Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Bronzong
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 2sannuw.png]

Türü:  [Resim: 2l9tjqr.png]
Ability:  Levitate= Ground(Toprak) tipi saldırılara karşı bağışıklık verir.
Heatproof= Fire(Ateş) tipinde aldığı saldırıların gücünü %50 azaltır.
Heavy Metal= Pokemonun ağırlığını iki katına çıkarır.
STATS
[Resim: 1zn23au.png]

    GENEL BAKIŞ
    Bronzong, gerekse türü gerekse çok iyi defansif statları ve de yetenekleriyle dördüncü jenerasyon ileri gelen defansif pokemonları arasına girmiştir. Çoğu defansif pokemon gibi bu pokemonun hızı da oldukça düşüktür. Fakat defansif olmasından dolayı hız fazla sorun olmayacaktır. Bronzong’un Steel(Çelik) türü olması ve Levitate yeteneğini bulundurması, oyunda sıklıkla karşılaşılan Excadrill, Landorus ve Sandstorm takımlarına karşı onu avantajlı kılıyor. Ona yetecek kadar olan ofansif statlarıyla Bronzong, rakipler için yenmesi zor bir rakip olacaktır. Üstelik oyunda sıkça karşılaştığınız Dragon(Ejderha) saldırılarına karşı da oldukça dirençlidir.

Dayanıksız olduğu türler: Ground x2, Fire x2
Dayanıklı olduğu türler:  Normal /4, Flying /2, Rock /2, Grass /2, Steel /2, Psychic /4, Ice /2, Dragon /2
Bağışıklık: Poison (Poison[Zehir] tipi saldırılar bu pokemona etki etmez.)

    TANK-ZONG
Move 1: Stealth Rock
Move 2: Gyro Ball
Move 3: Hidden Power Ice
Move 4: Earthquake
Item: Leftovers
Ability: Levitate
Nature: Sassy
EVs: 252 HP / 84 Atk / 80 Def / 92 SpD
IVs: 2 Spe
   
    YORUMLAR
    Türünün getirdiği avantajlar ve kütlesiyle, Bronzong OU Tier’daki en iyi Stealth Rock kullanıcılarından biridir. Bu set sayesinde Excadrill ve Landorus gibi dominant pokemonların önüne Bronzong duvarı örülecek. Bronzong’un hızının az olmasından dolayı Gyro Ball onun için harika bir saldırıdır. Gyro Ball’ın saldırı gücü=(Rakibin pokemonun hızı x 25)/(Sizin pokemonunuzun hızı)+1, Maximum 150 olabilir. Hidden Power Ice ise Bronzong’un üzerlerinde tehdit oluşturduğu Excadrill,  Landorus ve Gliscor gibi pokemonlara karşı oldukça etkilidir. Diğer saldırımız ise Earthquake, bu saldırı da Excadrill’i yenmek için idealdir. Fakat ilk önce Gyro Ball ile Excadrill’in Air Baloon’u patlatılmalıdır; aksi takdirde Earthquake boşa gitmiş olacaktır.

    ÖNERİLER
Levitate’e ikinci tercih olarak Heatproof kullanabilir. Üstelik bu işe de yarayacaktır. Bronzong’un Fire tipi saldırılara karşı olan zayıflığını bilen rakipleriniz size karşı OHKO yapabileceklerini düşünebilirler. Fakat bu yetenek sayesinde OHKO’dan kaçıp, rakip ateş pokemonuysa Air Balloon’u yoksa ve uçan bir pokemon değilse, Earthquake ile işini bitirebilirsiniz. Fakat Levitate’i kullanmazsanız, Ground tipi saldırılar Bronzong’a x2 ile vuracaktır.
   
    OFANSİF TRICK ROOM
Name: Offensive Trick Room
Move 1: Trick Room
Move 2: Gyro Ball
Move 3: Earthquake
Move 4: Hypnosis
Item: Macho Brace / Life Orb
Nature: Brave
Ability: Levitate
EVs: 252 HP / 252 Atk / 4 SpD
IVs: 0 Spe

    YORUMLAR
    Bu taktiğimizle Bronzong baş edilmesi zor ve rakipler için can sıkıcı durum oluşturan bir pokemona dönüşüyor. Taktiğimizin adını oluşturan Trick Room + Gyro Ball ve diğer saldırı kombinasyonlarıyla sadece Bronzong’a değil onun takım arkadaşlarına da büyük avantajlar sağlayacaksınız. Bu taktikle ayrıca, ofansif takımların pokemonlarını sırayla göreceksiniz. Önceden bir pokemona Stealth Rock yaptırırsanız, avantajınız daha dar artar.

