Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Victini
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: victini.jpg]

Türü: Ateş / Psişik

Base statları: 100/100/100/100/100/100

Ability:
Victory Star: Bu Pokemon'un (ve double/triple battle'larda yanındaki Pokemonların) saldırılarının vurma ihtimali %10 artar.

Victini, 5. nesilin iyi Pokemonlarından biri. Sağlam defanslara sahip ve 2 attack statı da yeterince iyi. Ayrıca Pokemon'daki en güçlü saldırı olan V-Create dahil çok güçlü saldırılar öğrenebiliyor. Buna ek olarak Victory Star iyi bir ability ve V-Create, Fire Blast, Thunder, Focus Blast gibi saldırıların ıskalama ihtimalini azaltıyor.

Bu iyi yanlarına rağmen Victini'nin dezavantajları da var. 5 yaygın türe karşı zayıf (özellikle kaya türüne karşı zayıf olması Victini için kötü - Stealth Rock çok yaygın) ve hızı fena olmasa da yeterli değil.

Victini'yi nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Physical Attacker
~ V-Create
~ Fusion Bolt
~ Brick Break
~ U-Turn / Zen Headbutt
Item: Life Orb / Choice Band / Choice Scarf
Ability: Victory Star
Nature: Adamant / Jolly
EV: 252 Atk / 252 Speed / 4 Def

Victini'nin Attack statı Excadrill, Haxorus, Conkeldurr gibi Pokemonlar kadar yüksek olmasa da Victini korkulması gereken bir Pokemon. Choice Band V-Create; Latios'u 1, Intimidate Salamence ve Tyranitar'ı ise 2 vuruşta indirebilecek güçte. Fusion Bolt Suicune, Jellicent gibi defansif su Pokemonları içinken Brick Break Heatran ve Tyranitar için. Son saldırı size kalmış: U-Turn rakibiniz ne yaparsa yapsın ona göre hamle yapmanızı sağlayan bir saldırı olduğundan oyunun kontrolünün sizde kalmasını sağlayabilecekken Zen Headbutt, Victini'nin bir diğer STAB saldırısı ve  Victory Star sayesinde ıskalama ihtimali neredeyse yok.

Ability seçimi size kalmış: Jolly, diğer base 100 hıza sahip Pokemonları (Zapdos, Celebi, Salamence, Jirachi, Volcarona) geçmenizi sağlarken Adamant, atağınızı daha da arttırıyor. Item seçimi olarak Choice Band önerilen item, ama Life Orb saldırı değiştirmenize izin verdiğinden kullanılabilinir.

Victini zaten çok güçlü bir Pokemon, ama Sunny Day takımlarında ateş türü saldırıların gücü arttığından daha da güçlü hale gelecektir. Ayrıca takımınızda Victini kullanıyorsanız Rapid Spin bilen bir Pokemon kullanmanız önerilir, zira Stealth Rock çok yaygın ve her Pokemon değiştirişinde Victini'nin canının %25'ini götürüyor.

Special Attacker
~ Psychic
~ Focus Blast
~ Thunder / Thunderbolt
~ Fire Blast / Searing Shot
Item: Life Orb
Ability: Victory Star
Nature: Timid / Modest
EV: 252 SpA / 252 Speed / 4 Def

Victini'nin iki Attack statı da yeterince iyi demiştik. Special Attack kullanan Victini de son derece iyi. Fire Blast bu Victini'nin en güçlü saldırısı ve Victory Star sayesinde vurma ihtimali %85 yerine %93.5. Eğer ıskalama ihtimali olan bir saldırı kullanmak istemiyorsanız veya Tyranitar, Salamence gibi Pokemonlara karşı önlem almak istiyorsanız Searing Shot kullanılabilir: Searing Shot hiç ıskalamıyor ve %30 yakma ihtimali var. Focus Blast, Tyranitar ve Heatran için, Psychic ise STAB olmasının yanı sıra Conkeldurr, Machamp ve Tentacruel'u indiriyor. Thunder daha güçlü olduğundan ve vurma ihtimali Victory Star tarafından arttırıldığından önerilen seçenek, ama Victini'yi Sun takımında kullanacaksanız veya ıskalama ihtimali sizi rahatsız ediyorsa Thunderbolt kullanabilirsiniz.

Nature seçimi yine aynı: Timid base 100 hıza sahip Pokemonları geçmenizi sağlıyor, Modest ise Special Attack'ınızı arttırıyor.

