Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Dusknoir
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 23uu5hz.png]

Türü:  [Resim: 2cmnlns.png]
Ability:  Pressure=Pokemonun saldırıları kullanma sayısını artırır.
STATS
[Resim: sbrgr8.png]

    GENEL BAKIŞ
    Dusknoir, dördüncü jenerasyonun fazla tanınmayan pokemonlarından biridir. Cofagrius, Chandelure, Golurk, Jellicent gibi beşinci jenerasyonun Ghost(Hayalet) pokemonlarının gölgesinde kalmış bir pokemondur. Kullancıların hâlâ Dusknoir’i kullanmakta şüpheleri var. Buna neden olarak HP, SpA ve Spe statlarının düşük olması gösterilebilir. Fakat defans statlarına bakarsak, iki defans statının da 135 olduğunu görüyoruz. Bu da diğer Ghost türündeki pokemonlara karşı büyük bir avantaj. Dusknoir’in bir önceki hâli Dusclops, hemen hemen Dusknior’in yaptığı her işi yapabilir. Fakat Dusknoir’in farkı Atk statının biraz fazla olmasıdır. Defansif bir pokemon olduğu için daha çok saldırı gücü olmayan ve statü problemi yaratabilecek saldırıları ön plandadır. Örnek verecek olursak: Will-O-Wisp, Grudge, Destiny Bond, Gravity, Skill Swap, Memento, Trick Room, Toxic vb.

Dayanıksız olduğu türler: Ghost x2, Dark x2
Dayanıklı olduğu türler:  Poison /2, Bug /2
Bağışıklık: Normal ve Fighting (Normal ve Fighting(Dövüş) tipi saldırılar bu pokemona etki etmez.)

    DUSK-TANK
Move 1: Will-O-Wisp
Move 2: Pain Split
Move 3: Earthquake
Move 4: Fire Punch / Shadow Sneak
Item: Leftovers
Ability: Pressure
Nature: Impish
EVs: 252 HP / 28 Atk / 228 Def

    YORUMLAR
    Bu taktikte rakibe statü sorunu oluşturmaya çalışacağız.  Will-O-Wisp ile rakibi yakıp(Burn) her turda HP’sinin azalmasını sağlayacağız. Bir nevi destek saldırı. Daha sonra Fire Punch ve Earthquake’i kullanabilirsiniz. Fakat karşınıza Gengar gibi Levitate yeteneği olan pokemonlar çıkarsa onlara karşı sakın Earthquake’i kullanmayın. Çünkü onlara etki etmeyecektir. Fire Punch’a alternatif olarak Shadow Sneak koydum yine fakat;  Fire Punch’ın ateş tipinin üstün olduğu pokemonlara karşı KO yapabilme özelliği var. Shadow Sneak ise KO yapamayabilir. Yine de hızından dolayı tercih edilebilir. İlk önce Fire Punch’ı deneyin baktınız fazla işe yaramıyor ve Ghost tipi pokemonlarda zorlanıyorsunuz, o zaman Shadow Sneak’i alabilirsiniz.

    ÖNERİLER
    Bu taktik Conkelldur gibi Fighting(Dövüş) tipi pokemonlar üzerinde etkili olacaktır. Eğer daha da etkili olmak isterseniz Pain Split yerine Payback koyabilirsiniz. Pain Split saldırısı hakkında bilgi sahibi olmayanlar için açıklamasını vereyim.
Pain Split= Hem sizin pokemonunuzun hem de rakibin pokemonunun HP değeri, Sizin HP’niz + Rakibin HP’si /2’ye eşitlenir. (Sizin HP’niz rakibinkinden daha düşükken işe yarar.)

    SUB-PUNCH
Move1: Substitute
Move2: Focus Punch
Move3: Shadow Sneak
Move4: Ice Punch / ThunderPunch / Will-O-Wisp
Item: Leftovers
Ability: Pressure
Nature: Adamant
EVs: 252 HP / 252 Atk / 4 Def
   
    YORUMLAR
    SpA statı düşük olduğundan saldırılarımız fiziksel saldırılar olacak. 252 EVs Atk ve Adamant Nature ile Atk’ı biraz daha artırdık. Life Orb niye kullanmadık diye sorarsanız, Dusknoir’in HP statı düşük ve belki de bu, onun zorluk çekmesine sebep olabilir. O yüzden Leftovers kullandık.

