Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Espeon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 196.png]
Espeon
[Resim: psychic.png]

Ability;
Synchronize,
Status olduğunda rakibide Status yapar.
Magic Bounce, Status yapan saldırı geldiğinde rakibe geri yansıtır.

Statlar;
65 / 65 / 60 / 130 / 95 / 110


Genel Bakış;
  Dream World ile birlikte Espeon Alakazam ve diğer psychic tipi pokemonların arasından hemen sıyrıldı. Çünkü Dream World ona Magic Bounce Ability'sini kazandırmıştı. Böylece Saldırılarında yer açılıyor ve Magic Coat'ı basma sıkıntısı ortadan kalkıyor. Bence statları ve türü bakımından bir başka Dual Screen ve Magic Bounce kullanıcısı olan Xatu'ya üstünlük sağlıyor. Xatu ile saldırılardan daha çok savunmalar ve destek dizilişler öne çıkıyor. Espeon'da ise durum biraz daha farklı... Statları gereği ofansif olarakta kullanılabiliyor. Bug, Dark, Ghost tipi pokemonlara karşı zayıflığı olduğundan özellikle Scarfty veya Conkeldurr, Blaziken gibi partnerler ile çok kullanışlı olabiliyor. Curse ve Calm Mind yükselticilerine sahip. Curse pek kullanılmasa da Calm Mind çok işimize yarayacak.


Dual Screens
Move 1: Reflect
move 2: Light Screen
move 3: Hidden Power Fighting / Hidden Power Ground / Hidden Power Fire 
move 4: Psychic / Psyshock 
item : Light Clay
ability : Magic Bounce
nature : Timid
EVs : 252 HP / 4 Def / 252 Spe

Yorumlar;
  Statları Xatu kadar elverişli olmasa da Dual Screen olarak kullanılabilen pokemonlardan birisidir. Bu yüzden iteminizin Light Clay olması şarttır ve yeniden basmak için tur sayabilirsiniz. 8 turda Reflect ve Light Screen'in etkisi kaybolur.
  Üçüncü saldırımız tamamen türe göre belirlenecek bir saldırıdır. 3 farklı Hidden Power seçeneğinde birisini seçmelisiniz. Fighting seçerseniz; zayıf olduğunuz Dark türü pokemonları karşılayabilirsiniz. Ancak Bug pokemonlarına karşı kullanmak üzere Fire yada Rock tipi bir pokemon bulundurmalısınız. Ground'un avantajları diğerlerine göre daha az. Daha fazla türe super effective vurduğundan tercih edebilirsiniz. Fire seçerseniz; Zayıf olduğunuz Bug tipi pokemonları rahatlıkla indirebilirsiniz. Böyle kullandığınızda da Ghost ve Dark pokemonlarına karşı kullanmak üzere Scarfty seçmelisiniz. Sonuncu saldırımızda da iki Stab vuruşundan birini seçebiliriz.

Calm Mind
move 1: Calm Mind 
move 2: Psyshock / Psychic 
move 3: Shadow Ball 
move 4: Hidden Power Fighting 
item : Life Orb / Leftovers
ability : Magic Bounce
nature : Timid
EVs : 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
  Başka bir Magic Bounce pokemonu olan Xatu'nun aksine ofansif bir diziliş yapabiliyoruz. Calm Mind ile yüksek olan SpA'ını besleyebilir ve SpD'ınızı da arttırabilirsiniz. Bu dizilişte ek olarak Fake Tears'ta kullanabilirsiniz. Böylece Special saldırılara karşı tamamen korunmuş olursunuz. Ancak henüz deneme aşamasında olduğundan dizilişe eklemedim. Burada ofansif olduğunuzdan zayıf olduğunuz rakiplerinizi oyundan düşürmek öncelikli planımızdır. Bütün Ghost pokemonları yavaş olduğundan ofansif Shadow Ball ile super effective vurarak sürpriz yapabilirsiniz. Aynı zamanda türdeş yani Psychic pokemonlara da fazla vurabilirsiniz. Hidden Power ise Dark pokemonlara karşı güçlü oluyor.
  İtem seçemimiz için Life Orb'u tavsiye ederim. Çünkü rakibinizi indiremezseniz o size vurduğunda Leftovers'ın kazandırdığı HP işe yaramayacaktır.
Ellerine Sağlık
Umberon'dan sonra sevdiğim bir pokemondur. Dream World ile etkisi kullanılabilirliği artmıştır.

elinize sağlık bu hızda devam edersiniz umarım  Smile
(01-09-2011, 01:26 AM)OoO_21 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Umberon'dan sonra sevdiğim bir pokemondur. Dream World ile etkisi kullanılabilirliği artmıştır.

elinize sağlık bu hızda devam edersiniz umarım  Smile

Yakında daha da hızlı olabiliriz :)
Baton Pass
~ Baton Pass
~ Calm Mind
~ Stored Power
~ HP Fighting
@ Leftovers
Nature: Timid
Ability: Magic Guard
EV: 252 HP, 252 Speed, 4 SpA

Espeon, Magic Bounce ability'si sayesinde Taunt, Toxic, Roar, Whirlwind, Perish Song gibi saldırılardan etkilenmez. Bu tip saldırılar çoğu takım için Baton Pass takımlarını durdurmanın ana yoludur. Baton Pass takımınızda bir Espeon bulundurursanız rakibinizin bunları kullanacağını düşündüğünüzde Espeon'a gidebilir ve Baton Pass zincirini devam ettirebilirsiniz. Espeon hem 4-5 boost'tan sonra kendisi Stored Power ile saldırabilir, hem de Calm Mind ve Baton Pass kullanabilir. Baton Pass takımlarında kesinlikle kullanmanız gereken bir Pokemon.

Sun Calm Mind
~ Calm Mind
~ Morning Sun
~ Psychic / Psyshock
~ Baton Pass / HP Fire
@ Leftovers
Nature: Timid
Ability: Magic Guard
EV: 252 HP, 252 Speed, 4 SpA

Calm Mind Espeon, sun takımları için de iyi bir Pokemon. Espeon hem rakibinin status/entry hazard'larını geri yansıtarak kendisi takıma katkıda bulunur, hem de Sun sayesinde Morning Sun'ın iyileştirme oranı %50'den %66'ya çıkar ve HP Fire güçlenir. İsterseniz Baton Pass da kullanabilirsiniz. Volcarona, Venusaur gibi bir Pokemon'a 2-3 Calm Mind geçebilirseniz sonuçlar rakibiniz için pek hoş olmayacaktır.