Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Jirachi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Jirachi

[Resim: 385.png]

Tür: [Resim: SteelIC_Big.png] / [Resim: PsychicIC_Big.png]
Yetenek: Serene Grace: Hareketlerin ikincil efektlerinin olma olasılığı iki katına çıkar.

HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top

100 / 100 / 100 / 100/ 100 / 100 / 600


Dayanıklı Olduğu Türler:
x0 = [Resim: PoisonIC_Big.png]
x0.25 = [Resim: PsychicIC_Big.png]
x0.5 = [Resim: NormalIC_Big.png] [Resim: GrassIC_Big.png] [Resim: IceIC_Big.png] [Resim: FlyingIC_Big.png] [Resim: RockIC_Big.png] [Resim: DragonIC_Big.png] [Resim: SteelIC_Big.png]

Dayanıksız Olduğu Türler:

x2 = [Resim: FireIC_Big.png] [Resim: GroundIC_Big.png]

Nerede Yakalanır?
Spoiler:
Diamond - Pearl-Platinum: Event, GBA oyunlarından Pal Park'a giderek transferle.
HeartGold - Soulsilver: Event, DPPt oyunlarıyla takas.
Black - White - Black 2 - White 2: DPPtHGSS serilerinden transferle.

Genel Bakış

Jirachi, son iki jenerasyondan beri sık kullanılan temel stat toplamı 600 olan sayılı Pokémonlardan biridir. Steel/Psychic tür dizilimi 9 türden normalden %50 veya daha az hasar alır. Kullanabileceği hareket kapasitesi oldukça geniştir ve mükemmel bir ability olan €œSerene Grace€, hareketlerin ikincil etkilerini 2 katına çıkararak rakiplerini iyice rahatsız edebilirken ayrıca Jirachi bir Calm Mind seti, yardım seti veya fiziksel vuruş seti de kullanabilir.
Jirachi yeni jenerasyonla birlikte gelen çok kullanılan; Latios, Latias, Reuniclus, Ferrothorn ve Outrage kullanıcılarına kolayca dayanır. Sadece Fire ve Ground türlerinden 2 kat hasar alan Jirachi, OU'€™da çok kullanılan Dragon, Rock ve Ice türlerinden az etkilenir. Ayrıca Toxic Spikes ve Sandstormdan etkilenmez. En önemlisi dilek Pokémonu olan Jirachi, Wish hareketini kullanarak kendini ve takım arkadaşlarını iyileştirme şansına sahiptir.


1) Specially Defensive
- Body Slam (FRLGE Move Tutor) / Thunder Wave (TM73)
- Iron Head (PtHGSS Move Tutor)
- Wish (Move Rememberer)
- Fire Punch (PtHGSS Move Tutor) / Protect (TM17) / Stealth Rock (Gen IV TM76) / U-Turn (TM89)
Nature: Careful (SpD +; SpA -)
Item: Leftovers
Ev: 252 HP / 224 SpD / 32 Spe



Bu set Jirachi'€™nin ikincil efeklerinin meydana gelme olasılığı yüksek hareketlerden oluşmuştur. Defansif statları ve tür dağılımı ile sadece 2 türe karşı zayıftır. Yani özel defansif Jirachi kendisine 1x veya daha az vuran bütün hareketleri sünger gibi emebilir ve Wish ile eski sağlığına kavuşabilir.

Hareketlere gelince, Body Slam ve Thunder Wave arasındaki ilk tercih Body Slam'€™den yana olmalıdır, çünkü hasar vermesi ile birlikte %30 felç (Parlyz) etme olasılığı vardır. Parlyz olan Pokémonun hızı %75 oranında düşer. Yeteneği Serene Grace Body Slam'€™in %30 olan Parlyz oranı %60 olur. Tabi oyuncular riske girmeyip direk Thunder Wave ile rakibi Parlyz etmek isteyebilirler. Fakat Body Slam'in avantajı hasar vermekle birlikte Ground türü Pokémonları da Parlyz etme şansı tanır. Ayrıca Jirachi Thunder Wave kullanıyor ise kendinden daha hızlı Taunt kullanıcıları onu durdurabilir.

