Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Breloom
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 286Breloom.png]

Türü: [Resim: Grass-Fighting.png]
Ability:  Effect Spore= Darbe aldığında rakibi paralize edebilir, zehirleyebilir veya uyutabilir.
Poison Heal= Zehirlendiğinde her turda 1/8 HP artırır.
Technician= 60 ve daha az saldırı gücü olan saldırıların gücünü %50 artırır.

STATS
[Resim: 2rxbqbp.png]

    GENEL BAKIŞ
    Breloom, oyunda baş edilmesi zor olan pokemonlardan biridir. Gerek rakipler için statü problemi oluşturabilmesi, gerekse genelde Gliscor’la bilinen Poison Heal yeteneğinin onda da olması ve de Atk statının 130 olması Breloom’u diğer pokemonlar için bir tehdir hâline getiriyor. Dezavantajı ise defansının iyi olmamasıdır. Yanlış kullanıldığı takdirde KO yapılabilir.

Dayanıksız olduğu türler: Flying x4, Poison x2, Fire x2, Psychic x2, Ice x2
Dayanıklı olduğu türler:  Ground /2, Ice /2, Electric /2, Grass /2, Rock /2, Water /2, Dark /2
Bağışıklık: Yok

    SUBSEED
Move 1: Spore
Move 2: Leech Seed
Move 3: Substitute
Move 4: Focus Punch
Item: Toxic Orb
Nature: Impish
Ability: Poison Heal
EVs: 236 HP / 252 Def / 20 Spe   
   
    YORUMLAR
    SubSeed, Breloom’u karşılaşmada daha fazla tutmada diğer setlere göre daha iyidir. Tabi bunun yanında Leech Seed ve Poison Heal bu taktiğe çok şey katıyor.
    Focus Punch, Grass(Çim) tipi pokemonlar için idealdir ve KO olmama ihtimali ile birlikte iki vuruşta rakibi yenebilirsiniz. Ayrıca Substitute’ın arkasında size büyük bir yarar sağlayacaktır.
    Spore hareketi rakipleri uyutarak taktiğimizi daha kolay uygulamamızı sağlayacak.
    Breloom’a rakip olarak oyunda sık kullanılan Ferrothorn’u gösterirseniz bence onun için Substitute’ı kırmak epey bir zor olacak.
    Substitute sizi Dragon Claw’i olan bir Garchomp’a ve Frustration’u olan bir Excadrill’e karşı da koruyabilecek yeterli güçtedir.
   
    OFANSİF SUBPUNCH
Move 1: Spore
Move 2: Substitute
Move 3: Focus Punch
Move 4: Seed Bomb / Stone Edge / Facade
Item: Toxic Orb
Nature: Adamant
Ability: Poison Heal
EVs: 12 HP / 252 Atk / 244 Spe   

    YORUMLAR
    Bir önceki taktikten daha ofansif bir taktik oluşturdum. Amacımız Substitute’ın arkasından rakipleri daha kolay bir şekilde yenebilmek.
    394 atak gücüne ulaşan Focus Punch, bir Starmie’yi bile iki vuruşta yenebilir.
    İkinci saldırınız Seed Bomb olacak, su pokemonlarına ve toprak pokemonlarına karşı üstünlük kurmuş olacaksınız. Fakat bunun yanında alternatiflerimiz de var. Stone Edge, Flying(Uçan) türü pokemonlar için oldukça idealdir. Üstelik Focus Punch’ın işe yaramayacağı Gengar’a karşı da oldukça etkilidir.
    Diğer bir alternatifimiz ise Facade. Toxic Orb itemimiz aktif olduğunda Facade çok güçlü bir saldırı oluyor.
   
    ÖNERİLER
    Bu taktikte Gliscor ve Celebi ile başınız belaya girebilir. O yüzden takımınızda Ice Beam’ci ve U-turn’cü bulundurun.
   
    LOOM-ATAK
Move 1: Spore
Move 2: Facade / Stone Edge
Move 3: Seed Bomb
Move 4: Superpower / Sky Uppercut / Mach Punch
Item: Toxic Orb / Life Orb
Nature: Jolly
Ability: Poison Heal
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe   