    Trick Room, Bronzong için sık kullanılan bir taktiktir. Seçtiğiniz iteme bağlı olarak Bronzong daha hızlı hareket edecektir. Bu yüzden Macho Brace itemini seçtik. Macho Brace, hızını %50 düşürürken, Evasion(İsabet oranı)’ı ikiye katlar. Evasion, Hypnosis’e büyük katkı sağlar. Hypnosis’in normal Accuracy’si düşüktür ama; Macho Brace ile iki katına çıkacaktır. Trick Room sayesinde ilk saldırıyı da siz yapacağınıza göre Hypnosis ile rakip pokemonu uyutabilirsiniz.

    ÖNERİLER
    Bu taktikte item seçimine karar vermek zordur. Yukarıda verdiğim her iki item de işinizi görecektir ve her ikisi de bu taktikte oldukça işe yarayacaktır. Macho Brace ile Life Orb arasında karar vermede etkili olacak olan şey, Gyro Ball saldırısının gücü olacaktır. Macho Brace, hızı 185 ve bundan daha fazla olan pokemonlara karşı 150 saldırı gücü ile vuracaktır. Bu bakımdan  Life Orb’lu bir Gyro Ball’a göre daha güçlüdür. Life Orb’lu Gyro Ball ise 288 hız ve daha fazlası üzerinde Macho Brace’e göre daha etkili olacaktır. Güçlü Choice Scarf taktiklerine karşı yine Life Orb’lu Gyro Ball, Macho Brace’li Gyro Ball’a üstünlük kurar.

    DUAL SCREENS
Move 1: Reflect
Move 2: Light Screen
Move 3: Gyro Ball
Move 4: Earthquake / Hypnosis
Item: Light Clay
Ability: Levitate
Nature: Relaxed
EVs: 252 HP / 152 Atk / 8 Def / 96 SpD
IVs: 0 Spe
   
    YORUMLAR
    Reflect ve Light Screen, bu taktiğin adındaki iki harekettir. Rakibin oyun dengesini bozmak için ideal saldırılardır. İki hareketin de etkisi 4 veya 5 tur kadardır. Fakat Light Clay itemi sayesinde bu saldırıların etkisi 8 tura kadar çıkar. Gyro Ball’ın bu pokemon için ne kadar önemli olduğunu zaten önceki iki taktikte de anlatmıştık. Yeteneğimiz yine toprak pokemonlarına karşı bağışıklık veren Levitate. Earthquake de ateş pokemonları içindir. Heatproof yeteneğiyle kullanılışında ilk taktiğin öneriler bölümünde vermiştim. Reflect ve Light Screen’in 8 tur sürmesi maç içindeki tüm dengeleri değiştirebilir. Çünkü hem Reflect sayesinde fiziksel saldırıların gücü yarıya inecek hem de Light Screen sayesinde Special saldırıların gücü yarıya inecek.

    ÖNERİLER
    Relaxed nature ve 252 HP EVs Bronzong için büyük bir defansif güç oluştururken, 152 Atk EVs de Bronzong’un  Earthquake ile Magnezone ve Heatran’a OHKO yapmasını sağlayacaktır. Heatran’ın Air Balloonu’ var mı yok mu ona dikkat edin, Earthquake’i öyle kullanın.

    Bronzong, Light Screen ve Reflect sayesinde görevini başarıyla yerine getirecek fakat şöyle bir sorunumuz var; HP. Aldığı saldırıların neticesinde HP’si azalan Bronzong’a destek gerekecek bunu ise Wish ile sağlayabilirsiniz. Başka bir pokemon ile Wish yapıp oyuna Bronzong’u alıp onun HP’sini artırabilirsiniz.

