Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Lead Pokemon Nedir?, En Çok Kullanılan Lead Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Lead Pokemon Nedir?

Genel olarak takımınızda oyunu başlatmak için kullandığınız / kullanacağınız pokemona verilen addır. Sözlükte Lead; yol göstermek, önderlik etmek anlamlarına gelmektedir. OU Metagame'de hiçbir zaman liderlik yapmak kolay bir görev olmamıştır, olmayacaktır. Ancak bazı pokemonlar tam olarak bu iş için biçilmiş kaftan oluyorlar. Lead Pokemon hakkında daha fazla bilgi vermek gerekirse; onlar hızlı, güçlü yada hem tür bakımından hemde statlar bakımından defansif olurlar.  Genellikle dizilişlerinde en az bir ofansif ve en az bir destek vuruşu barındırırlar. Genellikle hepsi Stealth Rock kullanır. Her zaman saldırılarınızı ve taktiklerinizi başlatırken bu pokemonları kullanırsınız. Bazen rakibin lead pokemonunu uyutmak için bazende Taunt ile birkaç tur zaman kazanmak için bu destek saldırılarını kullanırlar.


En Çok Kullanılan Lead Pokemonlar

Spoiler:
[Resim: 487.png]
Azelf @ Focus Sash
Ability: Levitate
EVs: 4 HP / 252 Spe / 252 SpA
Naive Nature (+Spe, -SpD)
- Fire Blast
- Psychic
- Stealth Rock
- Taunt

Yorumlar;
  Bu diziliş ile rakibi maçın başında olabildiğince yıpratmalısınız. Taunt gibi bir destek saldırınız varken, Stealth Rock basması daha kolay olacaktır. İteminiz her ihtimale karşı Focus Sash olmalı. Böylece rakip tek atacak olsa bile %1 HP kalması sizin işinize yarayacaktır. Fire Blast çok güçlü fire tipi saldırıdır. Böylece zayıflığınız olan Bug'a kolayca tek atabilirsiniz. Yada Grass, Steel tipi pokemonlar için etkili olacaktır. Üçüncü saldırımız Psychic. Bu vuruşta Stab olduğu için etkili olacaktır. Ancak zayıf olduğunuz bir türle karşılaştığınızda pek iyi bir seçim olmayabilir. Yani rakip Bug türünde bir pokemon seçerse siz Fire türü bir pokemon seçmelisiniz. Rakibiniz Dark seçerse Fight ve Ghost seçerse de Dark pokemon çıkarabilirsiniz.
  Diğer özelliklerini inceleyecek olursa; 252 Speed vermemiz önemli. Zaten yüksek olan hızı ile orta seviye hızdaki bütün pokemonlardan daha hızlı olacaksınız. Yinede Sucker Punch gibi bir tehdit bulunsada birçok yönden korunmuş olacaksınız. Hızınız 252 olduğundan HP'ye önem vermemelisiniz. 252 SpA ile güçlü vuruşlar yapıp rakiplerinizi devirebileceksiniz. Başka hiçbir ability'si olmadığından Levitate seçiyoruz. Fazla faydası dokunmaz.
  Bu pokemon için farklı stratejiler geliştirebilirsiniz. Örneğin iteminizi Choice Scarf yapıp Trick kullanarak Hippowdon, Bronzong ve Swampert gibi rakiplerinizin taktiklerini bozabilirsiniz. Yada Reflect ve Light Screen kullanarak Dual Screen kullanabilirsiniz. Böylece diğer ofansif pokemonlarınızında daha az hasar almalarını sağlarsınız. Eğer Dual Screen kullanacaksanız iteminiz Light Clay olmalı.
  Tehditlerini inceleyecek olursak; Azelf için en büyük tehditler Salamence, Gyarados, Zapdos ve birkaç güçlü pokemondur. Yada Metagross, Tyranitar, Heatran gibi pokemonlarla etkili bir şekilde karşılanabilir.

