Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Haxorus
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: haxorus-detail.png]

Türü: Ejderha

Base statları: 76/147/90/60/70/97

Ability'leri:
Rivalry: Rakip Pokemon, Haxorus'la aynı cinsiyete sahipse Haxorus'un atağı %50 artar.
Mold Breaker: Bu Pokemon saldırdığında saldırılarını güçsüzleştirecek veya saldırılarının işe yaramamasını sağlayacak ability'leri yok sayar. (Levitate, Water Absorb, Solid Rock gibi)
Unnerve: Rakip, berry yiyemez.

Haxorus, 5. neslin en iyi Pokemonlarından biri olmaya aday. İki iyi ability'e sahip ve 147 base attack'ı sayesinde oyundaki neredeyse her Pokemon'u en fazla 2 vuruşta indirebilecek güçte. Buna ek olarak Dragon Dance ve Swords Dance öğrenebiliyor.

Tabii Haxorus'un kötü yanları da var. 97 hız fena değil, ama Haxorus'u tek vuruşta indirebilecek Latios, Garchomp, Salamence, Starmie gibi Pokemonlardan daha yavaş. Buna ek olarak Haxorus'un defansları (76/90/70) hiç de iyi değil: Scizor ve Conkeldurr gibi Pokemonlar priority saldırılarıyla (Bullet Punch ve Mach Punch) Haxorus'u tek vuruşta indirebiliyorlar. Son olarak Haxorus'un movepool'u pek de geniş değil.

Ability seçimi size kalmış: Mold Breaker; Bronzong ve Rotom formlarını Earthquake ile vurmanızı sağlarken Rivalry, çoğu kişi PO'da Pokemonlarının cinsiyetini değiştirmediğinden size %50 attack artışı sağlayabiliyor.

Haxorus'u nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Choice Band
~ Outrage
~ Earthquake
~ Brick Break / Rock Slide
~ Dragon Claw / Dual Chop
Item: Choice Band
Ability: Mold Breaker / Rivalry
Nature: Adamant
EV: 252 Atk / 220 Speed / 36 HP

Choice Band sayesinde, Haxorus'un son derece yüksek atağı daha da artıyor. 648 attack statından gelen STAB Outrage'e dayanabilen çok az şey var:

Outrage vs. 252/184+ Gliscor: 64.69% - 76.27%
Outrage vs. 252/252+ Hippowdon: 54.29% - 63.81%
Outrage vs. 248/252+ Vaporeon: 75.16% - 88.77%
Outrage vs. 4/0 Excadrill: 73.76% - 87.02%
Outrage vs. 252/0 Scizor: 51.45% - 60.47%
Outrage vs. 252/48+ Ferrothorn: 34.94% - 40.91%
Outrage vs. 252/0 Jirachi: 43.81% - 51.49%
Outrage vs. 0/0 Heatran: 52.01% - 61.30%

Earthquake; Jirachi'yi, Heatran'ı (ve eğer Mold Breaker kullanıyorsanız Bronzong ve Rotom-W'yi) vurduğundan Outrage'i destekleyen iyi bir saldırı. Brick Break Haxorus'un Ferrothorn'a en iyi saldırısıyken Rock Slide, Haxorus'u Outrage'e kilitlemeden Zapdos ve Gyarados'a vurmak için kullanılabilir. Dual Chop, Dragon Claw yerine kullanılabilir: %10 ıskalama ihtimaline karşılık Substitute'ları kırabilme ihtimali.

Bu seti durdurabilecek sadece bir Pokemon var: Skarmory (ve eğer Brick Break kullanmıyorsanız Ferrothorn).

Dragon Dance
~ Dragon Dance
~ Outrage
~ Earthquake
~ Brick Break / Taunt
Item: Life Orb / Lum Berry
Ability: Mold Breaker / Rivalry
Nature: Adamant / Jolly
EV: 252 Atk / 220 Speed / 36 HP

Bir Dragon Dance'dan sonra, Haxorus 426 hız ve 648 atağa ulaşıyor. Bir Dragon Dance'dan sonra Haxorus'u durdurmak neredeyse imkansız. Earthquake ve Outrage neredeyse her Pokemon'u vururken son saldırı Haxorus'un baş belaları Skarmory ve Ferrothorn için: Brick Break Ferrothorn'u iki vuruşta indirirken Taunt Skarmory'nin Roost ve Whirlwind yapmasını engelleyerek Haxorus için kolay bir av haline getiriyor.

