Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 003 - Ash Catches A Pokémon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Ash Catches A Pokémon
Japonca Adı : I Caught A Pokémon
Türkçe Adı  : Ash Bir Pokémon Yakalar


[Resim: genizet.png]

Karanlık Viridian Ormanı’nın derinliklerinde Ash, Caterpie’yi keşfetmişti. Ve yakaladığı ilk Pokémon olması için elinden gelen herşeyi yapmaya hazırdır.

Ash, Caterpie sen benimsin diyerek PokéTopu’nu firlatır ve büyük bir şansla Pokémon’u yakalar. Ash, ilk Pokémon’unu yakalamanın verdiği sevinçle Misty’nin koluna girip onunla dans etmeye başlar. Bir yandan da dünyanın en büyük Pokémon ustası olma yolunda ilk adımını atmış olduğunu söyler. Yeni Pokémon’unu hemen Pikachu’yla tanıştırır ve Pikachu da onu sever. Ancak Misty bu durumdan hiç hoşnut olmamalı ki Ash Caterpie’yi PokéTopu’ndan dışarı çıkardığı anda arkasına bakmadan kaçar. Ama ortada ters bir durum vardır; çünkü Caterpie Misty’den çok hoşlanır. Zavallı Caterpie sevgisine karşılık bulamayınca üzülür. Ash, Caterpie’sinin üzülmesine izin vermemek için Misty ile yollarını ayırır ama Misty buna hiç niyetli değildir. Onları takip eder. Ash bizi neden takip ediyorsun diye sorunca da bisikleti bahane eder. Böylece Ash önde Misty arkada yola devam ederler.

Gece olduğunda Caterpie ve Pikachu kendi aralarında neşeli bir sohbete başlarlar. Maalesef ki biz bu kısımları anlayamıyoruz. Tek anlayabildiğimiz Caterpie’nin son evrimine ulaşıp güzel bir kelebek olmak istediğidir. Bunun nedeni de tabi ki Misty’nin onu bu halde seveceğini düşünmesidir.

Misty sabah uyandığında yanıbaşında Caterpie’yi bulur ve büyük bir çığlık atarak bütün herkesi ayağa kaldırır. Bu sırada yukardan bir Pokémon uçarak gelir. Bu bir:

Pidgeotto: Güvercinin değişime uğramış bir türüdür. Çok keskin pençeleri olduğu bilinir ve avını havada yakalamakla ünlüdür. Güvercinler kadar uysal değildir. Pidgeotto bazen tehlikeli olabilir. Onlara son derece dikkatle yaklaşmalısınız.

Ash hemen bir PokéTopu fırlatır ama sonuç hüsran. Çünkü Pidgeotto kanadıyla kendini korur. Ash’in imdadına Misty yetişir ve Pokémon’u yakalamak için önce onu yorması gerektiğini söyler. Böylece Ash Caterpie’yi savaşa yollar. Ancak ne kadar büyük bir hata yaptığını anlaması fazla uzun sürmez. Pidgeotto hızlı saldırılarıyla Caterpie’yi mahveder. En sonunda Ash, Caterpie’yi PokéTopu’na çağırıp Pikachu’yla devam eder. Pikachu’nun bir yıldırımı Pidgeotto’nun zayıf düşmesine yeter. Ash PokéTopu’nu fırlatarak 2. Pokémon’unu da yakalamış olur.

Ash, Misty’e hemen havasını atıyor ama bu uzun sürmez. Çünkü Misty, Ash’e ne kadar büyük bir hata yaptığını anlatır. Onlar kavgalarına devam ederken Roket Takımı bir anda ortaya çıkar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Caterpie

Ash şuanda biraz işleri olduğunu anlatmaya çalışırken Jessie onun sözünü keser. Onu dinlemeye değil Pikachu’yu almaya geldiklerini söyler. Ash ise o benim Pikachu’m gidin kendinize başka bir Pikachu bulun der. Ama Roket Takımı onlara göre dünyanın en nadir ve en değerli Pokémon’u olan Pikachu’yu almaya kararlıdır. Bunun içinde Koffing ve Ekans’ı savaşmaları için gönderirler. Koffing, Çamur saldırısı ile Pikachu’yu etkisiz hale getirir. Ash, Pikachu’yu bakması için Misty’e verir ve Pidgeotto’yu savaşa yollar. Pidgeotto hızlı saldırılarıyla bir süre çok güzel idare etmesine rağmen daha yeni yakalanmış bir Pokémon olduğu için çabuk yorulur. Bu yüzden Ash onu geri çağırır ve elinde kalan tek Pokémon’unu, yani Caterpie’yi gönderir. Ağ Vuruşu saldırısı ile Ekans’ı, Koffing’i ve de hatta Moewth’ı bile etkisiz hale getirerek büyük bir başarı elde eder. Roket Takımı çareyi kaçmakta bulur. Giderken tehdit savurmayı da unutmuyarak bu raundu kazanmış olabilirsiniz ama tekrar döneceğiz derler.

Ash, Caterpie’nin başarısından dolayı Misty’nin artık onu sevebileceğini düşünür ve onun başını okşamasını ister. Misty tam çekine çekine başını okşayacakken Caterpie’ye bir şeyler olur. Kimse ne olduğunu anlayamaz. En sonunda Caterpie’nin evrim geçirdiğini anlarlar. İşte bu yeni Pokémon:

Metapod: Caterpie’nin alacağı 2. şekil. Bedeni çok sağlam bir kabuk içinde duruyor. Bu türlerin 2. şekillerine diğer Pokémon türlerinden daha çabuk gelişme göstererek girdikleri saptanmıştır.

Misty etrafta bir sürü böcek gördüğü için bu ormandan bir an önce çıkmak ister. Ama Ash’in buna hiç niyeti yok. Çünkü bu ormanda daha bir sürü Pokémon bulacağını tahmin eder. Böylece Metapod’u sırt çantasına atarak ormanın içinde koşmaya başlar. Tabi Misty de mecbur onu takip eder.

Kahramanlarımızın geleceği şimdilik oldukça parlak görünüyor. Ama ilerde Viridian Ormanı’nın daha derin ve daha karanlık olduğunu biliyoruz. Onları başka tehlikeler ve başka mücadeleler bekliyor…


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Jessie
James


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani010.gif][Resim: rsiconani011.gif][Resim: rsiconani017.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani023.gif]


James: [Resim: rsiconani109.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani015.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash bir Caterpie yakalar.
- Ash bir Pidgeotto yakalar.
- Ash'in Caterpie'si Metapod'a dönüşür.





[Resim: bymanga.png]