Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Glaceon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 471Glaceon.png]

Türü:  [Resim: Ice.png]
Ability:  Snow Cloak= Pokemonun Evasion’ı(Saldırıları atlatma) dolu yağarken %20 artar.
Ice Body= Dolu yağarken her tur pokemonun HP’sini 1/16 oranında artırır.
STATS
[Resim: GLAstats.png]

    GENEL BAKIŞ
    Glaceon, dördüncü jenerasyonun Ice(Buz) tipi pokemonlarından biridir. Hail(Dolu) hava şartı altında oldukça güçlü bir pokemondur. Pokemonun statları da oldukça iyidir. Özellikle Special statları. Special statları yüksek olduğundan biz de o yönde taktikler geliştireceğiz. 130 SpA sayesinde Blizzard saldırısı birçok pokemona KO yapabiliyor. Taktik yapmadan önce tür avantajlarına bir bakalım.
Dayanıksız olduğu türler: Fighting x2, Rock x2, Steel x2, Fire x2
Dayanıklı olduğu türler:  Ice /2
Bağışıklık: Yok

    MAKE YOUR CHOICE
Move 1: Blizzard
Move 2: Hidden Power Fighting / Ground
Move 3: Baton Pass / Wish
Move 4: Frost Breath / Shadow Ball
Nature: Modest
Ability: Snow Cloak
Item: Choice Specs/Scarf
EVs: 252 HP / 252 SpA / 4 Spe
   
    YORUMLAR
    Glaceon, 4 türe karşı zayıf bir pokemon olup sadece kendi türüne karşı dayanıklı bir pokemondur ve de hiçbir türe karşı bağışıklığı da yoktur. Bu yüzden oyunda fazla göremezsiniz.
    Blizzard, SpA statının fazlalığından dolayı vurduğunda rakiplere KO yapabilecek bir saldırıdır. Buna Hailstorm da eklenince KO yapmasanız bile rakibin pokemonunun canını epey azaltmış olacaksınız.
    Hidden Power Fighting 5 türe x2 ile vurduğundan dolayı koyuldu. Glaceon’un dayanıksız olduğu Steel(Çelik) ve Rock(Kaya) türüne karşı oldukça etkilidir.
      Frost Breath ise Ice tipinin üstün olduğu pokemonlara karşı %100 ihtimalle critic vuracağınız bir saldırıdır.
   
    SUB-ZARD
Move 1: Blizzard
Move 2: Toxic
Move 3: Substitute
Move 4: Protect
Nature: Calm
Ability: Ice Body
Item: Leftover
EVs: 252 HP / 252 SpD / 4 SpA
    YORUMLAR
    Setimiz çok basit. Toxic ve ardından Substitute’ın arkasına saklanıyoruz. Ondan sonra Blizzard’ı kullanarak rakibin HP’sini azaltıyoruz. Fakat bu taktiğin kullanımı Steel(Çelik) türü pokemonlar üstünde işe yaramayacaktır. Çünkü Steel tipinin Toxic gibi Poison(Zehir) türü saldırılara karşı bağışıklığı vardır. O yüzden 3 taktikten en son olarak bunu düşünün derim ben.
   
    FROZEN HEART
Move 1: Blizzard / Ice Beam
Move 2: Water Pulse
Move 3: Ice Shard
Move 4: Synchronoise
Nature: Quiet
Ability: Snow Cloak
Item: Life Orb
EVs: 252 SpA / 252 Spe / 4 Atk
   
    YORUMLAR
    120 saldırı gücü olan Blizzard’a 252 SpA üstüne bir de 130 SpA statı eklenince, Blizzard KO yapabilecek bir saldırı oluyor. KO yapamasa da iki vuruşta rakiplerini yenebilir. Water Pulse, Rock ve Fire tipi pokemonlara karşı etkili olacaktır. Ice Shard ise buzun üstün olduğu türlere karşı Life Orb ile birlikte daha da etkili olacaktır. Fiziksel bir saldırıdır fakat; önceliği olduğundan dolayı işinize çok yarayabilir.
    Synchronoise saldırısı ise Ice türü pokemonlara karşıdır. Psychic türü bir saldırıdır. Özelliği de pokemonla aynı türden olan pokemonlara karşı daha etkilidir. Saldırı gücü 70 ve Accuracy’si 100’dür.
   
    ÖNERİLER
    Glaceon, yukarıdaki üç taktikle de iyi bir rakip karşısında KO yapılabilecek bir pokemondur. OU Tehditler listesinin içinde bulunmaması da bu yüzdendir.

NOT: Güncellenecektir.

gnaaye edit: snow cloak'ın aktarılmasıyla ilgili kısmı çıkardım, specs setine shadow ball, wish, hp ground seçeneklerini ekledim.
Defansif Glaceon
Glaceon @ Leftovers
Ice Body, Bold
252 HP/252 Def/4 SpDef
~ Ice Beam
~ Wish
~ Roar
~ Protect / Heal Bell

Glaceon'un Special Attack'ı son derece yüksek (130!), ama defansları (65/110/95) da fena değil. OU'da olmasa da daha alt tierlerde, hem Hail takımlarında hem Hail dışında kullanılabilecek bir set bu.