Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Mitler (Johto ve Hoenn)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Johto Mitleri
1500 yıl önce modern zamanlarda,şimdi Alp harabeleri (Ruins of Alph) johto bölgesi inşa edilmiş ve bilinen en eski sistem olan latin alfabesi geliştirildi.
[Resim: HGSS_Ruins_of_Alph-Night.png]
Hiç kimse tam olarak Alp harabelerini kimin inşa ettiğini bilmiyordu.Ama,yapılan araştırmalar söz konusu medeniyetin unown ile birlikte yaşadığı düşünülüyordu.Bunu düşündüren ise kullandıkları alfabe onlarla benzerlik gösterirken, harabe duvarlarındada onlar için yazılmış mesajlar bulunuyordu.Aynı zamanda onlar için dikilmiş gizemli heykellerde vardı.
[Resim: Unown_Alphabet_by_acer_v.jpg]
Daha sonra yabancılar harebeler hakkında bilgi toplamaya başladılar.Unownlar çekingen yaratıklardı.Kabileler onları koruyordu ve yabancılarla temaslarını kesmişlerdi.Unownların iyi olmasını sağlamak için kabileler harabeleri terk etmeye karar verdi fakat, unown karmaşık bulmacaların oluşturulması için onları bir gün tekrar çağırabilirdi.Kabile gibi,onları araştırmak için dağın kuzeyinde ‘Spear Pillar’ ın yerlisi olan insanlardan bir kabile daha kuruldu.Bu iki kabile Arceus onuruna bir tapınak yaptılar.Alp harabeleri ve Spear pillar kabilelerinin iş birliği yapma sebebi; muhtemelen Arceus ve unown arasındaki ilişkiyi öğrenmek içindi.Tapınak,o zamandan bu yana harebe olarak bırakılmıştır ve en düşük zemini şimdi sinjoh harabeleri (Sinjoh ruins) olarak bilinir.Nasıl olursa olsun, burada efsanevi pokemonları onurlandırmak için onlar adına özellikle Johto bölgesinin Ecruteak şehrinden yöresel danslar yapılırdı.
[Resim: MystriStage.png]

Yaklaşık olarak 700 yıl önce modern zamanlarda, Ecruteak halkı,pokemonlarla arkadaşlık kurabilmek adına 9 katlı iki kule inşa etti.Onlar pokemonların uyuması ve dinlenmesi için doğuya ‘Bell Tower’,pokemonların karnını doyurması için batıda ‘Brass Tower’ı inşa ettiler.
[Resim: 0.jpg]
Her iki kuleye sırasıyla güçlü uçus pokemonları olan Lugia ve Ho-oh tünedi.Şehir halkı her iki pokemonuda kutsadı ama,ayrı bir masal, Whirl adalarında savaş durduğunda,ada tek bir ada iken lugia ve johto halkı karşılaşmıştı.
[Resim: Heart_and_Soul_by_SonicTarded.png]Kuleler 550 yıl sapasağlam durdu.Güçlü bir şimşek Brass kulesini vurdu.Alevler 3 gün boyunca kuleyi kasıp kavurdu.Ani bir sağanak yangını söndürdü.Ama kule çoktan yanmıştı.3 isimsiz pokemon yangında öldü ama, Ho-oh gökten geldi ve onları diriltti. (haşa) Canlanan pokemonlar 3 gücü belirtmek için yapılmıştı.Şimşek(Raikou) kuleyi vurdu,ateş(entei) kuleyi yaktı,yağmur (suicine) ateşi söndürdü.3 pokemon ortaya çıktığında terör başlamıştı.3 pokemon kendi yaptıklarının farkındaydı ve rüzgar gibi kaçıp johto çimenlerinde kayboldular.
[Resim: Entei-Raikou-Suicune-legendary-pokemon-7...10-330.jpg]
Benzer şekilde Lugia ve Ho-oh her ikiside uzaklara uçtu.Onlar Ecruteak şehrine asla dönmeyecek olsalarda,pokemon kalpleri ve ruhlarına dokunmanın özlemini çekiyorlardı.
Johto çevresinde farklı yerlerde küçük olaylar meydana geldi.500 yıl önce modern zamanlarda Cianwood da dünyanın ilk eczanesi inşa edildi.Doğal bitkilerin yoğunlukla bulunduğu bu güzel kasabada her türlü ilaç yapılıyordu.
Yine 400 yıl önce Azelea şehrinde uzun vadeli bir kuraklık olmuştu.Hiç su yoktu.Slowpoke esneyerek yağmur yağdırmış ve kuraklık sona emişti.Bu sayede kasaba önemli bir konuma sahip olmuştu.