[Resim: 376.png]
Metagross @ Occa Berry / Lum Berry
Ability:
Clear Body
EVs: 252 HP / 240 Atk / 16 Spe
Adamant Nature (+Atk, -SpA)
- Bullet Punch
- Earthquake / Hammer Arm
- Meteor Mash
- Stealth Rock

Yorumlar;
  Metagross, Stealth Rock basmak için en güvenilir yollardan birisidir. Bununla birlikte oyunda en çok kullanılan Lead Pokemon'ları karşılamak için mükemmel bir Ability'e sahiptir. Clear Body, rakibinizin sizin statlarınızı düşürmesini engeller. 135 Base Atk'ı ile rakiplerinizi fazlasıyla rahatsız edeceksiniz. Aynı zamanda mükemmel bir tür avantajı bulunduran Metagross'a Occa Berry eklendiğinde rakibinizin tuzak saldırılarını analiz etmiş olacaksınız. Ve taktiklerinizi de o yönde geliştirebileceksiniz. Occa Berry'den bahsedecek olursak; Fire tipi saldırılardan aldığınız hasarı %50 azaltan bir itemdir. Yalnız tek kullanımlık olduğu unutulmamalıdır. Yada Occa Berry yerine Lum berry kullanıp Breloom, Roserade gibi uyutan Lead Pokemon'ları karşılayabilirsiniz. Ancak bu  itemi kullandığınızda Flash Fire yada Dragon türünden bir pokemon kullanmalısınız. Aksi takdirde Fire tipi saldırılar sizin en büyük sorununuz olacaktır. İteminizi diğer ikisi kadar faydalı olmayan Focus Sash'la değiştirebilirsiniz. Böylece diğer Lead'lerin size tek atması mümkün olmayacaktır.
  Saldırılarımızı inceleyecek olursak; Earthquake ve Meteor Mash son derece tatmin edici müthiş kuvvetli vuruşlardır. Aynı zamanda Meteor Mash'in Atk'ınızı %20 şansla %100 oranında yükseltme ihtimalini göz önünde bulundurduğumuzda çok tehlikeli bir pokemona dönüşürsünüz. Bu saldırı aynı zamanda Stabtır ve 100 gücüyle Rock ve Ice tipi pokemonlara çok yüksek hasar verebilir. Earthquake Stab olmasada güçlü ve fiziksel bir Ground tipi vuruştur. Bu saldırı ile Fire, Steel, Rock ve Poison tipi pokemonlara OHKO (Tek saldırıda KO) yapabilirken. Uçmayan hemen hemen bütün pokemonlara fazla hasar verirsiniz. Hammer Arm ise Dark tipi pokemonlar için büyük bir sürpriz olacaktır. Aynı zamanda Steel tipi pokemonlara karşıda güçlüdür. Bullet Punch, fazla güçlü olmamasıyla birlikte Stab ve Priority öncelikli bir saldırıdır. Yani rakibin hızına bakılmaksızın önce vurursunuz. Bu şekilde Ice ve Rock tipi pokemonların defansif olasalar dahi yaklaşık yarı canlarını götürebilirsiniz.
  Shuca Berry Heatran, Hippowdon, Gliscor ve Swampert kolayca Metagross'u karşılayabilen pokemonlardır. Genellikle bu pokemonlar Metagross'a 2HKO(2 vuruşta KO) yapacaktır.

[Resim: 260.png]
Swampert @ Leftovers
Ability:
Torrent
EVs: 252 HP / 4 Atk / 252 Def
Relaxed Nature (+Def, -Spe)
- Earthquake
- Ice Beam
- Stealth Rock
- Surf / Protect / Roar

Yorumlar;
  Swampert, aynı Metagross gibi güvenilir bir Stealth Rock kullanıcısıdır. Yalnızca Grass tipi saldırılara dayanıksız olan Swampert, Fiziksel saldırılara karşı kalkan olarak kullanılır. Böyle özel bir türden olan Swampert, birde Torrent ability'si ile HP'si azaldığında daha tehlikeli bir pokemona dönüşüyor.
  Earthquake'yi Metagross'ta anlattık ancak bu pokemondada tekrar edebiliriz. Earthquake, Swampert'ın dayanıklı olduğu bütün türlere yüksek hasar verir. Böylece hem defansif hemde rakiplerine zarar verebilen bir pokemonunuz olacak. Ice Beam, her takımda bulunan Dragon, Earthquake ile zarar veremeyeceğiniz Flying, x4 ile zayıf olduğunuz Grass, ve Ground tipi pokemonlara büyük hasarlar verebilirsiniz. Son saldırınız için Surf seçerseniz Torrent Ability'sini kullanmış olursunuz. Surf, %100 Accuracy'si ve orta gücü ile Water tipi saldırılara zayıf olan pokemonlara güçlü vuruşlar yapabilir. HP'niz 1/3'in altına indiğinde Hydro Pump kadar güçlü olan bir Stab vuruşudur. Ancak rakibinizin Grass Knot gibi bir tuzak hazırlayıp hazırlamadığını Protect ile öğrenebilirsiniz. Yada Roar ile rakibin pokemonunu değiştirip Stealth Rock'tan daha fazla verim alabilirsiniz.
  EV'lerini inceleyecek olursak; Zaten yüksek olan HP'sine 252 EV vermemiz onu sağlam bir pokemon yapıyor. Aynı zaman Def'a da 252 verdiğimizde fiziksel saldırıları adeta sünger gibi emiyor.
  Karşılanması;
Azelf yada Jirachi gibi pokemonlarla Trick kullanarak itemini Choice Scarf yaparsanız kolaylıkla yenebilirsiniz. Yada Uyutan Lead'ler Roserade ve Breloom, onu kolaylıkla karşılayabilir. Hatta Grass Knot kullanan Infernape yada Celebi'de onu karşılamak için uygun pokemonlardır.

