Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Darmanitan
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: darmanitan-detail.png]

Türü: Ateş

Base statları: 105/140/55/30/55/95

Ability'leri:
Sheer Force: Can götürmeye ek olarak pozitif bir etkisi olan saldırıların verdiği hasar %30 artar, ama etki yoksayılır. Eğer bu Pokemon'un itemi Life Orb ise Sheer Force'un hasarını arttırdığı saldırılar kullanıldığında Life Orb yine saldırının hasarını arttırır, ama kullanan Pokemon'un canı gitmez.
Zen Mode: Bu Pokemon'un canı %50'nin altına indiğinde base statları 105/30/105/140/105/55 ve türü Ateş/Psişik olur. Bu ability sadece Darmanitan'da işe yarar.

Tipine aldanmayın, Darmanitan son derece iyi bir Pokemon. Attack statı OU tierinde Haxorus'dan sonra ikinci ve yeterli olmasa da hızı son derece iyi. Buna ek olarak Sheer Force ability'si Flare Blitz, ve Rock Slide saldırılarını güçlendiriyor. Darmanitan o kadar güçlü ki, itemi Choice Band ise ve Sun varsa, OU tierindeki Pokemonların hepsini en fazla 2 vuruşta indirebilir.

Darmanitan'ın kötü yanları da yok değil tabii: Hızı yeterli değil, defansları kötü ve Stealth Rock + Flare Blitz + Sandstorm yüzünden çok çabuk ölebiliyor (Bu yüzden eğer Darmanitan kullanacaksanız Sun takımlarında kullanın ve Rapid Spin bilen bir Pokemon bulundurun).

Darmanitan'ı nasıl kullanacağımıza bakalım:

Choice Scarf
~ Flare Blitz
~ U-Turn
~ Rock Slide
~ Superpower / Earthquake
Item: Choice Scarf
Ability: Sheer Force
Nature: Adamant
EV: 252 Atk / 252 Speed / 4 SpDef

Darmanitan çok güçlü, ama hızı düşük demiştik ya? Bu yüzden en iyi setinin nasıl olacağını tahmin etmek için Einstein olmaya gerek yok. Bu set, takımınızın problem yaşadığı Pokemonları kontrol altında tutmak ve rakibin takımı zayıfladığında oyunu bitirmek için kullanılmalı. Flare Blitz çoğu Pokemon'u indirecek kadar güçlü, Rock Slide ise Flare Blitz'e dayanıklı olan Gyarados ve Salamence için. İlk Darmanitan'ı attığınızda U-Turn yapın ki rakibin Darmanitan'a cevabının ne olduğunu görün, bir daha Darmanitan'ı attığınızda ona göre saldırırsınız.

Superpower ve Earthquake aynı şeyler için, (kaya türleri ve Heatran), seçim sizin.

Physical Attacker
~ Flare Blitz
~ U-Turn
~ Rock Slide
~ Superpower / Earthquake
Item: Choice Band / Life Orb
Ability: Sheer Force
Nature: Adamant
EV: 252 Atk / 252 Speed / 4 SpDef

CB/LO Darmanitan ise Scarf Darmanitan'a göre çok daha iyi vuruyor, ama problemi yavaş olması. Eğer rakibin ne atacağını doğru tahmin edebilirseniz her saldırınızda rakibin bir Pokemon'unu indirebilir veya ağır hasar verebilirsiniz, ama Scarf Darmanitan gibi rakibin bütün takımını indirmeyi beklemeyin. CB/LO Darmanitan rakibin Pokemonlarını zayıflatıp diğer Pokemonlarınızın işini kolaylaştırmak için kullanılmalı.

Bu Pokemon'u Sun takımlarında kullanmanız önerilir. Victini veya Infernape önerilen partnerler. Önerilen item Choice Band. Life Orb kullanacaksanız Ninjask veya Scizor ile bu Pokemon'a hız verin.

Diğer Seçenekler: Life Orb setinde Yawn, Encore, Taunt veya Will-o-Wisp kullanılabilir. Eğer Darmanitan'ın çabuk ölmesini istemiyorsanız Flare Blitz yerine Fire Punch kullanılabilir, ama güç farkı çok fazla olduğundan önermem. Belly Drum/Fire Punch/Rock Slide/Earthquake gibi bir set kullanılabilir.
SubPunch
~ Substitute
~ Focus Punch
~ Fire Punch
~ Encore / Rock Slide / Earthquake
Item: Leftovers
Ability: Sheer Force
Nature: Jolly
EV: 212 HP, 184 Speed, 112 Atk

Bu set OU değil, daha çok UU için. Rhyperior, Blastoise, Eviolite Porygon2, Thick Fat Snorlax gibi Pokemon'lar Darmanitan'ın UU'daki çok kullanılan check'leri. Bu set, Substitute + Focus Punch ile bu Pokemon'ları yenmeye yönelik. Rock Slide ve Earthquake, ateş türlerini vurmak için ama defansif Pokemon'lara karşı Encore kullanılabilir. 212 HP EV'si, bir Seismic Toss/Night Shade'e dayanabilecek Substitute'lar yapmak için.