    TRICK ROOM SUPPORT
Move 1: Trick Room
Move 2: Gyro Ball
Move 3: Stealth Rock
Move 4: Light Screen / Reflect
Item: Leftovers
Ability: Levitate
Nature: Relaxed
EVs: 252 HP / 160 Def / 96 SpD
IVs: 0 Spe
    YORUMLAR
    Trick Room rakipleri çileden çıkaran bir taktiktir. Trick Room taktiğinin üzerinde biraz değişiklikler yaparak ona destek sağladık yani; support. Trick Room, Gyro Ball ve IVs ayarı normal Trick Room taktiğindeki gibi. Destek olarak ise Stealth Rock’ı koydum. Çünkü rakip sıkıntıya gireceğinden pokemon değiştirecektir. Light Screen veya Reflect. İkisinden birini kendinize göre kullanın.

    ÖNERİLER
Genele baktığımızda Bronzong üzerinde zarar vermeyen hareketleri çok kullandık. Anlattıklarıma göre bu pokemon gözünüze iyi görünmüş olabilir. Fakat oyunda öyle rakipler var ki Bronzong’u gördüğü vakit elindeki Taunt’u kullanabilecek pokemonu bir an önce oyuna sürmeyi planlar ve Taunt’u başarırsa ki bu bir Air Balloon’lu bir ateş pokemonuysa işiniz çok zordur. Bunun için size Conkeldurr, Marowak, Rhyperior gibi Trick Room’u lehine çevirebilecek pokemonlar lazım olacaktır.

    EK AYARLAMALAR
    Bronzong’un kullanabileceği geniş saldırı seçenekleri vardır. Bu yüzden bu taktiklere ek olarak birkaç ek seçenek verilebilir. Örneğin, Trick eşliğindeki Choice Band’li bir Bronzong yapılabilir. Gyro Ball, Zen Headbutt, ve Earthquake saldırılarıyla rakibe zor anlar yaşatabilir veya sürekli pokemon değiştirmesine sebep olabilir. Önceden yapılmış bir de Stealth Rock varsa, rakibi işi daha da zorlaşır.

    Dual Screen taktiğine de eklemek istediğim bir şey var. Bu taktiğe Explosion da konulabilirdi; fakat normal bir Explosion kadar güçlü olamayacağından tavsiye etmiyorum.

    Bronzong ayrıca Rain(Yağmur) ve Sunny(Güneş) takımları için de kullanılabilir. Rain Dance ve Sunny Day saldırıları mevcut. Bronzong ile Calm Mind taktiği de yapabilirsiniz. Psychic, Shadow Ball, Grass Knot, Flash Cannon ve de Hidden Power saldırıları.

    TEHDİTLER
[Resim: 593.gif]
Jellicent-Taunt’u bulunan bir Jellicent, Hidden Power Fire ile beklemediğiniz bir saldırı yapabilir. Pokemonu değiştirmezseniz 2,3 tur içinde Bronzong’u yenebilir.
[Resim: 598.gif]
Ferrothorn-Spikes ve Stealth Rock ile karşılaşmada üstünlük sağlayabilir. Leech Seed ile HP’nizi emip oyunda kalmayı başarır.
[Resim: Heatran.gif][Resim: magnezone.png]
Heatran ve Magnezone-Air Balloon sayesinde Earthquake’den kaçıp Bronzong’u yenebilir.
[Resim: Jirachi.jpg]
Jirachi-Wish ve Calm Mind’lı bir Jirachi, Wish’le HP’sini doldurup Calm Mind ile saldırılarını yapıp sizi yenebilir.
[Resim: 534.gif]
Conkeldurr-Bulk Up yapıp ardından yapacağı saldırılarla işi zora sokabilir.
Calm Mind
~ Calm Mind
~ Psyshock
~ Flash Cannon
~ HP Ground / HP Fire / Protect
@ Leftovers
Nature: Bold
Ability: Levitate
EV: 252 HP, 252 Def, 4 Speed

İyi defansları ve Toxic'den etkilenmemesi sayesinde Bronzong, aynı zamanda iyi bir Calm Mind kullanıcısı olabilir. Zaten Calm Mind SpA ve SpDef statlarını yükselteceğinden EV'leri Bronzong'un fiziksel atak kullanan Pokemon'ları daha kolay karşılaması için HP ve defansa vermek mantıklı olacaktır. Calm Mind, Psyshock ve Flash Cannon setin ana saldırıları zaten. Son saldırı; Heatran için HP Ground, Scizor ve Ferrothorn için HP Fire veya rakibin ne yapacağını görmek ve canını azıcık da olsa yükseltmek için Protect olabilir.