[Resim: 385.png]
Jirachi @ Choice Scarf
Ability:
Serene Grace
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe
Jolly Nature (+Spe, -SpA)
- Iron Head
- Stealth Rock
- U-turn
- Trick

Yorumlar;
  Jirachi, toplamda 600 base statları, türü ve ability'si ile mükemmel bir lider. Serene Grace kullanarak rakibinizin vurmasına şans vermeden onu KO yapabilirsiniz. Iron Head'in %30 flinch şansı Serene Grace ile %60'a çıkmaktadır. Bu Accuracy Hypnosis ile aynıdır. Aynı zamanda bütün liderlerde olduğu gibi Stealth Rock kullanabilmektedir. Ancak diğerlerinden farklı olarak U-turn'e sahip olması taktiklerin kuruluşu açısından onu bir adım öne taşımaktadır. Choice Scarf itemini Trick kullanarak rakibinize verdiğinizde taktiklerini bozabilirsiniz.
  EV'lerinize baktığımızda tamamen ofansif olduğunu görürüz. Bu hız ile Iron Head'i önce vurması onun için müthiş bir kazanç olacaktır. Aynı zamanda fiziksel bir saldırı olduğundan 252 Atk verdik. Böylece Iron Head'den aldığınız verim maksimum'a çıkacaktır.
  Unutmamanız gereken ince bir ayrıntı var. Bu diziliş ile Jirachi, Choice Scarf kullanmaya uygun bir pokemon değildir. İteminizi Trick kullanarak rakibinize vermelisiniz. Eğer bu taktiği kullanmak istemiyorsanız, Trick'in yerine Thunder Wave / Body Slam saldırılarından birisini koyabilirsiniz. O zaman iteminizi Leftovers yapmalısınız. Thunder Wave rakibe zarar vermeyen ancak %100 ihtimalle paralyz yapan bir saldırıdır. Body Slam ise zarar veren ancak Serene Grace ile kullanıldığında %60 paralyz şansı olan bir saldırıdır.


[Resim: 385.png]
Jirachi @ Leftovers
Ability:
Serene Grace
EVs: 252 HP / 224 SpD / 32 Spe
Careful Nature
- Wish
- Ice Punch
- U-turn
- Stealth Rock / Magic Coat

Yorumlar;
  Jirachi için bir diziliş daha veriyoruz. Bu defa defansif bir diziliş olacak. Bu yüzden itemimizi Leftovers ve bir saldırımızı da Wish yaparak sağlam bir HP doldurma pokemonu yapmış oluruz. Aynı zamanda takım arkadaşlarınında HP'sini doldurabilmesi onun diğer avantajlarından birisidir. Bu defa son saldırınız için Stealth Rock yerine Magic Coat kullanabilirsiniz. Böylece hem kendiniz Stealth Rock yememiş hemde rakibe Stealth Rock yapmış olursunuz. Bu şekilde iyi bir anti-lead pokemon olabilir. Diğer iki saldırımızın birisi Ice Punch'tır. Böylece zayıflığımız olan Ground tipindeki pokemonlara güçlü vuruşlar yapabiliriz. U-turn ise pokemon değiştirmek için vuracağınız saldırı tipidir.
  EV'leri itibariyle fazla hızlı olmayan ancak defansif özellikleriyle hız açığını kapatan bir Jirachi'ye sahip olacaksınız.


