Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Mamoswine
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 478.png]
Mamoswine
[Resim: ice.png][Resim: ground.png]

Ability;
Oblivious, Captivate gibi vuruşları engeller.
Snow Cloak, Karlı havada saldırılardan kurtulma şansı %20.
Thick Fat, Ice ve Fire tipi vuruşların gücü yarıya iner.

Statlar;
110 / 130 / 80 / 70 / 60 / 80

Genel Bakış;
Dördüncü jenerasyonun gelmesiyle birlikte sayısı fazla olmayan Ice tipi pokemonlar eskisindan daha değerli hale geldi. Çünkü kar başlatıcısı Abomasnow ile avantaj buz pokemonlarına geçiyor. 290 kg ağırlığındaki bu dev dostumuz da Hail takımlardan nasibini alıyor. Ground / Ice türü sayesinde Ice'a olan zayıflığını kaybetmiş olabilir ama Grass ve Water tipi vuruşlara karşı zayıf hale geliyor. Ve Fight, Steel ve Fire tipi vuruşlara karşı da zayıflığı var. Yalnızca oyunda kullanılmayan poison tipi vuruşlara karşı dayanıklı. Eğer türünü göz önünde bulundurursak bu pokemonu seçmemiz gerektiğini anlarız. Ancak Yüksek HP ve Atk statları ve ideal move'larıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Türü ve statları bakımında defansif kullanıma pek uygun olmayan bu pokemon için 3 farklı ofansif diziliş vereceğiz. Ability olarak Snow Cloak seçeceğiz. Hail takımlarda kullanılmaz ise Thick Fat'de seçebilirsiniz. Böylece Fire tipi saldırılara olan zayıflığını da telafi etmiş olursunuz. Ama dediğim gibi daha çok ofansif kullanılan bu pokemon ile ne kadar hasar aldığımızdan çok ne kadar hasar verdiğimiz önemli. Hiçte fena sayılmayan hızı ve %20 Evison arttırması ile günü kurtarabilir. Ancak Fight'a zayıflığı olduğundan Mach Punch ile çok fazla HP'si gidebilir. Bu yüzden dikkatli kullanmalısınız.

Physical Attacker
move 1: Ice Shard 
move 2: Icicle Crash 
move 3: Earthquake 
move 4: Stone Edge 
item : Life Orb / Choice Band
ability : Snow Cloak
nature : Adamant / Jolly
EVs : 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Yorumlar;
  130 Base Atk statları için etkili bir kombinasyon... 252 Atk veriyoruz ve Adamant yapıyoruz böylece fiziksel saldırılar ile mükemmel damageler yapabilirsiniz. Aynı zamanda 3 saldırısı birden STAB olunca çok daha etkili bir silaha dönüşüyor.
  Yüksek kritik vurma şansı ile Stone Edge' de işinize yarayacaktır. Ice Shard fazla güçlü olmayan ancak fiziksel bir öncelikli saldırı olduğundan bu pokemon için kesinlikle tercih edilmesi gereken bir saldırıdır. Karşınıza hızlı bir grass pokemonu çıkarsa Ice Shard birebirdir. Icicle Crash ise ice tipinde güçlü vuruşunuzdur. Rakibinizin sizi indiremeyeceğini düşündüğünüzde yada rakibiniz sizden daha yavaş olduğunda bunu kullanmalısınız. Earthquake'de bir diğer stab vuruşudur ve Ground tipi saldırıların en çok tercih edilenidir. Fiziksel bir saldırıdır. Bu saldırıda Icicle Crash gibi rakip sizden yavaş olduğunda kullanılmalıdır. Uçan pokemonlara etki etmediğinden Stone Edge daha iyi bir tercih olacaktır. Yada Volcarona gibi bir pokemonda Stone Edge ile tek yiyeceğinden işimize yaracak.
  Bence item seçimi bu diziliş için en önemli şeydir. Eğer sürekli pokemon değiştirebilecekseniz Choice Band sizin için idealdir. Ancak birçok türe karşı savunmasız olduğundan Life Orb daha iyi bir seçim gibi gözüküyor.
  Naturemiz Adamant olmalı. Bu dizilişte gücünüz saldırınızdan daha önemlidir. Ama taktiğinize bağlşı olarak Jolly'de yapabilirsiniz.