Choice Scarf + Final Gambit
~ Final Gambit
~ U-Turn
~ V-Create
~ Fusion Bolt
Item: Choice Scarf
Ability: Victory Star
Nature: Adamant
EV: 252 HP / 144 Atk / 112 Speed

Bu set, Final Gambit saldırısı üzerine kurulu ve Physical Victini'ye benzer Darmanitan ve Infernape gibi bir Pokemon'la birlikte kullanılmalı. Final Gambit, kullanan Pokemon'un ne kadar canı varsa götüren ve rakibe de o kadar hasar vuran bir saldırı. (Örneğin Final Gambit kullanıldığında Victini'nin 404, Chansey'in ise 704 HP'si varsa Chansey'in 300 canı kalır.) Bu setin çok çok çok dikkatli kullanılması gerekir (eğer Blissey/Chansey/bir hayalet türü/Sturdy ability'si bilen bir Pokemon'a Final Gambit yaparsanız boşu boşuna Victini'nizi kaybetmiş olursunuz), ama doğru kullanılırsa size oyunu kazandırabilir. İlk Victini'yi attığınızda U-Turn yapın ki rakibin Victini'ye (ve sizin diğer ateş türünüze) karşı ne atacağını görün. Bundan sonra Victini attığınızda ise eğer rakibin attığı Pokemon Victini'nin V-Create veya Fusion Bolt ile indirebileceği bir Pokemon ise saldırın, değilse Final Gambit yapıp diğer ateş Pokemonunuzun işini kolaylaştırmak için Victini'yi feda edin.

Bu seti kullanacaksanız kesinlikle Rapid Spin bilen bir Pokemon'unuz olsun, çünkü eğer Victini'nin canı giderse Final Gambit'in gücü azalacağından bazı Pokemonları indiremeyebilir.

Defansif Victini
~ Will-o-Wisp
~ Taunt
~ Focus Blast
~ Psychic / Fire Blast
Item: Leftovers
Ability: Victory Star
Nature: Timid
EV: 252 HP / 252 Speed / 4 SpA

Victini'nin defansları iyi, ama 5 yaygın türe karşı zayıflığı var demiştik. Olsun. Aynı zamanda Victini, 6 türe karşı dayanıklı. Bu set, hem rakip takımın ofansif Pokemonlarını durdurabilir hem de normalde Victini'yi yenebilecek Tyranitar, Landorus, Salamence gibi Pokemon'ları yakarak etkisiz hale getirebilir. Focus Blast, ateş saldırılarından zarar görmeyen Heatran içinken Psychic veya Fire Blast arasındaki seçim size kalmış: daha fazla güç mü, yoksa Conkeldurr/Machamp'ı durdurmak mı. Taunt ise defansif Pokemonları durdurmak için kullanılmalı.

Victini Stealth Rock'a zayıf olduğundan ve kendi canını yükselten saldırılar öğrenemediğinden bu set'i Wish bilen bir Pokemon'la desteklemek önerilir.

Diğer Seçenekler: Special Attacker setinde Grass Knot veya Energy Ball (Suicune'a daha iyi vurmak ve Tyranitar'ı Focus Blast'ın ıskalama riskini almadan indirmek için), Shadow Ball (Latiler için) veya Psychock (Blissey'e daha iyi vurmak için) kullanılabilir. Life Orb itemiyle Flame Charge/Flare Blitz/Fusion Bolt/Brick Break gibi bir set kullanılabilir. Defansif setlerde Will-o-Wisp'e ek olarak Light Screen kullanılabilir.
Ve sonunda beklediğim pokemon :D denedim denedim tam harika bir sonuca ulaşamadım victini'de birde burda gibi yapıcam eminim ki harika bişey çıkıcak ortaya emeğine sağlık :)
Trick Room
~ Trick Room
~ V-Create
~ Fusion Bolt
~ Brick Break
IV: 0 HP
Nature: Brave
Ability: Victory Star
EV: 248 HP, 252 Atk, 8 Def

Normalde Victini'nin hızı (100), Trick Room için çok yüksek. Ama V-Create Victini'nin hızını düşürdüğünden, Victini bir Trick Room seti kullanabilir. Takımınız Trick Room takımı değilse bu Victini yerine normal fiziksel atak kullanan Victini kullanmanız daha mantıklı olur, ama Trick Room takımı kullanıyorsanız veya takımınızda Trick Room'dan faydalanan Pokemon'lar varsa Victini hem Trick Room'dan kendisi yararlanabilir hem de takımdaki diğer Pokemon'ları desteklemek için Trick Room kullanabilir.