Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Cresselia: Kökeni ve Bağlantıları.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cresselia 4. Generasyonla tanıştığımdan beri beni en çok etkileyen Pokemondur. Neden bilmiyorum ama bana her zaman onda değişik bir hava var gibi gelmiştir. Ben de onun kökenleri ve kendi araştırmalarım sonucu ortaya çıkardığım(tabi ki hepsi kendi teorim) diğer bağlantılarını paylaşmak istedim.
[Resim: 488Cresselia.png]
Öncelikle Bulbapedia'da bulabileceğimiz bilgilerle başlamak istiyorum. Cresselia'nın adı Crescent(Hilal) ve Selene(Yunan Mitolojisinde Ay Tanrıçası, daha sonra sık sık Artemis ile özdeşleştirilmiştir.) sözcüklerinden geliyor. Vücüt şekli genel olarak bir kuğuya dayandırılmıştır. Başının iki yanında gördüğümüz cisim ise Ay'ın hilal biçimindeki halini temsil etmektedir. Vücüdündaki üç pembe halka ise kuğununun kanatlarını ve gezegen halkalarını temsil eder. Bu halkalar Aurora rengindedir; yani kutup ışıkları.

Fakat Aurora aynı zamanda Roma Mitolojisinde Şafak Tanrıçasıdır. Yunan Mitolojisinde Eos olarak geçer. Söylenelere göre bu Tanrıça her sabah sulardan silkinerek çıkar ve göğe yükselip sabah yıldızlarını uyandırır ve kardeşi Güneş Tanrısı Sol'un geçebilmesi için Cennet'in/Göğ'ün Kapılarını açarmış. Yunan Mitolojisindeki Eos'un da görevi aynı fakat onun görünüşünde çok önemli bir bilgi daha verilmiş. Tiara veya Diadem giymiş olağanüstü güzellikte ve beyaz bir su kuşunun kanatlarına sahip bir kadın görünüşündeymiş. Bağlantılar çok açık:
1-Beyaz Su Kuşu Kanatları: Ben kuğu kanadıyım diye bağırsa bu kadar belli olmazdı.
2-Olağanüstü Güzellikte Kadın: Cresselia karşımıza sadece kız olarak çıkar. Önce bunun Darkrai erkekse tamamen zıt olsun diye yapılmıştır diye düşünebilirsiniz ama Darkrai da diğer çoğu efsane gibi cinsiyetsizdir.
3-Bir Tiara veya Diadem Giymesi: Öncelikle Tiara Papa'nın giydiği gibi kulah şeklinde olan ya da kadınlar için yüzün yan taraflarını kaplayan bir tür taç. Cresselia'nın başına bakarsak buna benzer bir şekli görürüz.
Yani Cresselia Eos'dan esinlenerek çizilmiş. Buradan bunu kesin olarak çıkarabiliriz. Fakat tek ilişkilendirildiği mitolojik varlık bu mu? Hayır. Fakat ben diğerlerinin çoğunda ne görünüm ne de yetenek açısından bir benzerlik bulamadım. 
Dikkat ederseniz çoğunda dedim çünkü tekrar Roma/Yunan Mitolojisinden Selene ve Artemis de Cresselia'ya minik kişilik özellikleri vermişlerdir.  Bence Cresselia'yı en başta Seleneye benzetmeye karar vardiler ama daha sonra Artemis ve Eos'dan da özellikler kattılar. Selene'nin kuşlarla ilişkilendirilmesi, Artemis'in tüm dünyadan gezip kötü canavarları avlaması, tıpkı Cresselia'nın kabusları avlaması gibi, ve kutup ışıklarının Yunanca adı Boreion Selas...
İncelemem bu kadar, belki  daha sonra yeni bağlantılar keşfedersem onları da paylaşırım.
Eos: [Resim: eos.jpg]
Selene:[Resim: josephine-wall-moon-goddess-selene.jpg]
Artemis:[Resim: Artemis-greek-mythology-1596495-308-389.jpg]
Aurora:[Resim: aurora.jpg]
Harika bir paylaşım :p
Eline saglık güzel olmuş yorumlarını ve teorilerinide beyendim.Animede keşke biraz daha yer verseler efsanevi pokemonlara cok az gözüküyorlar.
Çok güzel olmuş eline sağlık :)