Choice Scarf
move 1: Icicle Spear / Icicle Crash 
move 2: Superpower 
move 3: Earthquake 
move 4: Stone Edge 
item : Choice Scarf
ability : Snow Cloak
nature : Adamant / Jolly
EVs : 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

Yorumlar;
  Bu da ikinci ofansif dizilişimiz. Bu defa hıza daha çok önem veriyoruz. Eğer önceki dizilişte önce vuramama sorunu yaşadıysanız bu diziliş ile sorunlarınız çözülebilecektir. Bu defa haraketlerimizde Priority önceliği olan bir saldırı kullanmadık çünkü zaten hızlıyız. İlk saldırımız birçok kez tekrarlayan Icicle Spear yada tek seferde vuran Icicle Crash'ten birisi olacaktır. Aslında ikisinin toplamda vedikleri damage arasında pek bir fark yok. Bu yüzden hangisini seçtiğiniz de o kadar önemli değil. İkinci saldırımız için Superpower kullanmalıyız. Zaten Scarf olduğumuz için sürekli pokemon değiştireceğiz. Böylece Superpower'ın düşürdüğü statlarımızı da düzeltmiş oluyoruz. Üçüncü saldırımızda Stab Ground vuruşu Earthquake. Yine aynı saldırıyı tercih ettik. Son saldırımızda bir önceki dizilişle aynı...
  İtemimiz Choice Scarf ve Naturemiz Jolly olunca 426 hıza ulaşıyoruz. Böylece orta hızdaki bütün pokemonlardan önce vurabileceksiniz. Ability'miz Hail teamler için Snow Cloak olmalı...


Stealth Rock
move 1: Ice Shard 
move 2: Endeavor 
move 3: Earthquake 
move 4: Stealth Rock 
item : Focus Sash
ability : Snow Cloak
nature : Adamant
EVs : 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

Yorumlar;
  Bu defa çok ilginç bir dizilişle geliyoruz. Bu dizilişle Mamoswine'ın zayıflığını hiç umursamanıza gerek kalmayacak. Çünkü Endeavor taktiği kullanan nadir oyunculardan birisisiniz. Sahaya çıktığınızda Stealth Rock vurmaya bakın. Böylece rakibinizi tek hamlede yere sermiş olacaksınız. Endeavor ile rakibin yalnızca %1 HP'si kalacak. Daha sonra Stealth Rock etkisini gösterecek ve rakibinizi yere serecektir.Focus Sash kullandığınız için asla tek yemeyeceksiniz. Kullandıkça ustalaşacağınız bir diziliş olduğundan ilk maçlarda verim alamayabilirsiniz. Ben tavsiye etmesemde kullanan oyuncular olduğu için paylaşıyorum. Ancak dikkat etmeniz gereken çok önemli bir husus var. Rakip Stealth Rock, Spikes yada Toxic Spikes kullanmadan sahaya çıkmalısınız yoksa Focus Sash etkisini yitirecektir.


Karşılanması;
  Scizor ile Bullet Punch, Jirachi ile Iron Head bu pokemona karşı etkili vuruyor. Scizor önce vuracağından avantajlı ve Jirachi'ninde %60 Flich şansı olduğundan avantajlı... Aynı zamanda Water tipi saldırılarda Mamoswine'ı karşılamak için uygundur. Yada çok güçlü bir fire saldırısını önce vurdurabilirseniz yine tek yeme şansı vardır.
Şu anda en sevdiğim takımımda yer alan pokemonum. Mamoşum benim. :D
Ice Shard favorim. Özellikle de bu pokemona Swords Dance+Baton Pass yapılınca, dezavantajlı türlere yazık oluyor. :D