    YORUMLAR
    3 taktikten en ofansif olanı bu taktik. İlk 3 hareketin ne kadar etkili olabileceğinden bahsetmiştim. O saldırılarla zaten Atk statı 130 olan Breloom’unuz art arda KO’lar yapabilecek. Facade ve Stone Edge saldırılarını koydum. Bunlar arasında tercih yaparken iteminiz etkili olacak. Facade’i seçerseniz Toxic Orb’u kullanın. Çünkü Toxic Orb pokemonunuzu zehirleyecek HP kazanacaksınız ve Facade saldırısının statü durumlarında gücünün artması özelliğinden yararlanarak daha kuvvetli saldırılar yapacaksınız. Fakat daha ofansif olmak için Life Orb’u seçerseniz, saldırı olarak Stone Edge’i seçin. Çünkü statü durumu olmadığında Stone Edge, Facade’den daha güçlüdür. Üstelik Stone Edge’i Flying(Uçan) türü pokemonlar üzerinde de kullanabilirsiniz. Gerçi Flying türü pokemonlar Breloom’a x4 ile vurduğundan saldırı ilk önce yapmak daha önemli olacaktır. Bu konuda Breloom dezavantajlı çünkü Flying türü pokemonlar genelde hızlı pokemonlardır. Saldırıyı ilk yapacağından Breloom’a KO yapabilir. Bunun için rakibinizin hareketlerini iyi takip edin ve pokemon değiştireceğini anladığınızda Spore’u kullanın.
    Superpower, iş bitiriciliği ile ünlü olan bir saldırıdır fakat; kullandıktan sonra pokemonu oyundan almanız gerekecek. Çünkü statları düşüren bir saldırı. Sky Uppercut, Fly ve Bounce gibi saldırıları havada kesen bir saldırıdır. Uçan pokemonlar üzerinde zaten Fighting(Dövüş) tipi saldırılar kullanmayacaksınız ama bunu ek bilgi olarak vermek istedim. Mach Punch ise önceliği olan bir saldırı olduğundan oldukça işinize yarayabilir.
   
    ELECTA-BRE
Move 1: Mach Punch
Move 2: Stone Edge
Move 3: Bullet Seed
Move 4: Low Sweep
Item: Choice Band
Nature: Adamant
Ability: Technician
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

    YORUMLAR
    Bu taktik şu anki Breloom taktiğim. Taktiğin amacı Breloom’u maximum atak seviyesinin de üstüne çıkarmak. Tabi ki bunu Technician, Adamant nature, Choice Band, 252 Atk EVs ve 130 Atk statı ile sağlıyoruz. Genelde Breloom, Poison Heal taktikleriyle bilinir. Technician özelliği fazla kullanılmaz. Ama sanırım yavaş yavaş oyunda Technician’ın kullanımı artıyor. Yaptığım maçlarda bazı rakipler, Mach Punch’ın KO yapabilmesine şaşırıyorlar.
    Breloom hızı düşük bir pokemon. Bu yüzden ona öncelikli bir saldırı olan Mach Punch’ı verdim. Mach Punch’ın saldırı gücü 40, yani 60’ın altında. Bu yüzden Technician onu %50 güçlendiriyor. Choice Band de var zaten. Uygun pokemona rahatlıkla KO yapılabilir. Bullet Seed’in saldırı gücü 25, fakat çoklu saldırı olduğundan Water(Su), Rock(Kaya) ve Ground(Toprak) türü pokemonlara karşı KO yapabilir. Stone Edge’den bahsetmiştim zaten. Low Sweep ise 60 gücünde bir saldırı. Yani o da Technician’a dahil bir saldırı ve de rakibin hızını 1 seviye düşürüyor. Bu da hız problemini ortadan kaldırabilir.

    TEHDİTLER
[Resim: Gliscor.png]
Gliscor-Bu pokemon Ice Fang ve özellikle de Acrobatics saldırısıyla Breloom için büyük bir tehlikedir.
[Resim: Haxorus.gif]
Haxorus-Dual Chop ile Substitute’ı kırabilir ve Focus Punch iptal olabilir.
Cloyster-Shell Smash’li bir Icicle Spear kullanan Cloyster KO yapabilir.
[Resim: Gengar.png]
Gengar-Focus Punch’a ve Facade’e karşı bağışıklığı var. Elinde Hidden Power Ice varsa KO yapabilir veya 2 vuruşta işinizi bitirebilir. Stone Edge veya Seed Bomb ile iki vuruşta yenilebilir.
[Resim: Celebi.png]
Celebi-Natural Cure yeteneği var. Focus Punch ve Seed Bomb’a karşı dayanıklı. Leech Seed’a karşı bağışıklığı var. Psychic(Psişik) veya Hidden Power Fire ile KO yapabilir.
Bulk Up
~ Bulk Up
~ Spore
~ Seed Bomb
~ Drain Punch
@ Toxic Orb
Ability: Poison Heal
Nature: Careful
EV: 236 HP, 212 SpDef, 60 Speed

Breloom'un şu anda en çok kullanılan seti. Breloom'un defansları pek iyi değil, doğru, ama bütün EV'lerini HP ve Special Defense statlarına verirsek, çok güçlü olmadıkça (Latios Draco Meteor, Reuniclus Psychic falan) çoğu SpA vuran saldırıya dayanabilir. Bulk Up da Breloom'un defansını yükseltecek ve Breloom'u indirmesi çok zor bir Pokemon haline getirecek. Ofansif takımlarda CB Terrakion, Specs Latios, Reuniclus falan gibi Breloom'u indirebilecek güçlü mutlaka Pokemon'lar vardır, ama Skarmory dışında çoğu defansif/stall takımında bu Breloom'u durduracak pek bir şey yok. Hatta bu set, Acrobatics bilmiyorsa Breloom'un azılı düşmanı Gliscor'u bile yenebilir. Bu Breloom'un başka bir özelliği şu anda çok popüler olan Scizor/Rotom-W ikilisini yenebilmesi.