[Resim: 142.png]
Aerodactyl @ Focus Sash
Ability:
Pressure
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe
Jolly Nature (+Spe, -SpA)
- Stealth Rock
- Rock Slide / Stone Edge
- Taunt
- Earthquake

Yorumlar;
  Aerodactyl, ofansif takımlarınız için mükemmel bir lider olacaktır. 130 Spe Base Statı ve 252 Spe EV'si ile OU'nun en hızlı Stealth Rock kullanıcısı olmuştur. Aynı zamanda yüksek Atk'a da sahip olan Aerodactyl, ofansif saldırılarını mükemmel bir şekilde yapmaktadır. Türüyle 5 türe karşı zayıfken 5 türe karşı dayanıklı ve 1 türe karşıda bağışıktır. Defansif yada Special kullanılmaya müsait değildir. Ancak Fiziksel vuruşlarıyla Fiziksel defansif pokemonlara bile fazla vurabilir. PP'si diğer pokemonlarınki kadar avantajlı olmasada kullanılmaya değer bir pokemon.
  Saldırılarında yine Stealth Rock bulunuyor. Aynı zamanda Rock Slide / Stone Edge tercihiyle Bug, Fire, Flying ve Ice tipi pokemonların korkulu rüyası olacak. Aynı zamanda Kingdra gibi pokemonlara da yatırım yapabilmek için Rain Dance kullanabilir. Ama kullanmanız kesinlikle tavsiye edilmez. Ofansif olduğunuz için saldırmayı ön planda tutmak zorundasınız. Rock Slide'ın %30 flinch şansı ve Stone Edge'in yüksek bir kritik vurma şansı vardır. Bu konuda tercih tamamen size kalmış. 3. saldırımız Rakibin Lead pokemonlarını engellemek amacıyla konulmuş Taunt'tur. Rakip Lead pokemonu Stealth Rock vurmak istediğinde Taunt onu engelleyecektir. Böylece Ofansif takımınızın hayatını kurtarmış olabilirsiniz. Earthquake ise klasik Ground vuruşudur. Bunu anlatmaya lüzum görmüyorum.
  İtemimiz Focus Sash olduğunda Ofansif olduğunuz için hayat kurtarıcı olacaktır. Metagross'un Bullet Punch'ı onun için sorun yaratabilirken. Uyutan liderleri karşılamak için birebirdir.

[Resim: 395.png]
Infernape @ Focus Sash
Ability:
Blaze
EVs: 64 Atk / 192 Spe / 252 SpA
Naive Nature (+Spe, -SpD)
- Fake Out / U-turn / Taunt
- Close Combat
- Fire Blast
- Stealth Rock

Yorumlar;
  Infernape'i çok kullanılan bir lider yapan en önemli faktör, hiç kuşkusuz Blaze ability'sidir. Uber Blaziken ile hemen hemen aynı statları ve türü ile güçlü bir pokemondur. Hem fiziksel hemde özel gücü ile rakibinizi canından bezdirebilirsiniz. Tamamen ofansa yönelik bir diziliş olduğundan, Aerodactyl'de olduğu gibi itemimizi Focus Sash yapıyoruz. EV'lerimize en uygun Nature olarak Naive'i seçiyoruz.
  Fake Out, rakibinize ilk vurmanız gereken saldırıdır. %100 flinch şansı ile rakibinizin Focus Sash'ını, Sturdy Ability'sini etkisiz kılabilirsiniz. Onun yerine pokemon değiştirmek için gerekli olan U-turn yada destek saldırınız Taunt'u da kullanabilirsiniz. Close Combat, yüksek Atk ve yüksek ideal Atk EV'leri ile güçlü vuruşlar yapacaktır. Ancak Fire Blast zayıf türe karşı vurulduğunda çok daha etkili olur. Çünkü SpA'a 252 Ev verdik. Aynı zamanda hızlı bir pokemon olan Infernape'e 192 Speed vererek rakibinden önce vurma ayrıcalığını tattırıyoruz.
  Bu diziliş ile Taunt kullanıcısı Azelf'i yada Aerodactyl'i kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda Metagross'a da karşı etkili olsada rakibiniz pokemon değiştirecektir. Ancak bu şekildede oldukça etkili olabilirsiniz. Ve uyutan liderler Roserade, Breloom ikilisini karşılamak için harika bir seçimdir.
  Hippowdon yada Starmie ile kolaylıkla karşılanabilir.