Item olarak Life Orb Haxorus'un atağını daha da arttırırken (842!) Lum Berry, Haxorus'un yanmasını engelleyeceğinden size Dragon Dance yapmak için gereken bir turu verebilir.

Alternatif olarak son saldırı yerine Dragon Claw kullanabilirsiniz: Eğer Dragon Claw kullanacaksanız takımınızda Magnezone bulundurun ki Skarmory ve Ferrothorn'u kolayca yenebilesiniz.

Swords Dance
~ Swords Dance
~ Outrage
~ Earthquake
~ Brick Break / Taunt
Item: Life Orb / Lum Berry
Ability: Mold Breaker / Rivalry
Nature: Adamant / Jolly
EV: 252 Atk / 220 Speed / 36 HP

Swords Dance Haxorus, defansif takımların korkulu rüyası. Gliscor ve Vaporeon gibi Pokemonlar bile bir Outrage'e dayanamıyor. Skarmory 2 Outrage'de iniyor. Ferrothorn ise 1 Brick Break'lik.

Saldırı/item seçimi Dragon Dance setindekiyle aynı. Eğer SD Haxorus kullanıyorsanız Haxorus'dan daha hızlı Pokemonları ya önceden indirin ya da felç edin.

Choice Scarf
~ Outrage
~ Dragon Claw / Dual Chop
~ Earthquake
~ Brick Break / Rock Slide
Item: Choice Scarf
Ability: Mold Breaker / Rivalry
Nature: Adamant
EV: 252 Atk / 220 Speed / 36 HP

Choice Scarf Haxorus ise Scarf Garchomp misali takımınızın problem yaşadığı Pokemonları indirmek ve oyun sonunda rakibin takımı yeterince zayıfladığında rakibin takımını bitirmek için kullanılıyor. Dual Chop / Dragon Claw seçimi size kalmış: Substitute'ları kırmak mı, yoksa güvenilirlik mi? Brick Break Ferrothorn içinken Rock Slide Zapdos ve Gyarados için.

19.05.2012 EDIT: Bu setlere ek olarak Dragon Dance/Swords Dance/Outrage/Earthquake gibi bir set kullanılabilir. Ferrothorn'u geçmekte zorlanırsınız, ama rakibin takımına göre kullanacağınız boost hamlesini seçebilirsiniz (eğer defansif bir takımsa Swords Dance, ofansif bir takımsa Dragon Dance)
Double Dance
Haxorus @ Life Orb / Lum Berry / Draco Plate
Mold Breaker, Adamant
252 Atk, 220 Speed, 36 HP
~ Dragon Dance
~ Swords Dance
~ Outrage
~ Earthquake

Swords Dance Haxorus, defansif takımlar için; Dragon Dance Haxorus ise ofansif takımlar için başa çıkması zor bir Pokemon. Bu sette iki saldırı da var, bu sayede karşınızdaki takımın Pokemon'larına göre saldırı seçebilirsiniz. Rakibinizin takımında Latios, Salamence, Hydreigon, Starmie, Alakazam gibi Haxorus'tan hızlı ve Haxorus'u tek vuruşta indirebilecek bir Pokemon varsa Dragon Dance yapın. Yok, rakibinizin daha defansif bir takımı varsa, Swords Dance yapın.

Life Orb, bir Swords Dance'dan sonra Haxorus'un atağını 1123'e çıkarıyor, ama Haxorus'un canını düşürüğünden Scizor, Conkeldurr gibi güçlü priority saldırısı bilen Pokemon'lar tarafından indirilmesini kolaylaştırıyor. Draco Plate, Outrage'in gücünü arttırıyor, ama Life Orb kadar değil, ve Earthquake'e etkisi yok. Lum Berry ise status'ü engelliyor ve Scald'lara, Toxic'lere gönül rahatlığıyla Haxorus'u atabilmenizi sağlıyor.

Eğer doğru kullanabilirseniz, her maç rakibinizin en az 1 Pokemon'unu indirebilecek bir set. Bir öneri vereyim: bu seti Magnezone ve Specs Latios ile birlikte kullanın. Rakibinizin metal türlerini önce Magnezone ile indirin, sonra Specs Latios ve Double Dance Haxorus ile rakibinizin takımını darmaduman edin. Bu stratejiye 2Drag1Mag deniyor.