Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kingdra
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 230.png]
Kingdra
[Resim: water.png][Resim: dragon.png]

Ability;
Swift Swim,
Yağmurlu havada Hız iki katına çıkar.
Sniper, Critic vuruşlar x2 yerine x3 vurur.
Damp, Selfdestruct ve Explosion vuruşlarını engeller.

Statlar;
75 / 95 / 95 / 95 / 95 / 85



Genel Bakış;
  Uber(Yasaklı Pokemonlar) haricinde Water ve Dragon tipindeki tek pokemondur. 540 stat toplamı ile diğer dragon tipi pokemonlar kadar olmasada güçlü bir pokemon. Ve türü itibariyle Dragon haricinde hiçbir türe karşı zayıflığı bulunmuyor. Dragon olmasını en büyük avantajlarından biriside budur. Rakipleriniz Dragon olduğunuz unutarak Grass, Electric tipi saldırılar yapabilir. Ama etki etmediğini görünce onlarda şaşıracaktır. Ve aynı zamanda Fire ve Water tipi vuruşlara karşı x4 dayanıklılığı onun için önemli bir avanataj. Dragon tipi pokemonların korkulu rüyası olan Ice'a Water tipi ile zayfılığını kaybediyor. Takım arkadaşı olarak Ferrothorn, Skarmory gibi pokemonlar kullanırsanız rakibinizin fire vuracağını hissettiğinizde Kingdra en önemli silahınız olacak. Yada Gliscor gibi bir pokemona Water tipi vuruş geleceğini hissettiğinizde Kingdra'yı çıkartabilirsiniz.
  Türü haricinde birçok avantajıda bulunan bu deniz atı dostumuz Swift Swim olduğundan Rain Dance ile kullanıldığında mükemmel bir hıza ulaşıyor. Rain Dance'ı etkinleştirmek için başka bir pokemon kullanabilirsiniz. Drizzle yasak olduğu için bu yolu kullanmak zorundayız... Bu yüzden Bronzong gibi bir pokemon kullanabilirsiniz. Bir diğer ability'si de Sniper'dır. Ancak Swift Swim'in avantajlarını bırakmayı kimse istemez...
  Statlarına baktığımızda Atk, Def, SpA ve SpD'ının iyi olduğunu görebiliyoruz. Hız sorunu Swift Swim ile fazlasıyla çözülmüş olacak. Ancak HP sorunumuz devam etse bile türünüz itibariyle çok fazla HP'nizin gitme ihtimali yok. Dragon tipine karşı zayıf olmasına rağmen bunu yok sayabilirsiniz. Çünkü hiçbir Dragon tipi saldırı sizden önce vuramaz. Çünkü priority önceliği olan bir dragon vuruşu yoktur. Ve diğer dragon tipi pokemonlar Swift Swim'w sahip olmadıklarından sizden daha hızlı olamazlar.
  Movepool'unu inceleyelim; Güçlü Water ve Ice tipi saldırılara sahip olmasını yanında Stab Dragon vuruşları kullanıyor. Aynı zamanda Dragon Dance, Agility yükselticilerine sahip. Agility her ne kadar kullanılmasa da Dragon Dance çok işimize yarayacaktır. Aynı zamanda Rest ve Sleep Talk vuruşlarına sahip. RestTalk olarak kullanmayacağız. Onun yerine Rest+Chesto Berry ile uyku sorununu çözebiliriz. Aynı zamanda Rain Dance'da kullanabildiğinden diğer pokemonlara bağımlı değildir.



Mixed Rain Dance
move 1: Rain Dance 
move 2: Waterfall 
move 3: Hydro Pump / Surf 
move 4: Draco Meteor 
item : Life Orb / Damp Rock
ability : Swift Swim
nature : Mild
EVs : 92 Atk / 252 SpA / 164 Spe

Yorumlar;
  Tamamen ofansif bir diziliş ile başlayalım. Rain Dance ile hızınız iki katına çıkıyor. Bu sayede 164 Speed vererek bile hız sorununu çözüyoruz. Aynı zamanda Special defansif pokemonlara fazla vurabilmek için 92 Atk veriyoruz. Böylece Waterfall ile Chansey'e bile fazla vurabilirsiniz.
  Hydro Pump yada Surf güçlü Water tipi saldırınız olacak. Zayıf türe karşı vurulduğunda etkili bir silah oluyorlar. Aynı zamanda Stab olduğundan x1.5 daha fazla vuracak. Diğer bir vuruşumuzda Draco Meteor'dur. Böylece Dragon tipi rakiplerinizi oyundan düşüreceksiniz. Ancak SpA'ınızı düşürdüğü için pokemonunuzu değiştirmek zorunda kalacaksınız.
  İtem seçimimiz için iki farklı seçenek veriyorum. Life Orb seçerseniz daha fazla vurursunuz. Ancak Rain bittiğinde pokemon değiştirmelisiniz. Damp Rock kullanarak Yağmurun süresini 3 tur arttırabilirsiniz.



