Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Salamence
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 373Salamence.png]

Türü:  [Resim: Dragon.png] [Resim: Flying.png]
Ability:  Intimidate=Rakip pokemonun atağını 1 seviye düşürür.
Moxie= Bu yeteneğe sahip olan bir pokemon eğer rakip pokemona KO yaparsa, kendi atağı 1 seviye artar.
STATS
[Resim: SALstats.png]

    GENEL BAKIŞ
    Salamence, oldukça geniş hareket havuzuna sahip bir pokemondur. Bu hareketler 135 Atk ve 110 SpA statlarıyla birleşince bu potansiyel güç özenle hazırlanmış takımlara çok çektiriyor. Salamence’in artık yeni jenerasyondan da rakipleri var. Haxorus ve Hydreigon gibi rakipleri kastediyorum.
    Salamence’in en büyük avantajlarından biri de çok yönlü olmasıdır. Hem atak hem de special atak saldırılarını rahatça kullanabilir. Oyundaki mix pokemonlardan biridir. Atağından çok fazla söz ettik fakat; bu kadar ofansif bir pokemon için 95 HP / 80 Def / 80 SpD statları kesinlikle göz ardı edilemez. Roost saldırısını öğrenebilmesi onun için bir artı daha. Ayrıca Intimidate yeteneği sayesinde fiziksel saldırı yapan pokemonlara bir engel koymuş oluyor. İşte tüm bu sebeplerden dolayı Salamence oyundaki en iyi sweeper pokemonlardandır. Yani rakibin tüm pokemonları süpürür. Salamence’in ofansif yönü daha ağır bastığından ofansif setler yapacağımı az çok tahmin ediyorsunuzdur ama bir de defansif set yaptım.
    İlk önce pokemonun avantaj ve dezavantajlarını inceleyelim.

Dayanıksız olduğu türler: [Resim: Rock.png] x2, [Resim: Ice.png] x4, [Resim: Dragon.png] x2
Dayanıklı olduğu türler:  [Resim: Fighting.png] /2, [Resim: Bug.png] /2, [Resim: Fire.png] /2, [Resim: Water.png] /2, [Resim: Grass.png] /4
Bağışıklık: [Resim: Ground.png] (Ground tipi saldırılar bu pokemona etki etmez.)

    OFANSİF DRAGON DANCE
Move 1:[Resim: Dragon.png]Dragon Dance
Move 2:[Resim: Dragon.png]Outrage / [Resim: Dragon.png]Dragon Claw
Move 3:[Resim: Ground.png]Earthquake
Move 4:[Resim: Fire.png]Fire Blast / [Resim: Flying.png]Roost
Item: Life Orb / Leftovers
Ability: Intimidate
Nature: Naive / Naughty
EVs: 252 atk / 4 SpA  / 252 Spe

    YORUMLAR
    Önceki jenerasyonlardan birçok pokemon yeni jenerasyona ayak uydurmaya çalışırken, Salamence, Dragon Dance seti sayesinde ayak uydurmada zorluk çekmeyen pokemonlardan biridir. Dragon Dance, atağını ve hızını 1 seviye yükselterek onun bir sweepera dönüşmesine zemin hazırlıyor. Öncelikli saldırımız Outrage olacak, çünkü Outrage’e karşı dayanıklı olan tür sadece Steel(Çelik) türüdür. Rakipte Steel türü bir pokemon yoksa belki de maçı bile kazanabilirsiniz. Outrage’i kullanmamın diğer bir sebebi ise 120 saldırı gücü ve ıskalamayan 100 accuracy’sinin olması. Ama saldırının 2,3 defa sizin isteğiniz dışında tekrar etmesi, rakipte Steel türü bir pokemon olduğunda işleri bozabilir. Bunun için alternatif olarak Dragon Claw koydum. Dragon Claw’in 80 saldırı gücü ve 100 accuracy’si vardır.
    Earthquake ise Outrage’e karşılık konulan Steel türü pokemonlara karşı oldukça caziptir. Heatran, Jirachi, Metagross, Empoleon gibi OU tehditlerine karşı oldukça etkilidir.
    Fire Blast da yine Steel türü pokemonlar içindir. Earthquake ile işini bitiremeyeceğiniz çelik pokemonları da vardır. Örneğin: Bronzong(Levitate ile Earthquake işlemez.), Ferrothorn (Defansif gücü sayesinde Earthquake fazla zarar vermez.) ve Scizor(Fire Blast’tan 4x darbe alır.)
   

