Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Lugia Yaratılış Araştırması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Lugia


Merhaba arkadaşlar yeni bir araştırma ile yeniden karşısındayım :)  Merağımdan araştırdığım ilk araştırmam olan “Ho-oh Yaratılış Araştırması” na yaptığınız yorumlar için sonsuz teşekkürler diliyorum :) Normalde araştırıdığım şeyleri pek paylaşmam ben. Ama Ho-oh’ta beğendiğinizi anladığım yorumlardan dolayı yeni bir araştırmayı koyuyorum. Yine önceden araştırdığım bir konuydu Lugia. HearthGold/SoulSilver’da birlikte verilmişti Lugia ve Ho-oh. Ho-oh’u koydum sıra Lugia’ya gelsin dedim.Başlıyorum :)

Öncelikle genel hepimizin bildiği şeylerden başlayalım. Lugia animede Psychic/Flying tür bir legendary pokemon olarak verilmektir.İsim anlamını incelediğimiz zaman İspanyolca’dan gelmiş bir isme sahiptir.

[Resim: 9prg92.jpg]
Lugia-> Luz+Guia -> Işık+Yol Gösterme

Lugia nereden esinlenerek çizilmiştir?

1-) İlk olarak Bulbapedia’ya baktığımız zaman Origin başlığı altında kısa kısa bilgiler verilmiştir. Lugia Ryüjin’den esinlenerek çizilmiştir.

Nedir bu Ryüjin?

2-) Bulbapedia: Lugia

“Lugia efsane deniz tanrısı Ryüjin gibi okyanusun derinliklerinde yaşar.Shiny formundaki parlak kırmızı renkler Ryüjin evi olan denizler altındaki RyÅ«gÅ«-jō ile eşleşmektedir.”

    Wikipedia: Ryüjin

“Ryüjin Japonya’da Şinto yerli dininin inandığı Ejderha Tanrı olarak bilinen ve evinin denizin derinliklerinde olduğu bilinen mitolojik karakterdir.Ryüjin denizaltındaki gizli sığınağı olan RyÅ«gÅ«-jō adındaki bir yerde yaşamaktadır.”

[Resim: 152ouvb.jpg]  [Resim: nx2hs0.jpg]

Fakat dikkat etmişsinizdir Lugia ve Ho-oh birlikte çizilmiş ve her zaman eş gibi gösterilmiştir. Fakat şimdi size verdiğim bilgilerde Lugia’nın aslında bir ejderden esinlenerek çizildiğini söyledim.Ama Lugia’nın ejderha ile nerdeyse alakası yok.(Gövde ve baş şekli dışı). Lugia aslında bir çok şeyin birleşimi sonucunda oluşmuş bir pokemon. Sadece Ryüjin özelliklerini taşımıyor. Çünkü Lugia hem yüzme hem de uçma özelliklerine sahip. Bakalım bu özellikleri nereden geliyor.


3-) Bulbapedia : Lugia

“Lugia ejder şeklinde fakat uçma ve yüzme yeteneklerine sahiptir.O, Stegosaurus gibi uzun sivri iki adet kuyruk dikeni  ve sırt üstü plakalara sahiptir. Ayrıca Plesiosaur gibi uzun boylu ve yüzme yeteneğine sahiptir.”

      Wikipedia: Stegosaurus

“Stegosaurus, Genç Jura döneminde yaşamış bir dinazordur. Otoburdur. Sırtında ikili sıra halinde vücut ısısını korumak için kalkanlar vardır. Kuyruğunda ise dört adet sivri ölümcül dikenlere sahiptir.Bu özellikleri sayesinde tanınmaktadır.”

      Wikipedia: Plesiosaur

“Plasiosaur, günümüzden 150-200 yıl önce yaşamış olan uzun boylu, dört yüzgeçli ve keskin dişlere sahip bir deniz sürüngenidir. Okyanusta dört yüzgecini kullanarak yüzüp, keskin dişleriyle avlandığı belirlenmiştir.Ünlü Loch Ness Gölü Canavarı ve Türkiye’deki Van Gölü Canavarınında, Plasiosaur olduğu sanılmaktadır. İkisi de Plasiosaur ile benzerlikler taşımaktadır.

Altta Lugia, Stegosaurus, Plesiosaur, Loch Ness Canavarı ve Van Gölü Canavarı’nın resimleri vardır benzerlikleri görebilirsiniz. (Yazıdaki sıraya göre yerleştirilmiştir.)

[Resim: 3539r9y.jpg]

[Resim: 307x993.jpg]  [Resim: 2w2ht9j.jpg]

[Resim: 51t1c7.jpg]  [Resim: vni0cm.jpg]

4-)  Bulbapedia: Lugia

“Lugia, Wyvern ile de benzerlik göstermektedir. İki ayak üzerinde duran bir tür ejderha, kanatlara, uzun bir boyna, sivri ve dikenli bir kuyruğa sahiptir.

      Wikipedia: Wyvern

“Wyvern, mitolojik, ortaçağ Avrupa varyantı bir ejderha türüdür.Uzun bir boyna,kanatlara,ayaklara ve sivri dikenli bir kuyruğa sahiptir.”

[Resim: i7318h.jpg]  [Resim: 2z9adn6.jpg]


Benim size aktaracaklarım bu kadar. Lugia hakkında bu kadar bilgi bulabildim. Böylece Loch Ness ve Van Gölü canavarlarının aslında gerçek olabileceklerinide öğrenmiş oldum :) Gerçekten sizde Plesiosaurları ve Canavarları araştırırsanız benzerlikleri apaçık görebilirsiniz.Okuduğunuz için Teşekkürler :)

Kaynaklar:

Bulbapedia
Wikipedia (En / Tr)
Deviantart
Google Görseller


Harika bir paylaşım :p
Eline saglık dostum buda cok güzel olmuş.
Eline sağlık kardeş güzel paylaşım..Lugia favori efsanelerimden öğrendiğim iyi oldu.. :)
Gerçkten çok ilginçmiş.Emeğine sağlık
Lugia en sevdiğim efsanelerdendir çok müthiş bir araştırma yapmışsın seni tebrik ediyorum
Eline sağlık kardeşim hepimizi bilgilendirmiş oldun teşekkürler  .
Yorumlar için teşekkürler beğenmenize çoook sevindim :)
Harikasın muhteşem bilgiler bunlar paylaşım için çok teşekkürler

Lugia çok muhteşem bir Pokemon müziğide öyle tabi Lugia Song'u her dinlediğimde huzur buluyorum
Kardeşim bilgiler şahane emeğine sağlık devamını bekleriz
Sayfalar: 1 2