Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Celebi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 251.png]
Celebi

[Resim: psychic.png][Resim: grass.png]

Ability;
Natural Cure,
Status(Paralyz,Poison,Confuse,Burn) olmaya kaşı bağışıklık kazanır. (Pokemon Değiştirdiğiniz de İyileşir.)


Statlar;
100 / 100 / 100 / 100 / 100 / 100


Genel Bakış;
  Celebi, bütün metagame tarihini gelecekte ki jenerasyonlar da dahil olmak üzere bilir. 600 Toplam Base Statlarına sahip pokemonlardan birisidir. 7 türe karşı zayıflığı var ama 6 türe karşı da dayanıklılığı var. Statlarını göz önünde bulundurursak hem defansif hemde ofansif olarak kullanılabilir. Calm Mind ve Nasty Plot yükselticilerine sahip. Natural Cure ability'si ile status olmaması onun için büyük ayrıcalık yaratıyor.


Nasty Plot Süpürücü
move 1: Nasty Plot
move 2: Recover
move 3: Giga Drain
move 4: Hidden Power Fire / Earth Power / Psychic 
item : Leftovers / Life Orb
nature : Modest
EVs : 220 HP / 252 SpA / 36 Spe

Yorumlar;
Celebi'nin hızı, SpA'ı ve yeterli genişlikteki movepool(Bir pokemonun kullanabildiği saldıırlara verilen isim)'u ile etkili bir özel süpürücü oluyor. Nasty Plot ile Celebi'nin gücü astronomik rakamalara yükseliyor. Recover, Natural Cure ve 220 HP EV'si ile defansını da sağlama almış oluyor. Giga Drain, en etkili silahımız... Rakibi yıpratırken kendi HP'sini de dolduruyor. Leftovers, Recover ve Giga Drain'in yükseltmesi ile HP'sini bir anda doldurmuş oluyor.
  En son saldırı için ise üç farklı seçim vermiş bulunuyoruz. En iyi kombinasyonu belirlemek ise size kalıyor. Hidden Power Scizor, Ferrothorn, Skarmory gibi Steel yada Venusaur, Parasect, Shaymin gibi Grass ve Bug tipi pokemonlara super effective vurursunuz. Şayet Hidden Power kullanırsanız x4 zayıflığınız olan Bug tipi pokemonlara güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.
  Earth Power, Special bir ground vuruşu olduğu için x2 zayıflığınız bulunan Fire, Flying ve Poison pokemonlarına karşı güçlü vuruşlar yaparsınız. Bu açıdan tür sorununu avantaja çevirmiş olabilirsiniz.
  Psychic ise Special, 100 Accuracy'li, Stab ve 90 gücü ile tercih edilmeye değer bir vuruş oluyor. Ancak Psychic ile tür dezavantajınız bulunan pokemonlardan sadece Poison türü pokemonlara karşı güçlü vuruşlar yapabilirsiniz. Ghost ve Dark pokemonlarına karşı zayıflığınız bulunduğundan en makul seçim Earth Power gibi gözüküyor.


Tinkerbell
move 1: Thunder Wave
move 2: Leaf Storm
move 3: Hidden Power Fire / Earth Power / Psychic
move 4: Recover 
item : Life Orb
nature: Modest
EVs : 232 HP / 240 SpA / 36 Spe

Yorumlar;
  Yine dengeli bir diziliş görüyoruz. 240 SpA verilmiş ama aynı zamanda 232 HP ve Recover var. Natural Cure'de cabası... Ve nature'de modest... Böylece yine hem fazla vuracağız hemde az zarar alacağız. Çok avantajlı gibi görünüyor ancak 7 türe karşı zayıflığınızın olduğunu unutmazsanız. Thunder Wave ile rakibinizi yavaşlattığınızda tür farkları bir anda ortadan kalkabilir. Çünkü çok güçlü vuruşlara sahip olan Celebi'nin rakibine KO yapma ihtimale küçümsenmeyecek kadar yüksek. İteme baktığımızda da ofansif ağırlıklı bir diziliş olduğunu anlayabiliyoruz. Life Orb ile saldırılarınız epey güçlenecektir. Recover'ınız olduğu için HP sorununu dert etmenize gerek yok. Zaten 100 base HP statları ve 232 HP EV'leri onu sağlama alıyor.
  Saldırmak için yine 2 seçeneğimiz. Leaf Storm klasik güçlü grass saldırısı... Ve yine ikinci saldırımız için 3 seçenek veriyoruz. Onları önceki dizilişte anlattığım için tekrar anlatmaya gerek duymuyorum.