2. Hareket kesinlikle Iron Head olmalıdır, çünkü bu hareketten sonra rakibin %30 flinch olma olasılığı vardır. Tabi Serene Grace ile bu %60 olur. Rakibinizi Parlyz ettikten sonra full bu hareketi kullanın rakip Pokémon %60 flinch olur ve size saldıramaz bu rakbiniz için çok rahatsız edici bir durumdur.

3. Hareket Jirachi'€™nin veya bir takım arkadaşının HP'si azaldığında kendi veya takım arkadaşının canını yeniden getirebilecek harekettir. Eğer Jirachi'€™den farklı bir Pokémon iyileştirmek istiyorsanız Jirachi ile Wish'€™i kullanın bir sonraki turda iyileştirmek istediğiniz Pokémonu ileriye sürün, canı dolacaktır.

4. Hareket kullanıcının isteğine bırakılmıştır. Fire Punch ile Jirachi'€™nin fazla etki etmediği Scizor, Ferrothorn gibi Pokémonlara bir tehdit oluşturabilir ya da Protect ile Jirachi'nin bir önceki tur kullandığı Wish hareketinden elde edecek HP’yi güvenli bir şekilde elde edebilir ya da takımınızda Stealth Rock kullanan bir Pokémon yoksa defansifliğinden dolayı Stealth Rock kullanabilir. Stealth Rock Ateş türü Pokémonlara etkilidir ya da U-Turn yapıp Parlyz ettiğiniz Pokémonu başka bir Pokémon ile yere serebilirsiniz. 4. Hareket size kalmış.

Fiziksel saldırıları da karşılamak istiyorsanız: 240 HP / 160 Def / 76 SpD / 32 Spe EV dağılımıyla Impish bir Jirachi işinize yarayacaktır.


Partnerler:

Jirachi'nin Parlyz edebilmesi yavaş takım arkadaşlarının işine gelecektir. Levitate özelliğine sahip bütün Dragon türleri Jirachi'nin zayıf noktalarına karşı direnç gösterir. Latios, Latias, Dragonite, Salamence, Hydreigon bu tarz Pokémonlardır. Dragon türü olmayan ve Dragon Dance, Dragon Tail hareketlerini kullanan Intimidate özelliğine sahip Gyarados da aynı işi görür. Rakip Jirachi'€™ye etkili bir Pokémon çıkardığında bu partnerleri ortaya çıkarırsınız. Eğer rakip Pokémonunuzda Dragon, Ice ya da Rock türü bir hareketi yoksa başka bir Pokémon çıkarır ve siz de onu çıkardığında yeniden bu türlere dayanıklı olan Jirachi'€™yi çıkarırsınız.

2) SubCM
- Substitute (TM90)
- Calm Mind (TM04)
- Thunderbolt (TM24)
- Flash Cannon (TM91) / Psychic (Lv.20) / Psyshock (TM03)
Nature: Timid (Spe +; Atk -)
Item: Leftovers
EV: 252 HP / 4 SpA / 252 Spe

Bu set Jirachi'nin daha çok Politoed, Blissey, Porygon2 gibi az hasar alan defansif Pokémonlara karşı Substitute ve Calm Mind kullanarak süpürmesi için hazırlanmıştır. Eğer birden fazla Calm Mind yaptıktan sonra Substitute'€™taki oyuncak bebek daha fazla dayanacak ve hemen yok olmayacaktır.
Bu setin ana hareketleri Substitute ve Calm Mind'€™dır. Substitute sizi statüs durumlarından koruyacak Calm Mind ise hem ofansif hem de defansif yönden bir tehdit olmanızı sağlayacaktır. 3. Hareket yerine OU'nun en çok kullanılan hareketlerinden olan Thunderbolt'€™u koyabilirsiniz. Birkaç Calm Mind’dan sonra mükemmel bir silah olacaktır. 4. Hareket yerine ise Jirachi’nin STAB alacağı Flash Cannon, Psychic, Psyshock hareketleri arasında kullanıcıya bir seçim bırakılmıştır. Jirachi, 2-3 Calm Mind’dan sonra özel defansif Tyranitar’ı Flash Cannon ile iki vuruşta yere serebilir, eğer Fighting türlerine etkili olmak isteniyorsa Psychic ve Psyshock tercih edilmelidir. Psyshock'un tercih edilmesinin sebebi defansı az olan Pokémonlara Calm Mind ile yükselttiğiniz özel atağınızla saldırabilirsiniz (Örn. Blissey).