[Resim: 410.png]
Roserade @ Focus Sash
Ability:
Natural Cure
EVs: 4 HP / 252 Spe / 252 SpA
Timid Nature (+Spe, -Atk)
- Toxic Spikes
- Sleep Powder
- Leaf Storm / Grass Knot
- Hidden Power Fire / Hidden Power Ice

Yorumlar;
   Roserade oyunda etkili bir şekilde Toxic Spikes yapabilen birkaç pokemondan biri. Roserade’in bir diğer özelliği de Toxic Spikes’ı kullanabilen pokemonlardan en hızlı dördüncü pokemon. Toxic Spikes oyunda ne kadar erken yapılırsa o kadar iyidir.
  Natural Cure Ability'si ile her pokemon değiştirdiğinizde Roserade'in status'ünün iyileştiğini göreceksiniz. Yüksek hızı ve SpA'ı birçok pokemona karşı etkili oluyor. Özellikle Swampert'ı karşılamak için en mükemmel seçim olacaktır. Ayrıca saldırılarda Stab olunca x1.5 etkisiyle daha etkili olur. Diğer liderlerde bahsettiğim gibi Roserade uyutan bir liderdir. Aynı zamanda diğer liderlerin aksine Stealth Rock yerine Toxic Spikes öğrenmektedir.
  Saldırılarında Leaf Storm / Grass Knot seçimi verilmiştir. Yüksek gücü ile Leaf Storm daha iyi bir tercih gibi gözüküyor. Aynı zamanda Metagross ve Scizor'u karşılamak için etkili Hidden Power Fire kullanabilirsiniz. Yada Ground kullanıp Infernape ve Heatran'ı karşılayabilirsiniz.
  Lum Berry kullanan bir Metagross ile kolayca karşılanabilir. Yada güçlü Fire saldırılarıyla tek vuruşta indirilebilir.
 

[Resim: 490.png]
Heatran @ Shuca Berry / Lum Berry / Life Orb
Ability:
Flash Fire
EVs: 4 HP / 252 Spe / 252 SpA
Naive Nature (+Spe, -SpD)
- Earth Power
- Fire Blast
- Taunt / Toxic / Substitute
- Stealth Rock

Yorumlar;
  Bir tane daha Fire tipinde lead veriyoruz. Flash Fire Ability'si çok işinize yaracaktır. İtemi Shuca Berry ile en büyük zayıf noktası Ground tipi saldırıların etkisini azaltabilir. Defansif olarakta kullanılabilen bir pokemondur. Ancak bu dizilişle lider olmaya daha uygun.
  Earth Power Special bir saldırı olduğundan Infernape gibi bir pokemonu karşılamada işe yarayacaktır. Fire Blast ise çok güçlü fire tipi saldırıdır. Pek hızlı olmayan bu pokemonda Stealth Rock kullanmaktadır. Tür avantajı iyi kullanıldığında harika bir pokemon olabilir. Taunt ile rakibinizin sizi oyundan düşürecek saldırıları kullanmasını engellersiniz. Yada Toxic ile rakibinizi zehirleyebilirsiniz. Ancak Substitute kullanırsanız daha faydalı olabilir.
  Aerodactyl, Gliscor, Infernape, Mamoswine, Starmie, Swampert ve Machamp ile karşılanabilir.


[Resim: 248.png]
Tyranitar @ Chesto Berry / Lum Berry
Ability:
Sand Stream
EVs: 252 HP / 32 Atk / 224 SpD
Adamant Nature (+Atk, -SpA)
- Payback
- Stone Edge
- Stealth Rock
- Rest / Earthquake

Yorumlar;
  Tyranitar, duvar kadar sağlam olabilmek için harika statlara sahiptir. Aynı zamanda Dark türü olmasının götürüleride olmasına rağmen getirileri daha fazla olduğu için avantajlıdır. Pek çok şekilde kullanılabilen Tyranitar, Lead olmak için defansif bir dizilişle çıkıyor. Aynı zamanda Stab bir saldırı olan Payback fiziksel bir saldırı olduğundan iyi base Atk statlarına 32 Atk EV'si veriyoruz. Diğer EV'lerimiz ise tamamen defansiftir. Stone Edge uçan pokemonlar için sürpriz yaparken, Earthquake uçmayana pokemonlara kuvvetli vurur. Ancak dilerseniz Earthquake yerine Rest kullanabilirsiniz. Böyle olduğunda iteminiz mutlaka Chesto Berry olmalıdır. Ancak Earthquake kullandığınızda Lum Berry daha avantajlıdır.
  Infernape, Swampert yada Taunt kullanan Gliscor ile karşılanabilir.



