Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Dengeli Takım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.


Lead
[Resim: 170px-068Machamp.png]
Machamp @ Lum Berry
Ability: No Guard
EVs: 240 HP/248 Atk/16 SpD/4 Spe
Adamant nature (+Atk, -SAtk)

- Dynamicpunch
- Bullet Punch
- Payback
- Ice Punch

Yorumlar;
  Machamp, fazla kullanılmayan ancak etkili bir lead pokemondur. Artık oyunda eskisinden daha fazla kullanılan Confusion ile rakibinize status sorunu yaşatacaksınız. Aynı zamanda bir adet öncelikle saldırınız bulunuyor. Zaten Dynamic Punch Fight tipi olduğundan Dark, Steel, Rock, Normal ve Ice tipi pokemonlara fazlaca vuracaktır. Dynamic Punch ile fazla vuramadığınız; Bug, Flying, Psychic, Poison ve hatta hiç vuramadığınız Ghost tipi pokemonlara priority önceliği ile normal vuracaksınız. 284 Atk statı ile bu saldırı oldukça faydalı olacak. Rakibiniz Fight tipine karşılık Psychic yada Ghost tipi pokemon sürecektir. Bunlara karşı Payback ile büyük ihtimalle KO yapacaksınız. Ice Punch öncelikli olarak Dragon tipi pokemonlar için koyulmuş bir saldırı olsada. Diğer ice'a zayıf pokemonlar içinde etkili olur.


Sweeper:
[Resim: 170px-555Darmanitan.png]
Darmanitan @ Choice Scarf
Ability: Sheer Force
EV: 252 Atk / 252 Speed / 4 SpDef
Adamant Nature

~ Flare Blitz
~ U-Turn
~ Rock Slide
~ Superpower / Earthquake

Yorumlar;
  Darmanitan çok ama çok güçlü bir pokemondur. Eğer biraz şanslıysanız rakibin bütün takımını indirebilirsiniz. Darmanitan çok güçlü olmasına rağmen yavaş bir pokemondur. 252 Speed EV'si ve Choice Scarf itemi ile hızını mükemmel düzeye çıkarabilirsiniz. Zaten yüksek atağına birde Sheer Force ability'si eklenirse müthiş hasarlar elde edebilirsiniz. Flare Blitz, recoil'i olmasına rağmen bu pokemonda çok avantajlı bir saldırıdır. Sheer Force yükseltmesinden sonra çok etkili saldırılar yapabilir. Aynı zamanda Rock Slide'da çok etkili Rock tipi vuruştur. Aynı şekilde bu saldırıda Sheer Force'dan faydalanır. Atk statları yüksek olan bir pokemon için bu iki fiziksel saldırı uygundur. Saldırılarımız fiziksel olduğu için Atk'ı da 252 yapmanız faydalı olur. Aynı zamanda bir fiziksel saldırıya daha sahip olan Darmanitan hemen her türe fazla vurmuş olur. Superpower dezavantajları olmasına rağmen pokemon değiştireceğiniz için kullanılmaya uygundur. Ancak onun yerine güçlü bir Ground saldırısı olan Earthquake'de kullanabilirsiniz. Diğer saldırının U-turn olması Choice Scarf bir pokemon için avantajlı olacaktır.


Tank:
[Resim: 250px-488Cresselia.png]
Cresselia @ Leftovers
Ability: Levitate
EVs: 252 HP/200 Def/56 SpD
Calm Nature (+SpD -Atk)

- Rest
- Sleep Talk
- Charge Beam
- Psychic / Ice Beam

Yorumlar;
  Takımınızı dengeli yapabilmek için defansif bir pokemon kullanıyoruz. RestTalk olarak kullanılabilmesi statu sorununu çözmesinin yanında HP'nizi de dolduracak. 252 HP / 200 Def / 56 SpD Ev'leri ile defansı son derece güçlü bir pokemon yapmış oluyoruz. Charge Beam'in SpA'ınızı yükseltmek için oldukça yüksek bir ihtimali vardır. Bu sayede son saldırınızla biraz olsun daha fazla vurabilirsiniz.



Duck:
[Resim: 175px-233Porygon2.png]
Porygon2 @ Eviolite
Ability: Trace
EVs: 252 HP/216 Def/40 SpA
Bold Nature (+Def -Atk)

- Thunderbolt
- Ice Beam
- Recover
- Thunderwave

Yorumlar;
  Bu pokemon ile fight hariç birçok türü karşılayabilirsiniz. 252 HP ve 216 Def EV'leriyle defansif özelliği ağır basmaktadır. 40 SpA ile de Thunderbolt, Ice Beam'in gücünü arttırabilirsiniz. Recover, Hp'nizi yükseltmek için iyi bir seçim olur. Aynı zamanda Leftovers yükseltmeside bulunmaktadır. Son saldırınız Thuder Wave ile rakibin ofansif pokemonlarını oyundan düşürebilirsiniz.