Defensive
move 1: Giga Drain / Grass Knot
move 2: Hidden Power Fire
move 3: Thunder Wave / Leech Seed
move 4: Recover 
item : Leftovers
nature : Bold
EVs : 252 HP / 220 Def / 36 Spe

Yorumlar;
  Bu defa tamamen defansif bir diziliş görüyoruz. Diğer ikisinde kullandığımız vuruşların aynısı ancak EV'leri, itemi, naturesi ve saldırıların en defansifi ile tam bir defansif pokemon oluyor. Giga Drain'i her zaman tavsiye etmesem de Celebi için faydalı oluyor. Bu yüzden bu dizilişte yine Giga Drain var. Ancak onun yerine daha çok zarar verebilecek Grass Knot'u da kullanabilirsiniz. İkinci saldırımız Hidden Power... Bug pokemonları için şaşırtıcı olacaktır. Ve üçüncü saldırımız için iki seçenek vermiş bulunmaktayım. İkiside defansif saldırılar ancak takımınızda başka bir Thunder Wave kullanıcı yoksa kesinlikle Thunder Wave kullanmalısınız. HP yükseltme işini zaten recover ile yaparken rakiplerinizi çıldırtmayı bir kenara bırakıp Leech Seed seçmek mantıksız olabilir. Ancak başka bir Thunder Wave kullancısı kullanıyorsanız Leech Seed seçemelisiniz. Böylece Recover ile yaklaşık olarak %60 HP dolduracaksınız.


Choice
move 1: Leaf Storm
move 2: Earth Power
move 3: Hidden Power Ice / Hidden Power Fire
move 4: Trick / Psychic 
item : Choice Specs / Choice Scarf
nature : Timid
EVs : 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
  Aslında Celebi başlı başına ilginç bir pokemon. 2 tane dengeli bir tane defansif ve şimdide tamamen ofansif bir diziliş yaptık. İtemleriniz itibariyle son derece tehlikeli bir antrenör olabilirsiniz. Fiziksel bir saldırınız olmadığından ve ihtiyacınızda olmadığından nature Timid en uygun olanı olacaktır. Buradaki iki itemin seçimi çok önemlidir. Eğer Specs seçerseniz tek atamayabilirsiniz. Böylece KO olabilirsiniz. Ve büyük ihtimalle KO olursunuz çünkü türünüz pek avantajlı değil. Scarf kullanırsanız da önce vuramayabilirsiniz. Ve böylece yine KO olmuş olursunuz. Bu yüzden diğer dizilişler biraz daha önde duruyor. Zaten Garchomp hariç hiç bir zaman Choice item kullanmayı sevmemişimdir. Her neyse saldırılarımıza bakalım. Choice kullanıcı için oldukça farklı bir seçim olan Trick'e sahibiz. Böylece rakibin bütün taktiklerini alt üst edebilirsiniz. Ancak rakip pokemonu iyi analiz etmelisiniz. Eğer ofansif bir pokemona vurursanız rakibinizin ekmeğine bal sürmüş olursunuz. Bu yüzde dikkatli kullanılması gereken bir vuruş. Leaf Storm, Earth Power ve Psychic güçlü Special vuruşlar olduğundan Choice bir pokemon için çok faydalı olacaktır. Hidden Power ise sürpriz vuruşunuz olacak. İce yada Fire olmasına siz karar verin...


