Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Politoed
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 186.png]
Politoed
[Resim: water.png]


Ability;
Water Absorb,
Water tipi saldırı geldiğinde HP'sinin %25'i dolar.
Damp, Selfdestruct ve Explosion vuruşlarını engeller.
Drizzle, Maç boyunca yağmur yağdırır.

Statlar;
90 / 75 / 75 / 90 / 100 / 70

Genel Bakış;
  Politoed, ilk çıkışından beri diğer pokemonların gölgesi altında kalmış pokemonlardan birisiydi. İnsanlar Vaporeon, Milotic, Starmie, Suicune gibi karizmatik su pokemonlarını tercih ediyorlardı. Ta ki 5.nesil gelene kadar...Ondan sonra herşey değişti. Drizzle Ability'sini kazanan Politoed bütün su severler tarafından kullanılmaya başlandı.

  Statlarını inceleyecek olursak, Yüksek SpD'ı ve iyi HP, SpA statlarına sahip. Diğer hava durumu değiştiriciler gibi oda fazla hızlı değil. Aynı zamanda Belly Drum kullanabilen nadir pokemonlardan birisidir. Ancak dizilişlerimizde Belly Drum kullanmayacağız. Dezavantajları daha fazla olduğundan tercih etmiyoruz.
  Drizzle'ın serbest olduğu durumlarda Swift Swim, Rain Dish, Dry Skin gibi yağmurdan etkilenen abilityler kullanabilen pokemonlar seçmeliyiz. Böylece hava durumunu en iyi şekilde kullanmış oluruz ve rakibi ezebiliriz. Yağmurlu Hava durumunun bir başka özelliği ise Fire tipi vuruşların gücünü %50 azaltmasıdır. Böylece skarmory gibi Fire tipi saldırılardan super effective yiyen pokemonlar da hava durumundan faydalanmış olurlar.



Choice Specs
move 1: Hydro Pump / Surf
move 2: Ice Beam
move 3: Focus Blast
move 4: Hidden Power Grass 
item : Choice Specs
ability : Drizzle
nature : Modest / Timid
EVs : 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar;
  Politoed için ilk dizilişimiz Special ofansif bir diziliş oluyor. Choice Specs her zaman mükemmel bir item olmasada Politoed'da işe yarayacaktır. Zaten sürekli pokemon değiştirmek zorunda olacağınızdan rakip Sand Stream bir Tyranitar çıkarırsa her şey sizden yana olmuş olur. Politoed'u seçip Tyranitar'a ne kadar defansif olursa olsun Hydro Pump ile 186.1% - 219.8% arası bir damage vuracaksınız. 252 Spe EV'leriyle Timid'de: 262, Modest'te: 236 hızınız olacak. Bu hızla orta seviye hızlı bir pokemonunuz olacak. Yavaş pokemonlar için daima etkili olursunuz. Ancak hızlı bir pokemon zayıf olduğunuz türde bir vuruş yaparsa büyük ihtimalle KO olursunuz.
  Saldırıları inceleyelim; İlk haraketiniz için iki klasik saldırıdan birisini seçeceksiniz. Hydro Pump'ın Accuracy'si düşük Surf'ün ise gücü. Tercih sizin... İce Beam ile zayıf olduğunuz Grass türü pokemonlara karşı çok etkili vuruşlar yapabilirsiniz. Focus Blast ise klasik Special Fight tipi vuruştur. Bu vuruş ile Steel, Dark, Ice, Normal ve Rock tipi pokemonlara OHKO(Tek vuruşta KO) yapacaksınız. Hidden Power Grass ise sürpriz saldırınız olacak. Rakip su pokemonu çıkarırsa yağmurdan o da faydalanacaktır ancak hidden power'ı görünce tuzağa düşmüş olacak.


Choice Scarf
Move 1: Hydro Pump / Surf
move 2: Ice Beam
move 3: Focus Blast
move 4: Hidden Power Grass 
item : Choice Scarf
ability : Drizzle
nature : Modest / Timid
EVs : 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar;
  Choice Scarf ile Specs'teki hız sorununu çözmüş olacaksınız. Ancak farklı bir sorun olacak. Her zaman olduğu gibi tek atamama sorunu olabilir. Ama zayıf türe karşı vurduğunuzda böyle birşeyle karşılaşma şansınız çok düşük. Tabi rakip defansif değilse... İtemimiz dışında herşey aynı olduğundan bu diziliş üzerinde fazla durmaya lüzum görmüyorum. Sadece rakibinizi hızınızla alt edeceğinizi bilmeniz yeterli olacaktır.


Defensive
move 1: Scald
move 2: Hypnosis / Toxic
move 3: Encore
move 4: Protect / Ice Beam / Focus Blast 
item : Leftovers
ability : Drizzle
nature : Bold
EVs : 252 HP / 252 Def / 4 SpD

Yorumlar;
    Bu diziliş üzerinde uzun paragraflar yazılabilir ama ben önemli noktaları vurgulayarak geçeceğim. Her ne kadar Jellicent gibi olmasa da Politoed'da defansif kullanılabiliyor. Def'ı pek uygun olmasada defansif bir de defansif diziliş yapıyoruz.
    Scald bütün defansif su pokemonlarında kullanılan bir vuruştur. Verdiği zararın yanında birde %30 yakma şansı ile etkili bir silaha dönüşüyor. Hypnosis, Accuracy'si nin çok düşük olması sebebiyle genellikle tercih edilmeyen bir saldırı oluyor. Ancak isabet ettiğinde çok işinize yarıyor ve defansif olduğunuzdan ıskaladığı süre içerisinde aldığınız hasarda minimum'a iniyor. Encore kullanırsanız Protect bastığınızda da rakibe hasar verebilirsiniz. Bu dizilişte Encore'un yerine Perish Song'ta kullanabilirsiniz. Henüz deneme aşamasında olduğu için onu yazmıyorum. Protect hepimizin bildiği gibi basıldığı tur rakibin saldırmasını engeller. Ice beam ile Grass tipi pokemonları indirebilirsiniz. Focus Blast'ta etkili olabilir ancak SpA'a EV vermediğimiz için Choice dizilişlerdeki gibi veri beklemeyin.
  Ability'miz her zaman ki gibi Drizzle olmalı. Politoed'u zaten Drizzle'ın yasak olduğu serverlarda kullanmayacağımız için dizilişlere drizzle'ı tek seçenek olarak koydum. EV'lerimiz defansif bir pokemonda olması gerektiği gibi. Zaten yüksek olan SpD'a vermek yerine 252 def vererek açığımızı kapatmaya çalıştık.
3 Attacks
~ Hydro Pump
~ Ice Beam
~ Focus Blast / HP Grass
~ Encore / Perish Song
@ Leftovers
Ability: Drizzle
Nature: Modest
EV: 252 HP, 252 SpA, 4 SpDef

Politoad'un hem defansları iyi, hem de Special Attack'ı. Politoad'un hem defanslarına hem de SpA'sına odaklanan böyle bir set kullanılabilir. Hydro Pump ve Ice Beam tabii ki kesinlikle olması gereken saldırılar. 3. saldırı Tyranitar/Ferrothorn için Focus Blast veya Gastrodon/R-W için HP Grass olabilir. Son saldırıda da set-up sweeper'larını durdurmak için Encore veya Perish Song kullanılabilir.