Bu set Conkeldurr'un Bulk Up setine çok benziyor. Conkeldurr'un defansları daha iyi ve atağı daha yüksek, doğru, ama Breloom'u Conkeldurr'dan ayıran iki şey var: Spore ve daha önemlisi Poison Heal. Poison Heal sayesinde Breloom'un canı savaş boyunca sürekli iyileşecektir.

Bir de kendi kullandığım, Breloom'un Dream World ability'si Technician'dan yararlanan bir seti yazayım (şu anda daha eklenmedi, ama Technician Breloom Dream World'de çıkınca Smogon analizlerine de eklenecektir diye düşünüyorum):

Technician LO
~ Bullet Seed
~ Mach Punch
~ Stone Edge
~ Spore
@ Life Orb
Ability: Technician
Nature: Adamant
EV: 252 Atk, 252 Speed, 4 HP

Mach Punch ve Bullet Seed, Breloom'un Technician ability'sinden yararlanan ana saldırıları. Seed Bomb'un gücü 80 iken Bullet Seed'in gücü 75 ile 187 arasında değişiyor - en kötü ihtimalle Seed Bomb'dan sadece birazcık güçsüz, en iyi ihtimalle neredeyse 2,5 katı! Mach Punch ise Breloom'un bir diğer STAB saldırısı ve Scizor'un Bullet Punch'ı kadar güçlü. Breloom'un hızlı ama defansları o kadar iyi olmayan (Lucario, Terrakion gibi) Pokemon'ları indirmesine yarıyor. Stone Edge ise normalde Breloom'a problem çıkaran Gyarados, Dragonite gibi uçan türleri için. Ve tabii ki, son olarak, Breloom kullanıp da Spore kullanmamak olmaz.
Smogonun eklediği iki yeni set:

Standart

~ Spore
~ Swords Dance
~ Mach Punch
~ Bullet Seed
İtem:Life Orb / Shed Shell
Ability:Technician
Nature:Adamant / Jolly
EVs:252 Atk / 4 SpD / 252 Spe



Choice Band
~ Mach Punch
~ Bullet Seed
~ Low Sweep
~ Stone Edge
İtem:Choice Band
Ability:Technician
Nature:Adamant
EVs:252 Atk / 4 SpD / 252 Spe
Açıklamalarınıda yazsaydın daha iyidi :rolleyes:
Yeni eklenen bir set daha:

[Resim: 286.png]
Choice Scarf
~ Spore
~ Bullet Seed
~ Force Palm / Low Sweep
~ Stone Edge
@ Choice Scarf
Ability: Technician
Nature: Jolly
EV: 4 HP / 252 Atk / 252 Speed

Choice Scarf, Breloom'un sık kullanılan bir seti değil ve tam da o yüzden, kimse Breloom'un hızlı olmasını beklemeyeceği için etkili olabiliyor. Bu Breloom'un Spore'u, Chlorophyll Venusaur'un Sleep Powder'ından sonra OU'daki en hızlı 2. sleep saldırısı ve gerekirse bir sweep'i durdurmanızı, gerekirse de sizin için yenmesi zor olacak bir Pokemon'u oyundan düşürmenizi sağlayabiliyor. Bullet Seed, Breloom'un ana STAB saldırısı ve 5 hit de vurursa gerçekten çok güçlü.

Dövüşçü STAB'ı için %30 felç etme ihtimalinden dolayı Force Palm önerilen saldırı. Zaten Choice Scarf seti kullandığınız için rakip Pokemon'ları Low Sweep ile yavaşlatmanız pek bir işinize yaramayacaktır. Bunun tek istisnası Scarf Latios ve Tornadus gibi Pokemon'lar; oyun sonuna doğru, bu Pokemon'lar yeterince zayıfladıktan sonra Low Sweep bu Pokemon'ları yenmenizi sağlayabilir. Dediğim gibi, önerilen seçenek Force Palm, ama Low Sweep de kullanılabilir. Son olarak, Stone Edge; Breloom'un Dragonite, Tornadus, Volcarona gibi Pokemon'ları indirmesini sağlıyor.

Breloom daha iyi vursun diye Adamant nature'ı kullanmak isteyebilirsiniz, kullanmayın; 70 base speed Choice Scarf kullansanız da öyle çok hızlı değil; Timid Starmie, Scarf Jolly Tyranitar, Jolly Dugtrio/Weavile, +1 Adamant Gyarados/Dragonite gibi Pokemon'ları geçmek için Breloom'un Jolly nature'ı kullanması gerek.