Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ludicolo
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 272.png]
Ludicolo

[Resim: water.png][Resim: grass.png]

Ability;
Swift Swim, Yağmurlu havada Hız iki katına çıkar.
Rain Dish, Yağmurlu havada her tur HP'sinin 1/16'sı dolar.
Own Tempo, Confusion olmayı engeller.

Statlar;
80 / 70 / 70 / 90 / 100 / 70


Genel Bakış;
  Ludicolo önceki jenerasyonlarda pek çok pokemona üstünlük sağlayarak öne çıkıyor. Statları mükemmel sayılmasa da tür avantajı ve swift swim pek çok açığını kapatıyor. Özellikle su pokemonlarına karşı müthiş bir tank olabiliyor. Bunun haricinde oyunda sıkça kullanılan ground ve defansif tür olarak bilinen steel'e karşı direnci bulunuyor. Ve yine türü itibariyle 2 çeşit Stab vuruşu kullanabiliyor. Ancak Flying, poison ve bug tipi pokemonlara karşı zayıflığı var.
  Rain Dance'a dayalı takımlarda banko kullanılması gereken bir pokemon olarak değerlendiriyorum. Swift Swim olduğundan hız açığını tamamen kapatıyor. Hatta Choice Scarf pokemonlardan daha hızlı oluyor. Oldukça iyi SpD'ı onun için büyük ganimet... Focus Blast gibi fiziksel olmayan bir fight tipi vuruşa sahip. Bu şekilde hem Ferrothorn gibi pokemonlara karşı etkili olursunuz hemde yüksek SpA'ından tam verim alabilirsiniz. Drain Punch, Leech Seed, Giga Drain gibi rakibin HP'sini sömüren hareketleride var. Atk statları vasat olsada Swords Dance ile bu açığında kapatıp Drain Punch, İce Punch kullanabilirsiniz. Ve yine swords dance ile kullanılabilecek waterfall saldırısına sahip. Aynı zamanda SubSeed(Substitute+Leech Seed) olarakta kullanılabilir. Defansif olarak kullanılmak üzere birde Rain Dish ability'miz var. Leftovers ve Leech Seed ile kullanıldığında her tur %25 HP dolduruyor.


Special Rain
move 1: Hydro Pump / Surf
move 2: Giga Drain
move 3: Ice Beam
move 4: Focus Blast / Substitute
item: Life Orb
ability: Swift Swim
nature: Modest / Timid
evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
  Bu diziliş ile ofansif bir set düzenlemiş oluyoruz. Rakibe çok hasar vermeye dayalı bir sette her zaman önce vurmalısınız. Çünkü rakibiniz önce davranırsa bu sizin sonunuzu getirebilir. İlk haraket için 5 PP'li 80 accuracy'li bir vuruş verebiliriz. Yada bunun yerine daha az güçlü ancak %100 accuracy ve 15 PP ile daha ideal olabilir. Ancak Ofansif setlerde PP'nin pek önemi olmadığından Hydro Pump daha makul gibi gözüküyor. Yinede işinizi garantiye almak istiyorsanız surf'ü seçebilirsiniz. İkinci haraketimiz ise Giga Drain olmalı. Rakibe karşı tür avantajınız bulunduğunda bunu kullanarak aldığınız hasarı iyileştirebilir ve rakibede hasar verebilirsiniz. Üçüncü harakette de tek seçim olarak ice beam veriyoruz. Böylece zayıf olduğumuz Flying, hemen her takımda bulunan Dragon, az vurduğumuz Grass ve direncinizin bulunduğu Ground tipi pokemonlara super effective vurursunuz. Bütün bunların yanına birde special fight tipi Focus Blast geliyor. Modest ve 252 SpA verilmiş bir pokemon için müthiş bir seçim... Ferrothorn gibi pokemonların korkulu rüyası olabilir. Birde Life Orb'un hasarı eklenince harika bir diziliş olabiliyor. Ancak iyi kullandığınız takdirde Substitute'te faydalı olabilir. Ama yinede önermiyorum.