Ekler:

- Eğer Jirachi'€™nin 252 HP EV'€™i varsa Substitute için 101 HP kullanır. Bu da Chansey, Blissey, Dusclops gibi Seismic Toss kullanıcılarının işine gelmez çünkü Substitute bebeği iki Seismic Toss'ta yok olur.
-  Eğer Jirachi Flash Cannon yerine Psychic kullanıyorsa; Celebi, Exeggutor, Latios, Latias, Krookodile karşısında duvar gibi dayanacaktır.
- Eğer Jirachi Psychic veya Psyshock'un yerine Flash Cannon kullanıyorsa;  Lanturn, Swampert, Quagsire ve Magnezone Jirachi'€™ye kolayca dayanabilir. Özellikle Unaware yeteneğine sahip olan Quagsire Jirachi'nin Calm Mind arttırmalarından etkilenmez.
- Excadrill, Jirachi'€™nin bu setteki bütün saldırılarına karşı koyabilir.
- Whirlwind veya Roar kullanan Pokémonlar Jirachi’nin bütün boostlarını silebilir ve Jirachi'nin işini zorlaştırabilir. (Örn. Skarmory, Swampert)
- Prankster Whimsicott Jirachi'€™yi Substitute veya Calm Mind yaparken yakalayıp Encore ile Jirachi'€™yi lanetleyebilir. Jirachi, Whimsicott'€™a karşı çok dikkatli olması gerekmektedir.
- Diğer setteki gibi Levitate özelliğine sahip Dragon türleri, Dragon Dance Gyarados, Jirachi'nin en iyi takım arkadaşları olacaktır. Drizzle Politoed ile Excadrill gibi Pokémonları yere serebilirsiniz. Ayrıca Jirachi'nin dikkatli olması gereken Whimsicott'€™a karşı Magic Bounce yeteneğine sahip Pokémonlar kullanılması gerekmektedir.


3) Substitute + Paralysis
- Substitute (TM90)
- Body Slam (FRLGE Move Tutor) / Thunder Wave (TM73)
- Iron Head (PtHGSS Move Tutor)
- Fire Punch (PtHGSS Move Tutor) / Wish (Move Rememberer)
Nature: Jolly (Spe +; SpA -)
Item: Leftovers
EV: 80 HP / 252 Atk / 176 Spe

Bu set yukarıdaki diğer iki setin karışımı gibidir. Amaç Jirachi'€™yi dayanıklı olduğu bir rakibin karşısına atıp Substitute'tan sonra rakibi Parlyz edip rakibi her tur flinch yapıp bayıltmaktır. Sonuncu hareket Ferrothorn gibi rakipleri bayıltmak için Fire Punch ya da Jirachi'€™nin eski sağlığına kavuşması için Wish hareketleri arasında kullanıcıya bir seçim bırakılmıştır.


4) Choice Scarf
- Iron Head (PtHGSS Move Tutor)
- Ice Punch (PtHGSS Move Tutor)
- Fire Punch (PtHGSS Move Tutor)
- Trick (PtHGSS Move Tutor) / U-Turn (TM89) / ThunderPunch (PtHGSS Move Tutor)
Nature: Jolly (Spe +; SpA -)
Item: Choice Scarf
EV: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