    Substitute, pokemonumuzun defansif bir pokemon olmasından dolayı konulmuştur. Substitute saldırı bir el bile üstüne çekse, bu sizin çok işinize yarayacaktır. Substitute’ı kullanacağınız zamanı iyi ayarlayın. Bence Focus Punch’ın işe yarayacağı bir zamanda kullanın Substitute’ı ve ardından Focus Punch ile uygun hedefe KO yapabilirsiniz.

    Ghost tipi bir pokemon bir başka Ghost tipi pokemona karşı x2 ile saldırdığı için, öncelik çok önemlidir. Dusknoir de yavaş bir pokemon olduğundan Shadow Sneak saldırısını koydum ki, Ghost tipi bir pokemon karşınıza çıktığında ona zarar verebileseniz. KO garanti değildir. Ancak critical hit ile rakibi devirebilirsiniz.

    İki tane Punch saldırısı koydum. Ice Punch ve Thunder Punch, bir de buna ek olarak Will-O-Wisp.
    Ice Punch oyunun dominant pokemonlarından Gliscor, Garchomp, Salamance, Dragonite, Latios ve Latias gibi pokemonlara karşı oldukça etkilidir. Thunder Punch ise Flying(Uçan) ve Water(Su) tiplerinde işinize yarayacaktır. Will-O-Wisp son tercih, bir turu Will-O-Wisp’le geçirmek çok şey kaybetmemize neden olabilir. Shadow Sneak yerine alternatif Sucker Punch da koyabilirsiniz.

    HASAR HESAPLAMALARI
    Focus Punch vs. 252 HP / 48 Def Relaxed Ferrothorn = 59.1% - 69.9%
    Fire Punch vs. 252 HP / 48 Def Relaxed Ferrothorn = 59.1% - 70.5%
    Shadow Punch vs 4 HP / 0 Def Timid Starmie = 78.6% - 93.9%
    Shadow Sneak vs 4 HP / 0 Def Timid Starmie = 52.7% - 62.6%
    Sucker Punch vs 4 HP / 0 Def Timid Starmie = 69.5% - 82.4%
    Shadow Punch vs 4 HP / 0 Def Timid Gengar = 103.1% - 122.1%
    Shadow Sneak vs 4 HP / 0 Def Timid Gengar = 69.5% - 82.4%
    Sucker Punch vs 4 HP / 0 Def Timid Gengar = 92.4% - 109.2%
   
    GRAVITY
Move 1: Gravity
Move 2: Pain Split
Move 3: DynamicPunch / Earthquake
Move 4: Shadow Sneak / Will-o-Wisp
Item: Leftovers
Ability: Pressure
Nature: Impish
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 SpD
   
    YORUMLAR
    İşte Gravity taktiği. İlk önce taktiğimizin adını oluşturan Gravity’den biraz bahsedeyim. Gravity, kullanıldığı turdan itibaren 5 tur sürer. Bu 5 tur içerisinde pokemon Ground(Toprak) tipi saldırılara karşı bağışıklık kazanır. Ayrıca alan tuzakları olarak bilinen Toxic Spikes ve Spikes’da bu 5 tur içerisinde etkisini kaybeder. Bunlarla birlikte Fly, Bounce ve Magnet Rise saldırıları da işe yaramaz. Ve de Levitate yeteneğini de işlevini yitirir.

    Pokemonların Evasion(Saldırıları atlatma) seviyeleri de 3/5 ile çarpılır.
Neredeyse Dusknoir için oluşturulmuş bir hareket. Taktiğimize eşlik eden bu hareketin ne işe yaradığını öğrendikten sonra diğer saldırılara geçebiliriz. Pain Split’ten önce de bahsetmiştim zaten.
Shadow Sneak, öncelikli olmasından dolayı Ghost tipi pokemonlara karşı avantajlı. Will-O-Wisp gerektiğinde rakibe statü problemi oluşturmak için kullanılacak. Tabii ki ikinci planda olan bir saldırı.
    Dynamic Punch 100 saldırı gücü olan ve 50 Accuracy’si olan bir saldırıdır. Bir diğer özelliği %100 ihtimalle rakibi confuse eder. Ama Accuracy’den dolayı ıskalama ihtimaliniz yarı yarıya. O yüzden ona alternatif olarak. Earthquake konuldu. Levitate özelliği de kalktığına göre bu işe yarayacaktır.