Choice Specs
move 1: Draco Meteor 
move 2: Hydro Pump 
move 3: Hidden Power Fire 
move 4: Dragon Pulse / Surf 
item : Choice Specs
ability : Swift Swim
nature : Modest
EVs : 100 HP / 252 SpA / 156 Spe

Yorumlar;
  Bu diziliş ile oyunda çok sık kullanılan Latios, Hydreigon ve Kyurem gibi pokemonları kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Ancak Rain Dance kullanamadığınız için Drizzle yada Rain Dance kullanabilen bir pokemona bağımlı oluyor. İtemimiz Choice Specs olduğundan saldırılarımızın da hepsi güçlü ve rakibe zarar veren saldırılardır. Zaten pokemon değiştireceğiniz için Draco Meteor'un verdiği kayıp sizin için önemsiz hale gelecek. Hydro Pump ile çok güçlü Water saldırıları yapabiliriz. Ancak eğer Accuracy'sine güvenmediğiniz durumlar olursa Dragon Pulse yerine Surf'ü kullanabilirsiniz. Hidden Power Fire ile Ferrothorn ve Shedinja gibi pokemonlara tek atabilirsiniz. Dragon Pulse+ Draco Meteor kullanarak Jellicent'i bile 2HKO(2 vuruşta KO) yapabileceksiniz.
  Choice Specs itemi ve 252 SpA EV'si ile mükemmel bir WallBreaker (Duvar yıkan anlamında çok güçlü pokemonlar için kullanılan sıfat) olacaksınız.


ChestoRest Dragon Dance
move 1: Dragon Dance 
move 2: Waterfall 
move 3: Outrage 
move 4: Rest 
item : Chesto Berry 
ability : Swift Swim
nature : Adamant
EVs : 144 HP / 160 Atk / 40 SpD / 164 Spe

Yorumlar;
  İşte taktik kokan bir diziliş! Dragon Dance ile hızını ile Atk'ınızı yükseltebilirsiniz. Bu yüzden size zaman kazandırmak amacıyla 144 HP ve 40 SpD EV'si vermiş bulunuyoruz. Adamant nature'si,  Waterfall, Outrage ve 160 Atk ile tam bir fiziksel yıkıcı olacaksınız. Rest kullanarak status'üzü iyileştirecek ve HP'nizi dolduracaksınız. Chesto Berry ise tek seferliğine uyanmanızı sağlayacak. Dragon Dance ve Yağmurlu havada kullanıldığında Waterfall x2.25 daha fazla vuracak. Sleep Talk, Dragon Dance, Outrage, Rest gibi bir dizilişte yapabilirsiniz. Ancak bu pokemon için Chesto Berry daha idealdir. Çünkü saldırılar karşısında çok uzun süre kalamazsınız. Bu diziliş saldırmaktan çok savunmaya yönelik olduğundan çok etkili olamayacaktır.

Sub DD
~ Substitute
~ Dragon Dance
~ Waterfall
~ Outrage
@ Leftovers / Lum Berry
Nature: Adamant
Ability: Swift Swim
EV: 252 Atk, 252 Speed, 4 SpDef

Mixed DD
~ Dragon Dance
~ Waterfall / Hydro Pump
~ Outrage
~ HP Fire
@ Life Orb / Lum Berry
Nature: Lonely
Ability: Swift Swim
EV: 252 Atk, 112 SpA, 144 Speed

Special Rain Dance
~ Rain Dance
~ Hydro Pump / Surf
~ Dragon Pulse
~ Draco Meteor / Signal Beam / HP Grass
@ Life Orb
Nature: Modest
Ability: Swift Swim
EV: 36 HP, 252 SpA, 220 Speed

---

Kingdra, zaten çok fazla iyi saldırı öğrenen bir Pokemon değil. Kullanabildiği iyi saldırı sayısı iki elin parmağını belki geçer. Bütün setlerinin birbirine benzemesi de bu yüzden. Ama çok yönlü statları sayesinde physical, special veya mixed sweeper olarak kullanılabilir.
eline sağlık güzel çalışma olmuş  Smile