorarsanız bu pokemonu ofansif eğitmenler kullanmalı.Bana görede en iyi kullanma şekli;

İtem:Leftovers
Nature:Timid
Ability:Swarm

Move
Quiver Dance
Bug Buzz
Flametrower
Hidden power Dragon

Bu en iyisi.Karşınıza bir kaya türü çıkmadığı sürece çok can yakıyor.Biraz riskli ama doğru kullandığınızda başarılı olacaksınız.
Bu pokemon harika.Efsane ve yarı efsane olmayıp da güçlü olan pokemonları hep sevmişimdir.

Bu arada çok önemli değil ama benim merak etiiğim şey volcarona ve larvestanın niye Attract öğrenemediği.
Bunun cevabını bilmiyorum ama şu şekilde düşün.Bir böcek ne kadar çekici olabilir ki  :zx:
Dostum belki bize öyle ama böceklerin içinde kendi türlerini kilometre ile ifade edilecek kadar uzaktan etkileyebilenleri var  ;)

Gerçi zekrom da earthquake öğrenemiyor, yeni oyunda ilginç şeyler de var böyle.

Gengar'da, pokedex entrysine göre gölgelerde saklanabiliyor ama Shadow Sneak öğrenemiyor.Bunun gibi birçok pokemon var.Rakibi uyutacak move'u olmadan Dream Eater öğrenen pokemonlarda var.
Volcaronanın en ilginç yanlarından biri de larvestadan level 59 da gelişmesi.Heralde diğer tırtıllar gibi önce koza pokemonuna (metapod, silcoon vb) dönüşmediği için gelişimi geç olmuş  :zx:
Tek evrim geçiren pokemonlar arasındaki en geç gelişim zaten.
Smogon'a yeni eklenmiş iki set:

Rain Volcarona
~ Quiver Dance
~ Bug Buzz
~ Hurricane
~ Fire Blast / Substitute
@ Leftovers / Life Orb
Ability: Flame Body / Swarm
Nature: Modest / Timid
EV: 252 SpA, 252 Speed, 4 SpDef

"Kafan mı güzel kardeşim, Rain takımında ateş Pokemon'u mu kullanılır?" dediğinizi duyar gibiyim. 3 şeyi unutuyorsunuz: Birincisi, Volcarona, Rain takımlarına sorun yaşatabilecek Scizor, Celebi, Virizion, Toxicroak, Latias, Ferrothorn gibi Pokemon'ları kolayca yenebiliyor. İkincisi, Rain varken Hurricane saldırısının isabet şansı %70'ten %100'e çıkıyor; Hurricane sayesinde, Volcarona, normalde yenmekte zorlanacağı Dragonite, Salamence, Gyarados gibi Pokemon'ları indirebiliyor. Üçüncüsü, Volcarona, hem Sun takımlarında sıklıkla kullanılan ve Rain takımlarına problem yaşatan Venusaur, Exeggutor, Tangrowth, Sawsbuck gibi bitki Pokemon'larını kolayca durduruyor hem de Sun'dan kendisi yararlanıyor. Bütün bunları hesaba katarsak, garip olsa da, Volcarona, Rain takımları için ideal bir Pokemon.

Quiver Dance, Bug Buzz ve Hurricane zaten setin ana saldırıları. Fire Blast, rain altında bile Scizor ve Ferrothorn'u tek vuruşta indiriyor ve Jirachi'ye de iyi vuruyor. Eğer bu 3 Pokemon'la problem yaşamıyorsanız status'e karşı bağışıklık için Substitute kullanabilirsiniz. Ability ve Nature seçimi size kalmış, arada çok büyük bir fark yok. Volcarona'yı daha çok takımı desteklemeye yönelik kullanacaksanız Leftovers, ana sweeper'ınız olarak kullanacaksanız Life Orb itemini kullanın.

Volcarona Stealth Rock'a x4 zayıf ve Heatran, Blissey, Chansey gibi Pokemon'lar tarafından kolayca durduruluyor. Rapid Spin ile Stealth Rock'ı sahadan uzaklaştırdığı, Heatran'ı tamamen durdurduğu, Blissey/Chansey'in saldırılarından etkilenmeyip Toxic Spikes kullanabildiği ve Rain Dish ability'si sayesinde Rain'den kendisi de yararlandığı için Tentacruel; Volcarona için ideal bir partner.

Substitute Volcarona
~ Substitute
~ Quiver Dance
~ Bug Buzz
~ Fire Blast / Fiery Dance
Item: Leftovers
Nature: Timid
Abilty: Flame Body
EV: 252 Speed / 252 SpA / 4 SpDef

Substitute, Volcarona'yı hem status'ten koruyor, hem rakibinizin ne yapacağını görmenizi sağlıyor hem de yenmekte zorlanacağı Pokemon'lar karşısında 1-2 Quiver Dance daha yapmasına olanak tanıyor. 1-2 Quiver Dance'dan sonra Volcarona'nın Sub'larını SpA vuran saldırılarla kırabilecek pek Pokemon yok. Sub'ınızı kırmak için fiziksel saldırı kullanan Pokemon'ları etkisiz hale getirme ihtimali için Flame Body önerilen ability.
Bu arada HP Ground'da eklenebilir. Heatran gibi bir pokemonla karşılaştığı zaman Volcarano işe yaramaz kalıyor. Quiver Dance boostu ile birlikte büyük ihtimal tek atacak Heatran'a.
Birde şöyle olabilir HP'ler yerine Giga Drain verilebilir. Karşısına çıkan kaya , ground , water tipli pokemonlara sürpriz saldırı yapabilir.
Sayfalar: 1 2