[Resim: 477.png]
Gliscor @ Toxic Orb
Ability:
Poison Heal
EVs: 252 HP / 40 Def / 216 Spe
Jolly Nature (+Spe, -SpA)
- Earthquake
- Stealth Rock
- Roost / Acrobatics
- U-turn / Taunt / Fling

Yorumlar;
  Bu diziliş ve tür ile fiziksel duvar olarak kullanılan Gliscor, bence oyunun en karizmatik pokemonlarından birisidir :) Poison Heal ability'si ile zehirlendiğinde HP'sini doldurmaktadır. Ve Roost ile kullanıldığında super effective yediğiniz saldırılar yarı yarıya gücünü kaybedeceğinden, iyi bir HP doldurma pokesi olur. 252 HP verdiğimiz için her tur doldurduğunuz HP epey fazla olur. Aynı zamanda Stealth Rock ve Earthquake ile rakibi yıpratabilirsiniz. Aynı zamanda Fling+Acrobatics taktiğinide uygulayabilirsiniz. Eğer Acrobatics seçecekseniz son saldırınız için Fling seçmelisiniz. Bu iki saldırı birlikte kullanılmalı. Taktiği kısaca özetleyeceğim. Acrobatics iteminiz olmadığı durumlarda etkili vurabilen bir saldırıdır. Fling ise iteminizi rakibe fırlatmaya yarar. İteminizi fırlatmadan önce bir el bekleyip zehirlenmelisiniz. Daha sonra rakibe fırlatıp onuda zehirleyebilirsiniz. Acrobatics bu aşamadan sonra çok güçlü bir Flying saldırısı olacaktır. Earthquake ile iyi bir kombinasyon kurmuş olursunuz.
  Ice Beam kullanabilen herhangi bir pokemon yada Life Orb Starmie tarzında bir pokemon ile tek vuruşta KO olur.
Bi takımda 2 tane lead pokemon olabilir mi ? Yani bi takımda hem roserade hemde swampert olması (2 sindede lead özellikleri var) doğru mu?
(13-09-2011, 12:43 AM)CeYHunKinG link Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bi takımda 2 tane lead pokemon olabilir mi ? Yani bi takımda hem roserade hemde swampert olması (2 sindede lead özellikleri var) doğru mu?

Olabilir, zararı yok.

Stealth Rock/Spikes/Toxic Spikes saldırıları önemli olduğundan çoğu kişi bu saldırılardan maksimum verim almak için savaşın başında kullanıyor bunları. Lead Pokemonların özeti bu.

Takımında hem Tyranitar hem Heatran hem Jirachi hem de Gliscor olabilir mesela, takımında lead olarak görev yapabilecek birden fazla Pokemon bulundurmak zararlı bir şey değil.
Jirachi'nin Iron Head'inden çok çektim en gıcık olduğum pokemon.Bu arada ninjask ve Bronzong'da eklense güzel olur.Baton Pass ve Trick Room için en çok tercih edilen pokemonlar.
(13-09-2011, 03:04 AM)halil123 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Jirachi'nin Iron Head'inden çok çektim en gıcık olduğum pokemon.Bu arada ninjask ve Bronzong'da eklense güzel olur.Baton Pass ve Trick Room için en çok tercih edilen pokemonlar.

Ninjask olabilir, şuan diğer işleri düzene koymalıyım. Birkaç poke eklenecek
Şahsen ben Machamp gibi Anti-Leadlerle başlamayı tercih ederim.
Bu konularada bir güncelleme gerekiyor anlaşıldı :)
Gliscor poison orb verildiğinde poison oluyor ve hpsi tamamen mi doluyor anlamadım :D
Gliscor abilitysi nedeniyle poision olduğunda hpsi aynı leftoverslı pokemonlar gibi artıyor,tamamen artmıyor.Hidden abilitysi poison heal
(23-08-2012, 10:49 AM)Armenikhi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Gliscor abilitysi nedeniyle poision olduğunda hpsi aynı leftoverslı pokemonlar gibi artıyor,tamamen artmıyor.Hidden abilitysi poison heal

Peki poison heal götürüyormu yoksa iyileşiyormu :D
Sayfalar: 1 2