Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Dusclops
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 356Dusclops.png]

Türü: [Resim: ghost.png]
Ability:  Pressure= Düşman saldırıları ekstradan bir PP daha kaybeder.
STATS
[Resim: DUSCstats.png]

    GENEL BAKIŞ
    Dusclops, gelişimini tamamlamamış bir pokemondur. 3. Jenerasyonun UU alanındaki en iyi pokemonlarındandır. Pokemonun statlarına bakacak olursak, gelişmişi Dusknoir gibi bir tank pokemonu olduğunu görürüz. Yani defansif yönü ağır ve hızı düşük bir pokemondur. HP statı düşük gözükebilir. Fakat yukarıda da bahsettiğim gibi evrimini tamamlamadığı bir pokemon olduğu için Eviolite ile zaten yüksek olan defans gücü daha da artıyor. Normal ve Fighting tipi saldırılara karşı bağışıklığı olması da cabası.

Dayanıksız olduğu türler: Ghost x2, Dark x2
Dayanıklı olduğu türler:  Poison /2, Bug /2
Bağışıklık: Normal, Fighting (Normal ve Fighting tipi saldırılar bu pokemona etki etmez.)

    DEFANSİF
Move 1: Pain Split
Move 2: Will-O-Wisp
Move 3: Night Shade
Move 4: Ice Beam / Taunt
Item: Eviolite
Ability: Pressure
Nature: Calm
EVs: 252 HP / 80 Def / 176 SpD   
IVs: 0 Spe

      YORUMLAR
    EVs ayarları ve Eviolite ile Dusclops’un defansif statları HP=284, Def=474, SpD=561 oluyor. Düşük HP’sini düzeltmek için Pain Split saldırısı işinizi görecektir.
    Will-O-Wisp ise rakibi statü problemine sokacak ve belki de pokemon değiştirmesine neden olacak. Stelth Rock veya Spikes taktiğiyle başladıysanız maça avantajınız daha da artar.
    Night Shade, Dusclops’un kullanabileceği en ideal saldırıdır. Her türe en az 100 HP zarar verecek şekilde vurur. Fakat Blissey ve Snorlax gibi HP pokemonlarına karşı başka bir pokemon kullanmak daha akıllıcadır.
    Son boşluğu da Ice Beam ile doldurdum. Ice(Buz) saldırılarına karşı 4x zayıflığı bulunan pokemonlara karşı KO yapabilirsiniz. Gliscor, Landorus, Salamance’e karşı 2HKO yapabilirsiniz.
Fakat karşınıza Latios çıkarsa Ice Beam değil, Night Shade kullanın. Ona karşı Night Shade daha etkili olacaktır.
    Ice Beam’e alternatif olarak Taunt verdim. Çünkü oyunda tuzak pokemonları olarak bilinen Forretress, Ferrothorn ve Skarmory’e karşı Taunt kullanılarak yapacakları tuzaklar bozulabilir.

    ÖNERİLER
    Dusclops, Ghost(Hayalet) tipi bir pokemon olduğundan, oyuna giriş çıkışları iyi kontrol edilmelidir. Rakibin Fighting tipi saldırı yapacağı anlaşıldığında, bu pokemon oyuna sürülerek saldırının işe yaramasını engelleyebilirsiniz.
   
    REST-TALK
Move 1: Rest
Move 2: Sleep Talk
Move 3: Night Shade
Move 4: Will-O-Wisp / Toxic
Item: Eviolite
Ability: Pressure
Nature: Calm
EVs: 252 HP / 80 Def / 176 SpD
IVs: 0 Spe   
   
    YORUMLAR
    İkinci bir strateji olarak Dusclops’a Rest verdik. Böylece şikayet ettiğimiz HP statının sorununu biraz olsun önleyebilecek. Sleep Talk ile de uyurken saldırabilecek. Sleep Talk’ta rastgele saldırı seçeceği için Will-O-Wisp veya Toxic koyabilirsiniz. Rakibi statü problemine sokmak için. Will-O-Wisp’i öne koydum çünkü Toxic, Steel(Çelik) pokemonları üzerinde işe yaramayacaktır. Aslında taktiğimiz yine defansif ağırlıklı. Sadece HP katkısı arttı. Night Shade tak saldırı seçeneği olarak koyuldu. Gerekli yerlerde iyi kullanılmalıdır.
   
    TEHDİTLER
    [Resim: shinyReuniclus.png]
Reuniclus-Bu pokemonun Magic Guard yeteneğinden dolayı, Dusclops için zorlu pokemonlardan biridir. Calm Mind’i ve Recovery’isi bulunuyorsa Dusclops’un Night Shade’i de işe yaramaz.
    [Resim: 534.gif]
Conkeldurr-Yüksek HP’sinden ve statü problemi bulunduğunda saldırı gücünü artıran Guts yeteneğinden dolayı Dusclops için bir diğer problem pokemondur. Payback saldırısı Dusknoir’a 2HKO yapabilir.
    [Resim: Zoroark.gif]
Zoroark-Night Daze’i olan bir Zoroark, Dusclops’u KO veya 2HKO yapabilir.
    [Resim: gengar.png]
Gengar-Choice Specs’li bir Shadow Ball saldırısıyla KO yapabilir veya 2HKO yapabilir.
Bence gelişmişi Dusknoir'den daha avantajlı... Trick Room yapılandırması da oldukça etkili olabiliyor...
Eviolite sayesinde defansları Dusknoir'den daha iyi, ama Dusknoir'in aksine attack statı düşük.

Tamamen defansif bir rol için Dusclops daha iyi ama tank olarak kullanılacaksa 100 attack'dan gelen Ice Punch/Fire Punch/Earthquake daha gerekli olabilir.
Bence dusknoir daha iyi tank gibi kullanıldığı için.Dusclops yerine kullanılabilecek daha iyi wall lar var.Mesela Jellicent duscopsun yaptığı her şeyi yapabiliyor willowisp,rapid spini bloklama,fighting türlerinin etki etmemesi gibi.Savunmaları harika ama hp ve hız statının çok düşük olduğu da ortada.