Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 002 - Pokémon Emergency
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Pokémon Emergency
Japonca Adı : Battle! Pokemon Center
Türkçe Adı  : Acil Durum


[Resim: genizet.png]

Son bölümümüzde Pikachu harika şimşekleriyle günü kurtarmıştı; ama ürettiği elektrik onu zayıf düşürmüştü. Artık kaderi Ash’in ellerindeydi.

Yeni bölümümüzde Ash, Pikachu’yu iyileşmesi için Pokémon Merkezi’ne götürmeye karar verir. Bu sırada Memur Jenny, Viridian Şehri sakinlerine olası Pokémon avcılarına karşı dikkatli olmalarını söyler. Ash’i kucağında yaralı Pikachu’yla görünce ondan şüphelenip onu durdurur. Ash’e o Pokémon’la nereye gittiğini sanıyorsun diye sorar. Ash’te bu benim pokemonum ve yaralı, onu bir an önce hastaneye götürmem gerekiyor diye tersler. Memur Jenny, Ash’ten kimliğini göstermesini ister ama Ash bir kimliğinin olmadığını söyler. Ash’in cebindeki Pokedex’i gören Memur Jenny düğmesine basar. Böylece Pokedex Ash’i tanıtmaya başlar.

Pokédex: Merhaba. Profesör Oak’ın Pallet’tan gelen Pokémon eğitimcisi Ash Ketchum için programladığı bir Pokedex’im. Görevim Ash’e Pokémon’larla ilgili bilgi sağlamaktır. Kaybedilir ya da çalınırsam değiştirilmem imkansızdır.

Böylece hem Ash Pokedex’in aynı zamanda bir kimlik olduğunu öğrenir hem de Memur Jenny ona inanıp Pikachu’yla ikisini Pokémon Merkezi’ne götürür. Onların egzos dumanının altında kalan Misty, sırtında kül olmuş bisikletiyle peşlerinden koşmaya başlar.

Meowth balonuna bağlı bir kanca aranıyor ilanını panodan söker. Bunu yapan kişilerse arananların ta kendileri. Burada karşımıza konuşan bir Meowth çıkar ve patronun kendisi olduğunu söyleyerek amaçlarının nadir bulunan bir Pokémon yakalamak olduğunu söyler.

Memur Jenny ve Ash Pokémon Merkezi’ne gelirler. Hemşire, Pikachu’nun şok aletine ihtiyacı olduğunu söyler. Yardımcı Pokémon olan Chansey’ler Pikachu’yu sedyeye alıp onu yoğun bakım ünitesine götürürler. Hemşire Joy tedaviye hemen başlayacaklarını söyler. Ash yapabileceği bir şey olup olmadığını sorar ama hemşire daha sorumlu olabilirsin diyerek onu tersler. Bir Pokémon eğitimcisi olmak istiyorsan durumu bu kadar kötüleşmeden getirmelisin der. Ash bekleme salonuna geçer. Oradaki telefonu görüp evi, annesini arar. Annesine karşı güvenini kaybetmiş bir şekilde konuşur ama annesi ona kızarak kendine güvenmesi gerektiğini hatırlatır. Telefonu kapayınca Ash duvarda bir tablo görür. Bu tabloda geçen gün gördüğü gizemli Pokémon’un resmi vardır. Tam bu sırada telefon çalar ve Profesör Oak arar. Ash ona gördüğü gizemli Pokémon’dan bahseder. Ancak profesör uçan bir Pokémon görmesinin imkansız olduğunu eğitimcilerin onların yaşamlarını araştırıp böyle bir şeye rastlamadıklarını söyler. Sonra da pizzasının geldiğini söyleyerek telefonu kapar.

Bu sırada sırtında bisikletiyle Misty gelir. Ash şaşırarak bisikletine ne oldu der. Misty ona kızarak bisikletine verdiği zararı ödemesini söyler. Ash ise üzüntülü bir şekilde Pikachu’nun durumunun iyi olmadığını anlatır. Ama Hemşire Joy sedyede Pikachu’yla beraber yoğun bakım odasından çıkar. Pikachu’nun dinlendiğini, ameliyatın iyi gittiğini ve yakında iyileşeceğini söyler.