    ÖNERİLER
    EVs ve Naive nature Salamance’in hızını artırmak için verildi. Bu da ona öncelikte yarar sağladı. Fakat hızın zaten Dragon Dance’ten geleceğini düşünüyorsanız, Naughty nature kullanılıp Salamence’in atağı daha artırılabilir.
    Eğer Scizor, Ferrothorn ve Bronzong gibi pokemonlarla sıkça karşılaşmıyorsanız, Roost’u kullanıp canınızın yarısını doldurabilirsiniz. Roost, Salamence’in olası Stealth Rock, Sandstorm ve Life Orb’un yaratacağı HP kaybını da böylece geri kazanabilecektir. Eğer Roost’u seçecekseniz, nature kısmını Jolly veya Adamant yapmayı unutmayın.

    MIX-MENCE
Move1:[Resim: Dragon.png]Draco Meteor
Move2:[Resim: Fire.png]Fire Blast
Move3:[Resim: Fighting.png]Brick Break / [Resim: Ground.png]Earthquake
Move4:[Resim: Flying.png]Roost / [Resim: Dragon.png]Outrage
Item: Life Orb
Ability: Intimidate
Nature: Rash / Naive
EVs: 116 Atk / 216 SpA / 176 Spe
   
    YORUMLAR
    Dragon Dance seti Salamance’i sweeper yapıyordu. Fakat bu set, oyunda karşılaşılan defansif pokemonları geçmektir. Bir nevi duvarları aşmak içindir. Draco Meteor bu işi başarmadaki en kritik saldırıdır. Dragon tipi saldırılara karşı sadece Steel türü pokemonların dayabileceğini daha önce de söylemiştim. Diğer türlere karşı Salamence Draco Meteor saldırısıyla KO yapabilecek güçte bir pokemondur.
    Fire Blast, Ferrothorn, Bronzong, Scizor, Skarmory, Forretress gibi Dragon türüne karşı dayanıklı pokemonlara karşı konulmuştur. Bu saldırı sayesinde bu pokemonları kolayca aşabilirsiniz. Fire Blast saldırısının accuracy’si düşük olduğundan alternatif bir tercih olarak Flamethrower saldırısı da aslında bu sette Fire Blast’ın yerine kullanılabilir.
    Sıradaki harekette hangi saldırıyı tercih edeceğimiz çok önemlidir. Salamence aslında Outrage ile rakiplerini süpürebilecek güçte fakat, Outrage’in 2,3 tur sürmesi ve daha sonra pokemonu confuse etmesi bu tercihi biraz riskli kılıyor. O yüzden bu tercih Roost’un alternatifidir. Roost’un ön planda olmasının nedeni itemimizin Life Orb olması ve olası Stealth Rock veya Sandstorm’a karşı elimizde HP’yi artırıcı bir hareket olmasıdır. Eğer 4. Hareket için Outrage’i seçerseniz, 3. Hareket için ise Earthquake’i koyun. Çünkü Heatran, Empoleon ve yukarıda bahsettiğim Earthquake’in KO yapabileceği pokemonlara karşı oldukça etkilidir. Neden Brick Break değil derseniz, çünkü Brick Break bu pokemonları tek seferde yenemeyebilir. Salamence’in zaman kaybına tahammülü yoktur. Sandstorm’un ve Life Orb’un etksini düşünürsek, rakibi iki turda yense bile kendi de fazla zarar alacaktır.
    Eğer Outrage yerine Roost seçtiyseniz, o zaman Brick Break sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü hem Roost’la HP’nizi artırabileceksiniz hem de Blissey gibi HP pokemonlarına karşı Brick Break sayesinde zorluk çekmeyeceksiniz. Earthquake olsaydı Blissey’i iki turda bile yenemezdiniz. Ayrıca Brick Break ile Tyranitar’ı rahatlıkla geçebilirsiniz.
   
    DEFANSİF
Move 1:[Resim: Normal.png]Wish
Move 2:[Resim: Normal.png]Protect / [Resim: Flying.png]Roost
Move 3:[Resim: Dragon.png]Dragon Tail
Move 4:[Resim: Fire.png]Flamethrower
Item: Leftovers
Ability: Intimidate
Nature: Bold / Relaxed
EVs: 252 HP / 240 Def / 16 Spe
   
    YORUMLAR
    Aşırı ofansif bir pokemon olmasına karşın defans statlarının da fena olmamasından dolayı bu pokemon için defansif bir set yapılabileceğinden girişte de bahsetmiştim.
    Wish, Hp’nizi doldurmanız içindir. Protect sayesinde Wish yapma ihtimali kuvvetleniyor. İsterseniz Salamence’i Wish Passer(Wish Sağlayıcısı) yaparak diğer pokemonların da HP’sini doldurabilirsiniz.
Dragon Tail saldırısı ise daha çok Salamence’den önce Stealth, Spikes veya Toxic Spikes gibi saha tuzaklarını kullandıysanız daha çok işe yarayacaktır.
    Flamethrower ise yine Ferrothorn, Bronzong, Skarmory, Forretress, Scizor gibi çelik pokemonları üzerinde yarar sağlayacaktır.