Hoenn Mitleri
Hoenn bölgesi efsanevi pokemonlar Groudon ve Kyogre 'den sonra oluştu.Bölgenin oluşumunda onlar etkili oldu.Groudon karaları oluştururken,Kyogre okyanusları doldurdu.Bölge oluşturuldu.Bölge oluştuktan sonra ikili birbiri üzerinde üstünlük kurmak için savaşmaya başladılar.Bu olay sırasında, uzun yıllar sonra uykusundan uyanan Rayquaza savaşı bastırdı ve ikiliyi mağaralarına gönderdi.
[Resim: Legendary_Trio_3rd_Generation.jpg]

Hoenn oluşturulurken kıtayı hareket ettiren Regigigas,demir çağı boyunca Snowpoint tapınağına uyumaya gönderildi.Regirock,Regice ve Registeel onu uyandıran anahtarı,Hoenn bölgesinin uzak köşelerinden birinde mühürledi.

[Resim: KenSugimori-Regigigas.png] [Resim: PNMP3415_1.jpg]
Süper olmuş yine :) çeviriler daha iyi :P
Bu arada bunda emeği geçen sadece ben değilim.Bana bunun çevirisinde katkısı bulunan @Alpcemos arkadaşıma teşekkür ederim.Eğer kafamı karıştırmasaydı nasıl yapardım bunu  :zx:
Süper valla köpek 3 lüsünün kuleye olanları temsil ettigini bilmiyordum.
bi konuda eksik var sanki, Ho-oh kulenin yanmasında insanları sorunlu tutuyordu ve kuleden ayrılırken Entei Raiku ve Suicune'u insaları izlemesi için yarattı ve bir gün insanlığın tekrar pokemonları saydığı güne gelince geri gelmesi bekleniyor. Ve bunu umudu içinnde yangından sonra ikinci Bell Tower'ı yaptılar.
Fanların bir teorisine göre kulede ölen pokemonlar Vapereon, Jolteon ve Flareon'du. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Gerek Ectureak City'de Kimono Girls'ün olması, gerek türlerin uyuşması...
(02-09-2011, 09:52 PM)Glacia link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Fanların bir teorisine göre kulede ölen pokemonlar Vapereon, Jolteon ve Flareon'du. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Gerek Ectureak City'de Kimono Girls'ün olması, gerek türlerin uyuşması...
Onu bende biliyorudum, ama dediğin gibi Fanların söylediğine göre, şimdilik sadece bir dedikodu :D Hem konuda ölen pokemon canlandırıldı yazıyor.
(02-09-2011, 09:52 PM)Glacia link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Fanların bir teorisine göre kulede ölen pokemonlar Vapereon, Jolteon ve Flareon'du. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Gerek Ectureak City'de Kimono Girls'ün olması, gerek türlerin uyuşması...

Benim bundanda heberim yoktu :D ama mantıklıymış.
emeğine sağlık kardeşim :p
(02-09-2011, 09:52 PM)Glacia link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Fanların bir teorisine göre kulede ölen pokemonlar Vapereon, Jolteon ve Flareon'du. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Gerek Ectureak City'de Kimono Girls'ün olması, gerek türlerin uyuşması...

Ama sonunda 3'lünün rüzgar gibi johto çimlerine kaçtığı söyleniyor.Bu zaten oyundada belli oluyordu.Yinede dediğim gibi bu bir mit.Yani her şey olabilir.Bir konuda birden fazla mit olması doğal birşey.
Sayfalar: 1 2 3