4. jenerasyon Jirachi'€™ye iki silah hediye etmişti: Choice Scarf ve Iron Head. Choice Scarf ile Jirachi kendinden hızlı Pokémonlara karşı da bir tehdit olabilir. Tornadus, Thundurus, Latios, Latias, Dragon Dance ve Shell Smash kullanan Pokémonlara karşı Jirachi bu set ile daha kolay savaşabilir.
Bu sette Jirachi'nin klasik hareketi olan Iron Head'€™in yanına Ice Punch ve Fire Punch hareketleri konulmuştur. Ice Punch, Dragonite, Landorus, Salamence gibi Dragon ve Flying türü Pokémonları bayıltırken; Fire Punch, Iron Head'den fazla etkilenmeyen Ferrothorn gibi Pokémonlara etkili olması için konulmuştur.
4. hareket yine kullanıcının tercihine bırakılmıştır. Trick ile rakibinizi tek harekette kilitleyebilir, U-Turn ile Jirachi zayıf olduğu Pokémonlardan kurtulabilir, ThunderPunch ile Gyarados, Skarmory gibi Pokémonlara karşı gelebilirsiniz.


Partnerler:

Heatran, Ferrothorn, Scizor, Skarmory, Excadrill ve Rotom-H'€™ye dayanan Pokémonlar tercih edilmelidir. Ayrıca Stealth Rock yapan Pokémonlar da Jirachi'nin işine yarayacaktır.

5) Superachi! (Offensive Calm Mind)
- Calm Mind (TM04)
- Psychic (Lv.20) / Psyshock (TM03)
- Grass Knot (TM86) / Thunderbolt (TM24)
- Hidden Power Fire (TM10)
Nature: Timid (Spe +; Atk -)
Item: Leftovers
EV: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yıllardır Jirachi, hep defansif bir Pokémon olarak tanılır. Ama aksine Jirachi gayet iyi bir ofansif Pokémon da olabilir. Tyranitar, Scizor, Ferrothorn, Quagsire ve Swampert Jirachi'€™nin bu seti ile artık zor durumdalar.  Bu set Jirachi'€™nin Calm Mind ile SpA ve SpD statlarını yükseltip 3 değişik tür hareketi ile OU'daki önemli Pokémonları bayıltmaktır. 
Psychic; özel defansif olarak zayıf Pokémonlar, Psyshock ise defansif olarak zayıf Pokémonlar için STAB hareketleridir. Grass Knot oyunda sıkça gördüğümüz Water ve Ground türü Swampert ve Quagsire içindir. Ayrıca Grass Knot Tyranitar gibi ağır Pokémonlara da etkilidir. Skarmory veya Vaporeon gibi Pokémonlara karşı gelmek istiyorsanız Thunderbolt kullanın. Hidden Power Fire Ferrothorn, Forretress, Scizor gibi Pokémonlara etkili olmak için konulmuştur. Ayrıca Skarmory'™ye Thunderbolt kullanmak istemiyorsanız HP Fire da iş görür.


6) Wish + Calm Mind
- Calm Mind (TM04)
- Wish (Move Rememberer)
- Thunderbolt (TM24) / Thunder (TM25)
- Flash Cannon (TM91) / Water Pulse (Gen IV TM03) / Psychic (Lv.20)
Nature: Bold (Def +; Atk -)
Item: Leftovers
EV: 252 HP / 224 Def / 32 Spe

Bu setin amacı Jirachi'nin hem defansif hem de ofansif yönlerini ortaya çıkarmayı amaçlamıştır. EV€™lerin Def'e yüklenmesi ve Calm Mind onu defansif, koyulan diğer saldırılar onun ofansif özelliğini ortaya çıkarmıştır. Jirachi'€™nin oyuna kolay girip çıkması onun işini daha da kolaylaştırmaktadır.
Wish, kendisi ve takım arkadaşlarının HP€™lerini tazelemek için gereken harekettir ve bu setin temel hareketidir. Setin bir diğer temel hareketi Calm Mind’dır ve amacı defans ve ofans açısından güçlenmektir.
Eğer Jirachi'€™yi Rain Team'de kullanacaksanız Thunder'€™ı seçin, eğer rain team'€™iniz yoksa Thunderbolt daha doğru bir seçim olacaktır.
Son hareket sizin seçiminize bırakılmıştır. İsterseniz STAB olan Flash Cannon veya Psychic'i ya da Jirachi'nin zayıf olduğu yer/ ateş türleri için Water Pulse'€™u seçebilirsiniz.