    DİĞER SEÇENEKLER
    Salamence üzerinde bunlara ek olarak basit Choice itemli taktikler de yapılabilir. Örnek verecek olursak; ilk taktiği choice band taktiğine çevirebilirsiniz. Choice Band ve Outrage sayesinde çoğu pokemona KO yapabilirsiniz. Fakat Dragon Dance yerine Brick Break saldırısını koymanızı öneririm. Fire Blast yerine de Stone Edge de koyabilirsiniz.

    İkinci taktiğe Roost yerine Dragon Dance de koyabilirsiniz. Dragon Dance’li bir Draco Meteor da Salamence’e sweeper olma özelliği kazandırabilir.

    TEHDİTLER
[Resim: Porygon2.png]
Porygon2-Eviolite iteminin sayesinde KO olmama ihtimali olan bu pokemon Ice Beam’i ile Salamence’i yenebilir.
[Resim: Cresselia.gif]
Cresselia-Thunder Wave’i, defansı sayesinde Salamence’in Outrage’ine dayanıp ardından Ice Beam’i ile onu yenebilir.
[Resim: Rhyperior.png][Resim: Regirock.png]
Rhyperior ve Regirock-Bu iki pokemon her ne kadar güçlendirilmiş Draco Meteor ve Hyrdo Pump’a karşı direnemese de Fire Blast ve Eartquake’e karşı direnebilirler. EVs dağılımına bağlı olarak ve Salamence’in paralyse olup olmamasına bağlı olarak Ice Punch, güçlü bir Gyro Ball veya Hidden Power Ice, Salamence’e KO yapabilir.
[Resim: weavile.png][Resim: Mamoswine.png]
Weavile ve Mamoswine-Bu iki pokemon Ice Shard’ı çok iyi kullanan iki pokemondur. Choice Band’leri de varsa Salamence KO olur.
[Resim: Swampert.gif][Resim: Hippowdon.png][Resim: Suicune.png]
Swampert,Hippowdon ve Suicune-Bu pokemonlar da Outrage’e dayanabilir. Özellikle Swampert ve Suicune, Ice(Buz) tipi saldırılarla Salamence’i rahat yenebilir.
[Resim: 121-Starmie.png]
Starmie-Ice Beam’i bulunan bir Starmie de Salamence’in işine son verebilir.
[Resim: 642.gif]
Thundurus-Gerek Thunderbolt’u gerekse Hidden Power Ice saldırısı ile KO yapabilir.
[Resim: 645.gif]
Landorus-Yüksek hızı sayesinde ilk vuruşu yapacağından Outrage ile KO yapabilir.
[Resim: Latios.gif]
Latios-Choice Scarf’ı olan bir Latios da Dragon(Ejderha) saldırılarından biriyle KO yapabilir.
Choice Scarf setinin de analize eklenmesi lazım bence. Scarf Garchomp kadar olmasa da iyi, ayrıca Intimidate işini kolaylaştırıyor.
Choice Scarf seti de tabi ki kullanılabilir. Fakat hem Salamence, Stealth Rock'a karşı zayıf bir pokemon hem de ondan daha iyi Choice Scarf'lı Dragon(Ejderha) türünde saldırı yapabilen pokemonlar var. Senin de dediğin gibi Garchomp örneği.
Choice Scarf'lı Salamence Outrage kullanırsa veya Dragon Claw kullanırsa rakip Steel(Çelik) pokemonu çıkarırsa karşısına, Salamence'in saldırıları etkisiz kalacak ve değiştirmek zorunda kalınacak. Stealth Rock'a karşı zayıf olduğundan oyuna %25 HP kaybıyla başlayacaktır.
Choice
~ Outrage
~ Dragon Claw
~ Earthquake / Brick Break
~ Fire Blast / Fire Fang / Brick Break
@ Choice Scarf / Choice Band
Nature: Naughty / Adamant
Ability: Moxie / Intimidate
EV: 252 Atk, 252 Speed, 4 HP
veya 252 Atk, 252 Speed, 4 SpA

Salamence, bir Choice Band veya Scarf seti de kullanabilir. Normalde Garchomp bu rolü daha iyi doldururdu, ama Garchomp banlanınca geriye kalan fiziksel ejderhalar Dragonite, Salamence ve Haxorus; Salamence her ne kadar Stealth Rock'a zayıf olsa da içlerinden en hızlısı ve Moxie de bu setin gücünü arttırıyor.

Choice Scarf Salamence kullanıyorsanız ability'si Moxie olsun; Band Mence için ikisi de olabilir. Fire Blast kullanıyorsanız Naughty ve 2. EV'leri; kullanmıyorsanız Adamant ve 1. EV'leri kullanın.