Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Milotic
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Milotic


[Resim: 350.png]

Tür: [Resim: WaterIC_Big.png]

Yetenek: Marvel Scale: Eğer bir statüs durumunda ise (Burn, Paralysis, Poison, Sleep, Freeze) bu Pokémonun defansı 1,5 kat artar.

Dream World Yeteneği: Cute Charm: Bu yeteneğe sahip olan Pokémon'a fiziksel hareket ile vurulursa saldıranın %30 Cezbolma (Attract) şansı vardır. (Tabi rakip Pokémon'€™un karşıt cins olması gerekir.)

HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
95 / 60 / 79 / 100 / 125 / 81 / 540


Dayanıklı Olduğu Türler:
x0.5 = [Resim: FireIC_Big.png] [Resim: WaterIC_Big.png] [Resim: IceIC_Big.png] [Resim: SteelIC_Big.png]

Dayanıksız Olduğu Türler:

x2 = [Resim: ElectricIC_Big.png] [Resim: GrassIC_Big.png]

Nerede Yakalanır?
Spoiler:
[Resim: 349.png][Resim: levelpokeblock.png] ya da [Resim: tradecleanscale.png][Resim: 350.png]
(Feebas)
Diamond - Pearl - Platinum:: Mt. Coronet (Super Rod ile)
HeartGold - Soulsilver: PokéWalker'dan transferle.
PokéWalker: Quiet Cave
Black - White - Black 2 - White 2: Route 1 (Super Rod ile)
Dream World: Sparkling Sea (7500 Dream Points elde edildikten sonra açılır.)

Genel Bakış

Feebas'€™ın Milotic'™e evrimleşmesi bize Çirkin Ördek Yavrusunun hikâyesini hatırlatır. Ortalama üstü HP'€™si, iyi SpA'sı ve mükemmel SpD'si, kendini Recover ile iyileştirebilmesi ve inanılmaz yeteneği Marvel Scale ile Milotic harikulade bir Pokémondur. Eksikliklerinden biri, takımını fazla destekleyen bir Pokémon değildir.
Yeni jenerasyonla birlikte Milotic yeni silahlar kazandı. Bunlara örnek olarak Scald'€™ın rakiplerini yakmasıyla daha da defansif bir Pokémon olur. Ayrıca Dragon Tail ile birlikte Milotic'€™in karşısında statlarını güçlendiren rakiplerini geri döndürerek stat arttırmalarını silebilir.

1) Physically Defensive
- Scald (TM55)
- Recover (Lv.21)
- Ice Beam (TM13)
- Dragon Tail (TM82) / Toxic (TM06) / Haze (Egg Move)
Nature: Bold (Def +, Atk -)
Item: Leftovers
Ability: Marvel Scale
EV: 252 HP / 252 Def / 4 SpA

Bu set Milotic'€™in defansif statlarını, yeteneğini, Scald ve Recover hareketini kullanarak Milotic'™i bir duvar yapmayı amaçlar. Defansif EV dağılımı Milotic'™in HP'sini 394 yaparken defanslarını 280'€™in üzerine çıkarır.
Scald'€™ın %30 burn etme olasılığı ile Milotic fiziksel sweeperlara karşı gelebilir, çünkü burn bir Pokémon'un Atk statını %75 düşürür.
Ice Beam; Dragonite, Salamence, Haxorus gibi Dragon, Flying türlerini bayıltmanız için konulmuştur. 4 SpA EV'€™i, Salamence'a tek atmanızı sağlayacaktır.
Toxic, defansif duvarları indirmeniz için kullanabileceğiniz iyi bir silahtır, ama unutmayın yanan Pokémon'a Toxic uygulayamazsınız, hareketin bir etkisi olmaz.
Dragon Tail ile statlarını arttıran Pokémonların statlarını indirebilir ya da karşınıza gelen Pokémon sizden üstünse, Poké Ball'a geri döndürerek karşınıza başka bir Pokémon çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Haze ise statlarını arttıran veya azaltan Pokémonların statlarını silmek için kullanabileceğiniz harekettir. Dragon Tail da aynı işi yapar fakat Dragon Tail'€™ın vurma şansı daha azdır, kaçırabilirsiniz. Garantiye gitmek için Haze kullanın.

2) RestTalk
- Rest (TM44)
- Sleep Talk (Gen IV TM82)
- Scald (TM55)
- Dragon Tail (TM82)
Nature: Calm (SpD +, Atk -)
Item: Leftovers
Ability: Marvel Scale
EV: 252 HP / 240 Def / 16 SpD

Bu set, Milotic'€™in klasikleşmiş setidir. Yeni nesille gelen Scald ve Dragon Tail hareketleri bu seti daha da güçlendirdi. RestTalk seti, Milotic'€™in canı azaldığında, Rest hareketini kullanıp canını iyileştirmesi ve uyur halde saldırı yapmasını sağlar. Rest ile zehirlenmiş Milotic'€™inizi kurtarabilirsiniz ve Ability'€™si Marvel Scale ile uyuduğu için defansı 1,5 kat artar.

Yapılabilecek Değişiklikler

- Milotic, Scald ile fiziksel süpürücülerin önünü keserken Magic Coat'€™ı deneyerek special sweeperların üstesinden gelebilir. Tabi bunun için Milotic güçlü special atakları da karşılaması gerekir. Bu da 252 HP / 200 Def / 52 SpD EV'€™li Calm bir Milotic kullanılarak sağlanabilir.
- Hidden Power Grass veya Electric ofansif bir tercih olabilir fakat güçlü su türlerini fazla etkileyemeyecektir. Toxic bunun yerine daha iyi bir tercih olacaktır.
- Hidden Power Fire Ferrothorn gibi Pokémonlara karşı gelmekte iyi olabilir.
- Item olarak Life Orb'™u kullanarak iyi SpA'sı olan Milotic’inizi daha ofansif yapabilirsiniz.

Takım Arkadaşları

[Resim: 381.gif] [Resim: 149.gif] [Resim: 212.gif] [Resim: 448.gif] Milotic; Ice, Water, Fire hareketlerine karşı iyi dayanır: Latios, Dragonite, Scizor, Lucario gibi Dragon ve Steel türü Pokémonlar iyi takım arkadaşları olabilir.

[Resim: 472.gif] [Resim: 286.gif] Eğer rakibiniz size Toxic veya Electric türü bir hareket yapacağını sezdiyseniz, Milotic'€™i Poison Heal yetenekli Gliscor veya Breloom ile değiştirebilirsiniz.

Tehditler

[Resim: 145.gif] [Resim: 642.gif] [Resim: 640.gif] [Resim: 286.gif] [Resim: 251.gif] [Resim: 135.gif] [Resim: 549.gif] STAB hareketleriyle Milotic'€™i kolayca devirebilirler. Fakat çoğu Ice Beam tarafından vurulmayı veya "badly poisoned" olmak istemezler.

[Resim: 598.gif] [Resim: 547.gif] Milotic'€™in canını gayet sıkabilirler. Leech Seed ile ikisi de yüksek oranda HP yenilerler. Ferrothorn, Spikes veya Stealth Rock ile Milotic'in canını baştan biraz alabilir. Fakat Scald, Ferrothorn'un Power Whip ile Milotic'€™i bayıltmasını zorlayacaktır.
- Milotic, iyi bir defansif Pokémon olmasına rağmen güçlü Electric ve Grass hareketleri onu iki vuruşta bayıltabilir.

Dream World

Milotic, Dream World'den işe yaramaz Cute Charm abilitysini alıyor. Siz Marvel Scale kullanmaya devam edin.