Partnerler:

Levitate özelliği olan Dragon türü Pokémonlar Jirachi'€™nin iki zayıf olduğu türe karşı dayanabilir.


Yapılabilecek Değişiklikler

- Drain Punch ile Steel türleri bayıltıp canını iyileştirebilir. (Fiziksel Setler için)
- Energy Ball da Grass Knot'un yerine kullanılabilir. (Special Setler için)
- Eğer takımınızda Politoed varsa Thunderbolt yerine Thunder kullanabilirsiniz. Thunder yağmurlu havada %100 vurur. (Special Set)
- Yine Politoed'€™un sayesinde yağmur yağdığından Ateş hareketlerinin gücü yarıya iner. Jirachi Water Pulse hareketini kullanabilir. (Special Set)
- Cosmic Power ile Def ve SpD'€™inizi arttırarak Jirachi daha defansif bir Pokémon olabilir. Fakat Taunt kullanıcılarına karşı dikkatli olmak gerekir.
- Eğer Trick Room takımı kullanıyorsanız Jirachi Trick Room kullanabilir. Tabi hız statını eksilten nature 0 Spe IV'i olan Jirachi kullanmanız daha iyi olur.

Tehditler

[Resim: 242.gif] [Resim: 113.gif] [Resim: 143.gif] Jirachi'™nin özel atak setlerini rahatça karşılayabilirler.

[Resim: 227.gif] Sturdy yeteneği sayesinde Thunderbolt'u/Thunder'ı karşılayabilir ve Whirlwind ile Jirachi'€™yi Poké Topuna döndürerek, Jirachi'€™nin artan statlarını silebilir.

[Resim: 547.gif] Jirachi'€™yi Wish, Protect, Grass Knot veya Thunderbolt kullanırken yakalarsa Jirachi'€™yi rahatsız edebilir.

[Resim: 485.gif] [Resim: 637.gif] Jirachi'€™nin ataklarından fazla etkilenmez ve ateş hareketleri ile Jirachi'yi kolayca bayıltabilir.

[Resim: 462.gif] Eğer Jirachi'nin Hidden Power Fire'ı veya Fire Punch'€™ı yoksa; Hidden Power Fire'€™a ve Magnet Pull özelliğine sahip Magnezone'a kolayca yenilir.

Jirachi eğer fiziksel setler kullanıyorsa fiziksel defansif Steel ve Ground türler, Jirachi'€™ye rahatça dayanır.

Önemli Not: Bu analiz 5. Nesilde oynayan oyuncular için yazılmıştır!
Bu pokemondan iyi bir lead olur mu?
(14-09-2011, 12:56 AM)SerSeri06 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bu pokemondan iyi bir lead olur mu?
Evet, olur. Özel Defansif seti iyi bir lead, son saldırıyı Stealth Rock kullan. Wish/U-Turn/Ice Punch/Stealth Rock şeklinde de kullanabilirsin.
Iron Head kullan bence rakibi delirtebilirsin(şahsen ben çok delirdim, 1 fire punch saldırısıyla KO yapacakken 3 kere peş peşe flinch etti)
jirachinin bu kadar guclu oldugunu bilmiyordum valla
Mixed Attacker
~ Iron Head
~ Fire Punch
~ HP Ice
~ Thunderbolt
@ Expert Belt
Nature: Naive
Ability: Serene Grace
EV: 204 SpA, 152 Speed, 152 Atk

Choice Scarf Jirachi ve SpDef Jirachi, en çok kullanılan Jirachi setleri. Böyle bir set, normalde SpDef veya Scarf Jirachi'yi yenebilecek Scizor, Jellicent, Magnezone, Skarmory, Gliscor, Ferrothorn gibi Pokemon'ları indirmek için kullanabilir. Savaşın başlarında Jirachi'yi her attığınızda sadece bir saldırı kullanın ki rakip Choice Scarf Jirachi kullandığınızı sansın, sonra rakibin beklemediği bir anda saldırı değiştirerek rakibi şaşırtın.