Birden etrafı alarm sesleri sarar. Memur Jenny Pokémon Avcıları’na ait bir uçağın tespit edildiğini yanlarında Pokémon varsa dikkatli olmalarını söyler. Fakat artık çok geç; çünkü suçlular Pokémon Merkezi’nin tam tepesinde saldırıya hazırlanırlar. İki PokéTopu fırlatırlar. Bunlar: Koffing ve Ekans. Koffing’in Duman Saldırısı ile etraf duman olur ve dumanların içinden beklenen suçlular ortaya çıkar. Herkes kim bunlar diye düşünürken kendilerini tanıtan sözleri söylemeye başlarlar. İşte o sözler:

Jessie:  Dünyayı yok olmaktan kurtarmak için!
James:  Tüm insanlığı ulusumuzla birleştirmek için!
Jessie:  Gerçeğin ve sevginin kötülüklerini açığa vurmak için!
James:  Amacımız yıldızlara ulaşıncaya kadar!
Jessie:  Jessie!
James:  James!
Jessie:  Roket Takımı her zaman ışık hızıyla hareket eder!
James:  Ya teslim olun ya da savaşmaya hazır olun!
Meowth: Miyav! Bu çok doğru!

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Koffing

Ash bundan hiçbir şey anlamayarak neden bahsediyor bunlar der. Roket Takımı amaçlarının nadir bulunan bir Pokémon yakalamak olduğunu açıkça ifade eder. Kahramanlarımız ise buna izin vermeyeceklerini söyler ve savaş başlar. Koffing ve Ekans hemen saldırıya geçerler. Kahramanlarımız ise içi PokéTopu dolu olan bir odaya girerler. Onları kurtarmak için başka bir Pokémon Merkezi’ne transfer etmeye başlarlar. Ancak Koffing, Duman Saldırısı’yla kapıyı kırar. Ash yere saçılan PokéTop’larından birini alarak onlara karşılık vermek ister ama PokéTopu’nun içinden ufak bir Pidgey çıkar. Tabi ki karşısında kocaman bir Ekans görünce korkup kaçar. 2. kez şansını deneyen Ash’e bu sefer boş bir PokéTopu denk gelir. 3. kez ise bir Rattata çıkar ama onunda sonu aynı olur. Misty bu işi kendisinin halletmesi gerektiğine inanır ve Ash’i Pikachu’yla beraber gönderir. Ne yazık ki bu işe yaramaz; çünkü Ekans ve Koffing de onların peşinden gider. Tam bu sırada Pikachu uyanır ve hemen hastanedeki diğer Pikachu’ları yardıma çağırır. Hep beraber Şimşek Şoku’yla Roket Takımı’nı çarparlar. Ancak Pikachu bunu yeterli görmez ve Ash’ten daha fazla güç ister. Bunun sonucunda büyük bir patlama meydana gelir.

Roket Takımı gökyüzünde Meowth balonu ile süzülürken Jessie bir farenin kediyi yendiğine inanamaz. Böylece bu Pikachu’nun nadir bulunan bir Pokémon olduğunu anlarlar. Onu yakalamak isterlerken balonları delinir ve gökyüzünde kaybolana kadar uzaklaşırlar.

Pokémon Merkezi maalesef ki yerle bir olmuştur ama bütün Pokémon’lar güvenli yerlere gönderilmiştir. Ash, Misty ve Pikachu Pewter Şehri’ne doğru yola çıkarlar ama bunun için önce Viridian Ormanı’ndan geçmeleri gerekmektedir. Misty bu ormanda çok korkar; çünkü böceklerden hoşlanmıyor. Tam o sırada da karşılarına bir tırtıl çıkar. Ash bunu bana bırak diyerek PokéTopu’nu fırlatır ve tam burada bölüm sona erer.

Ash acaba tırtılı yakalayabilecek mi? Roket Takımı’nın bu sefer ki sinsi planı nedir? Misty’nin yeni bisikleti olacak mı? Bütün bunların cevabı bir sonraki bölümümüzde…


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Delia Ketchum
Memur Jenny
Hemşire Joy


[Resim: karakterler.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Misty: [Resim: rsiconani118.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani023.gif]


James: [Resim: rsiconani109.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: rsiconani113.gif]


Vahşi:[Resim: rsiconani010.gif][Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani019.gif][Resim: rsiconani025.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Roket Takımı, Ash ve Misty ile tanışır ve Pikachu'yu yakalamaya karar verip peşine düşerler.
- Misty'nin Goldeen'i animede ilk kez görünür.






[Resim: bymanga.png]