Calm Mind
move 1: Calm Mind
move 2: Recover
move 3: Giga Drain
move 4: Hidden Power Fire 
item : Leftovers
nature : Bold
EVs: 252 HP / 96 Def / 124 SpA / 36 Spe

Yorumlar;
Ve bir defansif diziliş daha... Bu defa Calm Mind yükselticisini kullandığımız için biraz daha farklı olacak. İlk olarak Giga Drain'den bahsedelim. Diğer dizilişlerde de kullandık ancak en büyük verimi bu diziliş ile alacağız. 252 HP verdiğimiz için, Calm Mind yükselticisini kullandığımız için ve 124 SpA verdiğimiz için Giga Drain sizin en özel saldırınız olacak. Hidden Power her zaman ki gibi sürpriz vuruş ve her dizilişte kullandığımız Recover... Defansif pokemonlara uygun item Leftovers ve uygun nature Bold'u kullandık.



  NOT:
Celebi'nin en büyük problemi 7 türe karşı savunmasız olmasıdır. Rakip hızlı bir pokemon kullandığında eliniz kolunuz bağlanabilir... Mesela; Infernape, Gengar, Charizard, Tornadus ve Scolipede
Navi (Non-Choice Attacker)
~ Leaf Storm
~ HP Fire / HP Ice
~ U-Turn
~ Earth Power / Recover / Psychic
@ Leftovers / Life Orb
Nature: Modest
Ability: Natural Cure
EV: 176 HP, 152 SpA, 180 Speed

Genelde ofansif Celebi Nasty Plot kullansa da, Celebi Nasty Plot kullanmadan da -Tinkerbell setinde de gördüğümüz gibi- iyi bir ofansif Pokemon olabilir. Aynı Tinkerbell gibi bu setin de ana fikri "saldır ve kaç", ama bu setin Tinkerbell setinden ana farkı bu setin amacının takımı defansif olarak desteklemek değil takımın ofansına katkıda bulunmak ve oyunun kontrolünü elinizde bulundurmanıza yardımcı olmak olması. Bunu daha ofansif EV'lerden ve Thunder Wave yerine U-Turn'ün önerilen seçenek olmasından anlıyoruz zaten.

Bu setin en önemli saldırısı, rakibinizin ne yapacağını görmenize ve ona göre davranmanıza yarayan U-Turn. Leaf Storm da gücünden dolayı kullanılmalı. Gerisi sizin seçiminize bağlı, takımınız neye zayıfsa veya neyi yenmek istiyorsanız ona göre saldırı seçin. Ejderhalar için HP Ice, Scizor ve Ferrothorn için HP Fire kullanın. Son saldırı için Heatran'ı yenmek için Earth Power veya canınızı yükseltmek için Recover kullanılabilir, Conkeldurr ile sorun yaşıyorsanız Psychic de kullanabilirsiniz.

Item olarak Leftovers önerilir, ama daha güçlü vurayım diyorsanız Life Orb da kullanılabilir.

Specially Defensive
~ Giga Drain
~ HP Fire / HP Ice
~ Recover
~ Perish Song / Reflect
@ Leftovers
Nature: Calm
Ability: Natural Cure
EV: 252 HP, 224 SpDef, 32 HP

Celebi, fiziksel defansif olarak kullanılabileceği gibi özel defansa ağırlık vererek de kullanılabilir. Celebi bitki ve elektrik türlerine karşı dayanıklı olduğundan bu set özellikle Rain takımlarına karşı iyi olacaktır. Özel defansı ve Giga Drain sayesinde Starmie, Rotom-W, Politoad gibi Pokemon'ları kolayca yenebilirsiniz. Recover ve Giga Drain'i niçin kullandığımızı anlatmama gerek yok herhalde. HP Fire, Scizor ve Ferrothorn için, HP Ice ise Ejderhalar için. Son saldırıda Reflect ile takımınızı destekleyebilir veya Perish Song ile Baton Pass takımlarını ve çoğu sweeper'ı durdurabilirsiniz.