Swords Dance
move 1: Swords Dance
move 2: Waterfall
move 3: Seed Bomb / Bullet Seed
move 4: Ice Punch / Rain Dance
item: Life Orb
ability: Swift Swim
nature: Adamant / Jolly
evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Yorumlar;
  Ludicolo'nun Atk statları düşük olmasına rağmen fiziksel bir diziliş ile karşınızdayım. Çünkü o çok özel bir move olan Swords Dance kullanabiliyor. Böylece Atk açığını kapatıp diğer pokemonlara karşı üstün hale gelebilir. Ve böylece fiziksel bir süpürücü olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca Drizzle kullanamadığınız durumlarda Rain Dance ile kendi yağmurunuzu yağdırıp Swift Swim'den yine verim alabilirsiniz.
  Böyle fiziksel ofansif setler için kullanılabilecek Stab Water tipi bir vuruşa sahip. Waterfall gerçekten çok güçlü bir vuruş. Yağmurlu havada Swords Dance ile Atk'larınızı yükselttikten sonra Waterfall ile Chansey'e 69.89% - 82.24% vuruyorsunuz. Üçüncü saldırınız için birkaç kez tekrarlayan Bullet Seed yada tek vuruş yapan Seed Bomb kullanabilirsiniz. Sonuncu haraketiniz için eğer drizzle kullandıysanız Ice Punch seçmelisiniz. Fiziksel bir ice vuruşu flying, ground, grass ve dragon türü pokemonlara karşı etkili olur. Ancak eğer drizzle kullanmadıysanız Rain Dance kullanmanız şart oluyor. Çünkü böyle olmadığında ability'nizden faydalanamazsınız. Nature için fiziksel ofansif bir pokemon için 2 uygun nature verilmiştir. Böylece 252 Atk Evlerinden tam verim alabiliriz. İtem olarak ise dizilişe uygun Life Orb seçilmeli. Böylece saldırılarınız çok daha güçlü olacaktır.


SubSeed
move 1: Substitute
move 2: Leech Seed
move 3: Protect / Toxic
move 4: Scald / Giga Drain / Ice Beam 
item : Leftovers
ability : Rain Dish
nature : Bold
Evs : 252 HP / 216 Def / 40 SpD


Yorumlar;
  Türü, ability'si ve statları bakımından SubSeed olarak kullanılmaya uygun bir pokemon. Rain Dish gerçekten etkili bir HP doldurma aracı olabilir. Aynı zamanda HP'nizi doldurmak için Leech Seed ve Leftovers'ta kullanacağız. Böylece daha öncede söylediğim gibi her tur %25 HP dolduracaksınız. Bu dizilişte yine yağmurlu havalarda işe yaramaktadır. Çünkü Rain Dish yağmurlu havada HP dolduruyor. Eğer Drizzle kullanamıyorsanız Protect / Toxic yerine Rain Dance koyabilirsiniz. Ancak Drizzle pokemonunuz varsa Lecch Seed vurduktan sonra Protect ile rakibinizin HP'sini azaltıp aynı zamanda kendi HP'nizi doldurabilirsiniz. Toxic ile defansif pokemonlarıda indirebilirsiniz. Scald ise her zaman defansif water tipi pokemonların kurtarıcısı olmuştur. %30 yakam şansıyla etkili bir silah. Ancak Giga Drain kullanırsanız HP'nizi dahada çok doldurursunuz ve rakibinizede zarar verirsiniz. Veya Ice Beam'de kullanabilirsiniz. SpA'ı 90 olan bir pokemon için iyi bir move. Üstün olduğunuz türlere karşı etkili olabilir.


Diğer Ayarlar;
  Swords Dance seti için kullanabileceğiniz fiziksel bir psychic saldırısına sahip: Zen Headbutt... Henüz denemedim ama Fight ve Poison(Gengar) tipi pokemonlara karşı etkili olabilir.
Offensive Tank
~ Scald / Hydro Pump
~ Giga Drain
~ Ice Beam
~ Synthesis
@ Life Orb / Leftovers
Nature: Modest
Ability: Rain Dish
EV: 252 SpA, 160 HP, 96 Speed

OU için olmasa da, daha alt tierler için Ludicolo'nun 80/100 özel defansları fena değil. Ludicolo daha alt tierlerde böyle bir setle hem rakip rain sweeper'larını durdurabilir, hem de kendisi rain'den yararlanıp rakip takıma hasar verebilir, yani bir tank olarak görev yapabilir. Ludicolo'yu daha defansif bir şekilde oynayacaksanız Scald ve Leftovers kullanın, daha ofansif bir şekilde oynayacaksanız Hydro Pump ve Life Orb.