Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Skarmory
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 227.png]
Skarmory
[Resim: steel.png][Resim: flying.png]

Ability;
Keen Eye,
Bu pokemonun Accuracy'si azalmaz.
Sturdy, Pokemonun HP'si %100'ken tek vuruşta KO olmaz.
Weak Armor, Fiziksel bir saldırı yaptığınızda hızınız artar defansınız azalır.

Statlar;
65 / 80 / 140 / 40 / 70 / 70

Genel Bakış;
  Eğer fiziksel saldırılarla indirilemeyecek bir pokemon varsa o kesinlikle Skarmory'dir. Web tabanlı oyunlarda neredeyse hiç tercih edilmemesinin yanında Pokemon Online'da Spikes taktiği ile ün salmış harika pokemonlardan birisidir. Bu pokemonun size bir sürprizi var!! 11 türe karşı dayanıklı olmasının yanında sadece 2 türden x2 hasar alıyor... Evet yanlış duymadınız.

Dayanıklı olduğu türler; Normal / 2, Flying / 2, Bug / 4, Ghost / 2, Steel / 2, Grass / 4, Psychic / 2, Dragon / 2, Dark / 2

Bağışık olduğu türler; Poison,Ground

  Ve sadece Fire, Electric tipi vuruşlara karşı zayıflığı var. Böylece defansif bir dizilim ile baş edilmez bir sorun olabilir. Tabi doğru kullanıldığında... Eğer Bu pokemonu Rain takımda kullanırsak Fire'a olan zayıflığını ortadan kaldırmış oluruz... Rakibe tek şans olarak Electric kalır. Rakibin Electric vuracağını hissettiğinizde tek yapmanız gereken Electivire(Motor Drive) çıkartıp hızınızı arttırmak olacaktır.
  Bu pokemonun tek avantajı türü değil! Daha öncede söylediğim gibi Spikes kullanabiliyor. Spikes aşamalı bir saldırıdır 3 kez vurabilirsiniz böylece rakibe her tur biraz daha zarar vereceksiniz. Bu taktiğin yanında birde Stealth Rock kullanan bir pokemon alabilirsiniz. Mesela Lead bir Jirachi bu pokemona iyi bir partner olabilir. Onunda birçok türe karşı avantajı var ancak Fire onunda zayıf yönü.. Bu sayede Rain takımda kullanarak ikisindende maksimum verim alabilirsiniz. Bunca defansif özellik saydık bunların üstüne birde Roost var dersem nasıl olur? Böylece rakibinizin zorla indirdiği HP'nizi kolayca doldurabilirsiniz. Aynı zamanda bu pokemona destek olacak Taunt'a da sahip..
  Biraz da ability'lerinden bahsedecek olursak; Keen Eye kullanırsanız Accuracy'niz azalmaz. Sturdy ile HP'niz doluyken KO olmanız imkansızdır ve Weak Armor ile fiziksel bir saldırı yaptığınızda hızınız artarken defansınız azalır. Bana sorarsanız en avantajlısı Sturdy derim. Taktik hatası yaptığınızda telafi edebilirsiniz.
  Statlarına baktığımızda defansı hemen gözümüze çarpıyor. Ve defansif bir pokemon için hiçde fena olmayan bir Atk'a sahip. Brave Bird ile etkili vuruşlar yapabilirsiniz.


Physically Defensive
move 1: Roost
move 2: Spikes
move 3: Whirlwind
move 4: Brave Bird / Taunt 
item : Leftovers / Shed Shell
ability : Sturdy
nature : Impish
EVs : 252 HP / 232 Def / 24 Spe

Yorumlar;
  Bu diziliş ile bütün fiziksel saldırılara dayanabileceğinizden emin olabilirsiniz. HP'niz doluyken tek yeme şansımız olmadığından KO olacak olsa bile tek vuruşta olması imkansızdır. Rakibinizin zorla indirdiği canınızı bir elde doldurduğunuzu görmesi onunda moralini bozacaktır. Ayrıca Roost bastıktan sonra super effective yemeyeceğinizden ilk vuruşa göre daha az hasar alırsınız. İkinci saldırımız Spikes... Daha öncede dediğim gibi 3 aşamalı bir saldırıdır. Rakip her pokemon değiştirdiğinde HP'si azalacaktır. Whirlwind ile Spikes'tan maksimum verim alacaksınız. Çünkü rakip istemese bile pokemonunu değiştirmeye yarıyor. Brave Bird fazla düşük olmayan Atk statları ile etkili bir vuruş olabilir. Ancak Recoil'i oduğundan yerine Drill Peck gibi bir saldırıda kullanabilirsiniz.
  İtemlerimizde Shed Shell'i görüyoruz. Bu item ile rakibin Fake Tears, Magnet Pull gibi saldırılarını etkisiz kılabilirsiniz. Ancak bana sorarsanız Leftovers daha avantajlı...
 


Specially Defensive
Move 1: Spikes
move 2: Roost
move 3: Whirlwind
move 4: Brave Bird / Taunt 
item : Leftovers / Shed Shell
ability : Sturdy
nature : Careful
EVs : 252 HP / 232 SpD / 24 Spe

Yorumlar;
  Yine aynı saldırılarla ancak Special defansif bir diziliş. Fire ve Electric tipindeki special saldırılara karşı korunmak için ideal. İtemimiz ve abilitymiz de aynı. Ancak nature ve EV'ler biraz daha farklı. EV lerde yalnızca defansa verdiğimiz statları SpD'a veriyoruz. Ancak yüksek defans base statlarıyla fazla güçlü olmayan fiziksel saldırılarada dayanabilecek güçte.


Karşılanması;
  Çok güçlü electric yada fire saldırılarıyla karşılanabilir. Örneğin Grass tipi bir pokemon seçip Hidden Power Fire kullanırsanız Skarmory kullanıcısına güzel bir sürpriz yapmış olursunuz :)
Custap Lead

~ Stealth Rock
~ Spikes
~ Brave Bird
~ Taunt

Item : Custap Berry
Ability : Sturdy
Nature : Jolly
EVs : 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

Bu sette anlaşılacağı gibi defansife yönelik bir set olmadığını anlayabilirsiniz. Bu setin amacını kısaca açıklıyorum. Skarmorynin EVsler yardımıyla Hızı 262'ye ulaştığı için OU'da en hızlı Spikes ve Stealth Rock kullanıcısı olacaktır. Bu sayede önceki setlerden daha hızlı ve daha çok Stealth Rock ve Spikes kullanabileceksiniz. Canınız %25in altına indiğinde Custap Berry devreye giriyor. Custap Berry itemi %25 HPmiz kaldığında her zaman bizim ilk hamle yapmamızı sağlıyor. Eğer rakibinizin pokemonu ofansif bir Sweeper ise Brave Bird ile vurabilirsiniz veya Baton Pass gibi takımları engellemek için Taunt kullanabilirsiniz. Bu set daha önceden söylediğim gibi defansife yönelik değil. :)