Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Azumarill
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 184Azumarill.png]

Türü: Su

Base statları: 100/50/80/50/80/50

Ability'leri:
Thick Fat: Buz ve ateş saldırılarının verdiği zararı yarıya indirir.
Huge Power: Attack statını iki katına çıkarır.
Sap Sipper: Bitki saldırılarından etkilenmez ve bir bitki saldırısı tarafından vurulduğunda atağı %50 artar.

2. nesilde, Azumarill son derece kötü bir Pokemondu: kötü statlara sahipti ve iyi saldırılar öğrenmiyordu. Azumarill Nintendo çalışanlarının sevdiği bir Pokemon olsa gerek, çünkü her yeni nesille birlikte Azumarill daha da iyi oldu. 3. nesilde en iyi ability'lerden biri olan Huge Power ability'sine sahip oldu ve 4. nesilde Aqua Jet saldırısını öğrendi.

Şimdi mi? Neredeyse Groudon kadar yüksek olan atağı ve Aqua Jet saldırısı sayesinde Azumarill; Heatran, Excadrill, Volcarona, Terrakion, Landorus, Gengar, Zoroark, Blaziken gibi Pokemonları tek vuruşta indirebilecek güçte bir Pokemon. 100/80/80 defanslar ise hiç de fena değil. Hızı düşük olabilir, ama o kadar yüksek atağı ve STAB priority Aqua Jet varken kimin hıza ihtiyacı var ki?

Azumarill'in tek kötü yanı ise hala pek fazla iyi saldırı öğrenememesi. Bu yüzden Azumarill; Jellicent, Suicune, Gyarados gibi defansif su Pokemonları tarafından kolayca durdurulabiliyor.

Azumarill'i nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Choice Band
~ Aqua Jet
~ Waterfall / Aqua Tail
~ SuperPower
~ Ice Punch / Return / Toxic
Item: Choice Band
Nature: Adamant
Ability: Huge Power
EV: 252 Atk / 232 HP / 12 Def / 12 SpDef

Huge Power ve Choice Band sayesinde, Azumarill 654 Attack'a ulaşıyor, bu da Aqua Jet'e zayıf hemen hemen her Pokemon'u tek vuruşta indirmek için yeterli. Waterfall / Aqua Tail, Aqua Jet'ten daha iyi vurduğundan eğer rakibin Pokemon değiştireceğinden eminseniz kullanılmalı. Superpower ise Ferrothorn'u indirmek için gerekli. Son saldırı ise size kalmış: Ice Punch ejderha ve bitki türleri için kullanılabilecekken Toxic, Azumarill'i durdurabilecek Jellicent, Slowbro gibi defansif su Pokemonlarını oyundan düşürebilir. Return ise base power'ı yüksek olduğundan, oyunun başlarında rakibinizin ne atacağını bilmediğinizde kullanılabilir.

Waterfall'la Aqua Tail arasındaki seçim size kalmış: +10 güç mü, yoksa %100 vurma ihtimali mi?

Diğer Seçenekler: Double-Edge, Return yerine kullanılabilir. Choice Band setinde Bulldoze kullanılabilir. Choice Band yerine Life Orb kullanılabilir, bu durumda 252 Atk/252 Spd/4 HP Adamant şeklinde EV önerilir. Substitute/Focus Punch/Waterfall/Toxic veya Ice Punch gibi bir moveset kullanılabilir. Kullanması biraz zor, ama Belly Drum Azumarill tek başına bir takımı bile indirebilir.
5. gen de azumarill ice punch öğrenemiyor
(24-08-2011, 10:05 PM)ErenMeseli link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:5. gen de azumarill ice punch öğrenemiyor

5. nesilde öğrenememesi önemli değil ki, 4. nesilde öğrenip ardından 5. nesile transfer edilebilir. Zaten asıl oyunda değil de Pokemon Online'da oynadığımız için bizim için bir problem yok.
tamam o zamn ;)
SubPunch
~ Substitute
~ Focus Punch
~ Waterfall / Ice Punch
~ Aqua Jet / Toxic
@ Leftovers
Nature: Adamant
Ability: Huge Power
EV: 252 HP, 252 Atk, 4 Speed

Bu set ile Azumarill, Focus Punch sayesinde Ferrothorn'u daha kolay yenebilir ve saldırı değiştirebildiğinden ofansif takımlar için karşılaması daha zordur, özellikle de Substitute arkasındayken. Kötü tarafı ise Waterfall, Aqua Jet, Ice Punch saldırılarından sadece ikisini kullanabilir, bu yüzden ya en iyi saldırısını (Waterfall) kullanmaz, ya da ejderhaları veya daha hızlı Pokemon'ları yenemez. Söylenecek çok bir şey yok.