Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Togekiss
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: togekiss.jpg?w=347&h=193]

Türü: Normal / Uçan

Base statları: 85/50/95/120/115/80

Ability'leri:
Hustle: Fiziksel saldırıların gücü %50 artar ama accuracy %20 azalır.
Serene Grace: Saldırıların ikincil efektlerinin ihtimali iki katına çıkar.
Super Luck: Critical Hit ihtimali iki katına çıkar.

Togekiss, takımınızda ihtiyacınız olan farklı rolleri doldurabilecek bir Pokemon. İyi defanslara sahip ve türü  de fena değil, eğer Togekiss'e SE vuran bir saldırınız yoksa indirmesi zor. Serene Grace de müthiş bir ability ve bu ability'den faydalanan Air Slash, Body Slam gibi saldırıları var. Nasty Plot, Togekiss'in yüksek Special Attack'ını daha da arttırabiliyor. Bütün bu sebeplerden dolayı Togekiss, küçümsenmemesi gereken bir Pokemon.

Kötü yanları da yok mu? Var tabii. Stealth Rock her Pokemon değiştirişinde %25 canını götürüyor, ve 80 hız yavaş. Buna ek olarak 5. nesilin getirdiği Thundurus, Excadrill, Hydreigon gibi Pokemonlar ile başa çıkamıyor.

Togekiss'i nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Serene Grace
~ Air Slash
~ Roost
~ Body Slam / Thunder Wave
~ Flamethrower / Aura Sphere
Item: Leftovers
Ability: Serene Grace
Nature: Calm
EV: 252 HP / 252 SpDef / 4 Def

Bu set, Serene Grace ability'si üzerine kurulu. Air Slash, kendinden yavaş Pokemon'ları %60 fırlatma (flinch) şansına sahip. Felç olan bir Pokemon ise %25 ihtimalle saldıramıyor. Bütün bunları toplarsak rakip Pokemon sadece %30 ihtimalle saldırabiliyor. Buna ek olarak Togekiss iyi defansları sayesinde çok zor iniyor, ve Roost sayesinde canını geri yükseltebiliyor. Rakibi tamamen sinir etmek üzerine kurulu bir strateji.

Togekiss yavaş bir Pokemon olduğundan ilk yapmanız şey rakibi felç etmek olmalı. Thunder Wave önerilen seçenek, ama Body Slam'ın da %60 rakibi felç etme şansı var ve Toprak türlerini de felç edebiliyor, bu yüzden kullanılabilir. 4. saldırı ise Air Slash'in kötü vurduğu Pokemonlar için. Flamethrower; Scizor, Ferrothorn ve Jirachi'ye iyi vururken Aura Sphere Tyranitar için.

Nasty Plot
~ Nasty Plot
~ Air Slash
~ Fire Blast / Aura Sphere / Roost
~ Fire Blast / Aura Sphere / Roost
Item: Leftovers / Life Orb
Ability: Serene Grace
Nature: Modest / Timid
EV: 252 HP / 220 Speed / 36 SpA
veya 236 Speed / 192 HP / 80 SpA

Bu set ise öbür setin aksine ofansif ağırlıklı, ve zayıflamış takımları indirmek için kullanılmalı. Nasty Plot, Togekiss'in zaten yüksek Special Attack'ını daha da arttırıyor, Air Slash ise Togekiss'in en iyi saldırısı. Son iki saldırı neyi yenmek istediğinize bağlı. Fire Blast ve Aura Sphere'i birlikte kullanmanız önerilir, ama o zaman Roost kullanamayacağınızdan Togekiss çok daha kolay iner. Seçim sizin.

Birinci EV'leri kullanacaksanız Modest ve Leftovers kullanın, ikinciyi kullanacaksanız Timid ve Life Orb. İlk EV'ler daha defansifken 2. EV'ler daha hız ağırlıklı ve ofansif.

Diğer Seçenekler: Togekiss, Nasty Plot setinde Baton Pass kullanabilir. Defansif setlerde Encore, Light Screen, Reflect veya Wish kullanılabilir. Togekiss'in ana problemi olan düşük hızını düzeltmek için Body Slam/Air Slash/Aura Sphere/Fire Blast gibi bir Choice Scarf seti kullanılabilir. Choice Specs setleri de kullanılabilir. Roost + 3 saldırı kullanılabilir. Hustle ability'sinden faydalanmak için fiziksel bir set kullanılabilir. Hem Body Slam ile daha fazla hasar vermek hem de Togekiss'in SpA'sını arttırmak için Work Up/Body Slam/Air Slash/Roost veya Aura Sphere veya Fire Blast gibi bir set kullanılabilir. Ofansif setlerde Grass Knot, Water Pulse, HP Ice, Ominous Wind, Ancientpower veya Silver Wind kullanılabilir.
Choice Scarf
Togekiss @ Choice Scarf
Serene Grace, Timid
252 Speed, 252 SpA, 4 HP
~ Air Slash
~ Aura Sphere
~ Fire Blast
~ Trick

Togekiss'in problemi yavaş olması, Special Attack'ı zaten yüksek demiştik. Togekiss, Choice Scarf itemiyle hız sorununu çözebilir ve iyi bir special sweeper/revenge killer olabilir. Air Slash Togekiss'in ana saldırısı ve rakipleri sinir etmeye yarıyor. Fire Blast Scizor, Jirachi, Magnezone, Ferrothorn vs için, Aura Sphere ise kaya ve karanlık türleri (Terrakion, Tyranitar...) ve Heatran için. Trick ise Togekiss'in işi bittiğinde Choice Scarf'ı defansif bir Pokemon'a verip o Pokemon'u oyundan düşürmesine yarıyor.

Mixed Work Up
Togekiss @ Life Orb
Hustle, Brave
252 Atk, 252 SpA, 4 Speed
~ Work Up
~ Air Slash
~ Extremespeed
~ Roost / Aura Sphere / Drain Punch

Togekiss'in hem Hustle ability'si ve STAB Extremespeed'den, hem de özel atağından yararlanan bir set. Work Up (Atk +1, SpA +1 veren bir saldırı), Air Slash ve Extremespeed setin ana saldırıları. Bir Work Up'tan sonra, Hustle sayesinde Stealth Rock varsa Togekiss; Zapdos, ofansif Rotom-W, Zapdos gibi Pokemon'ları tek vuruşta indirebiliyor. Air Slash ise bitki ve uçan türleri için, aynı zamanda Togekiss'in en güçlü uçan saldırısı. Son saldırı olarak canınızı yükseltmek için Roost, kaya/metal/karanlık türlerini indirmek için Aura Sphere, veya ikisini birden yapmak için Drain Punch kullanılabilir.

OU'da Togekiss'i indirebilecek Pokemon'ların çokluğundan dolayı kullanması zor bir set, ama yine de kullanılabilir.