Ghost:
[Resim: 180px-094Gengar.png]
Gengar @ Life Orb
Ability: Levitate
EVs: 4 Def/252 SpA/252 Spe
Timid Nature (+Speed - Atk)

- Substitute
- Hidden Power Fire
- Shadow Ball
- Focus Blast

Yorumlar;
  Porygon ile karşılayamayacağınız Fight tipi pokemonlara karşı iyi bir koz olabilirdi. Ancak artık hemen hemen bütün Fight tipi pokemonlar dark tipi bir saldırı kullandığından avantajları biraz azalıyor. Bunun gibi tehlikeler için Subs. Kullanmalısınız. Diğer saldırılarını, EV'leriniz ve Nature'niz rakibe hasar vermeye yöneliktir. Önceki iki defansif pokemondan sonra bu pokemonda ofansif olarak değerlendirilir.



Staller:
[Resim: 210px-145Zapdos.png]
Zapdos @  Leftovers
Ability: Pressure
EVs: 248 HP / 16 Def / 228 SpD / 16 Spe 
Calm Nature

-Thunderbolt
-Roost
-Thunder Wave / Light Screen
-Heat Wave / Hidden Power Ice

Yorumlar;
  Bu diziliş ile son derece güçlü special defansif pokemon oluşturabilirsiniz. Rock Slide yada Draco Meteor kullanıcıları haricinde her türlü pokemonu karşılayabilirsiniz. Hidden Power Ice seçerseniz hemen hemen her türe zarar verebilirsiniz. Thunder Wave ile rakibinizin ofansif pokemonlarını oyundan düşürebilirsiniz. Ve Roost ile HP'nizi doldurabilirsiniz. Porygon2'de zaten kullandığınız için Thunder Wave yerine Light Screen kullanırsanız defansif özelliğinizi daha fazla kullanabilirsiniz.



Altenatif Pokemonlar;

Cresselia Yerine;

[Resim: 490.png]
Heatran @ Leftovers
Ability: Flash Fire
EVs : 252 HP / 4 Def / 252 SpD
Calm Nature (+SpD, -Atk)

~ Lava Plume
~ Stealth Rock / Roar
~ Protect
~ Toxic / Will-O-Wisp

Yorumlar;
  Fire saldırılarını karşılamak için harika bir ability'e sahipsiniz. Bu harika defansif diziliş ile birçok pokemona karşı koyabilirsiniz. Dragon tipi saldırılardan genellikle orta derece zarar fiziksel Fight tipi saldırılardan de yüksek derece zarar alırsınız. Stealth Rock kullanabilmesi Lead'imizin eksiğini gidermiş oluyor. Protect bu pokemon için daima faydalı olmuştur. Kullanıkça anlayacaksınız. Ve son saldırı seçiminizde size bağlı. Toxic daha fazla zarar vermesinin yanında Steel tipi pokemonlara karşı kullanılamaz. Will-O-Wisp az zarar verir ancak her türe karşı kullanılır.


Yine Cresselia Yerine;

[Resim: 388.png]
Deoxys-D @ Leftovers
Ability: Pressure
EVs: 252 HP / 4 Def / 252 SpD
Calm Nature (+SpD, -Atk)

~ Spikes
~ Recover
~ Taunt
~ Night Shade / Toxic

Yorumlar;
  Yine bu pokemonda Cresselia yerine kullanılabilir. Bu pokemonda special defansiftir. Ve bu pokemonda Lead'in eksiği olan Stealth Rock'ın yerini doldurabilir. Recover ile HP'sini güvenli şekilde doldurabilir. Taunt ile rakibinizi oyalar ve Night Shade ise Psychic, Ghost pokemonlarına fazlaca vurabilir. Yada Night Shade'in yerine Toxic kullanırsanız deminde söylediğim gibi Steel tipi hariç her pokemona fazla zarar verirsiniz.



(07-09-2011, 01:32 AM)frknk link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:284 Atk statı ile
248 EV ile demek istedin herhalde :) 248 EV ile Machamp'ın attack statı 393 oluyor.

Takımında hiç Stealth Rock/Spikes kullanan yok. Cresselia yerine Deoxys-D'yi tavsiye ederim. Reflect/Recover/Spikes/Ice Beam gibi bir moveset ve max HP/Def ile Deoxys-D, Cresselia'nın yaptığı işin aynısını yapabilir.

Porygon2 için Eviolite, Leftovers'dan daha iyi bir item.

Zapdos için TBolt/Heat Wave/Roost/T-Wave öneririm. Zapdos'a karşı kullanılan Pokemonların çoğu (Latiler, Tyranitar) Thunder Wave'den pek hoşlanmaz.
(07-09-2011, 03:09 PM)gnaaye link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:248 EV ile demek istedin herhalde :) 248 EV ile Machamp'ın attack statı 393 oluyor.

Takımında hiç Stealth Rock/Spikes kullanan yok. Cresselia yerine Deoxys-D'yi tavsiye ederim. Reflect/Recover/Spikes/Ice Beam gibi bir moveset ve max HP/Def ile Deoxys-D, Cresselia'nın yaptığı işin aynısını yapabilir.

Porygon2 için Eviolite, Leftovers'dan daha iyi bir item.

Zapdos için TBolt/Heat Wave/Roost/T-Wave öneririm. Zapdos'a karşı kullanılan Pokemonların çoğu (Latiler, Tyranitar) Thunder Wave'den pek hoşlanmaz.

Zapdos'ta zaten o diziliş yazıyor... Porygon2 gözümden kaçmış kusura bakmayın. Ve Cresselia yerine Heatran'da alternatif olarak kullanılabilir. Deoxys-D yerine o kullanılabilir. Yine Stealth Rock kullanıcımız olmuş olur...