Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Xatu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Xatu

[Resim: 178.png]

Tür; Psychic, Flying

Ability;
Synchronize, Status olduğunda rakibide Status yapar.
Early Bird, Uyku süresini %50 azaltır.
Magic Bounce, Status yapan saldırı geldiğinde rakibe geri yansıtır.

Statlar;
65 / 75 / 70 / 95 / 70 / 95

Genel Bakış;
  2. jenerasyon çıktığından beri Xatu hiçbir zaman etkileyici bir pokemon olmayı başaramamıştır. Vasat statları, heyecan bulunmayan bir "movepool"(Öğrenebildiği move'lar için söylenen terim)'u var. Ve türüde pek avantajlı sayılmaz. Ancak yinede kullanan oyuncular var. Magic Bounce Ability'si ve Magic Coat move'unu kullanabiliyor. Dual Screen(Reflect, Light Screen) olarakta kullanılabiliyor. Özellikle Status'ü  (Burn, Poison, Confusion...) ve spikes, stealth rock ve toxic spikes'ı geri çevirme özelliği onu bir adım öne taşıyor. Bu yüzden defansif takımlarda status'ü önlemek için kullanılabiliyor.


Nasıl Kullanacağız;

Dual Screen
move 1: Roost
move 2: Reflect
move 3: Light Screen
move 4: U-turn / Psychic / Night Shade
item: Light Clay
ability: Magic Bounce
nature: Impish / Bold
evs: 248 HP / 104 Def / 156 SpD

Yorumlar;
Magic Bounce, Roost, Reflect, Light Screen, U-turn, Light Clay, Impish / Bold, 248 HP / 104 Def / 156 SpD... Daha önce bu kadar defansif bir pokemon gördünüzmü? Magic Bounce başınızı ağrıtacak saldırıları geri yansıtır. Reflect ve Light Screen ile saldırıların hasarı azalır. Roost HP'nizi doldurur. Light Clay ile Reflect ve Light Screen 8 tur sürer. EV'leri tamamen defansif ve nature'side öyle. Eğer rakibe vurmak istiyorsanız Pyschic veya Night Shade kullanabilirsiniz. Night Shade Stab değil ancak dark pokemonlarına karşı etkili olur.


Fiziksel Defansif
move 1: FeatherDance / Toxic
move 2: Psychic
move 3: Hidden Power Fire
move 4: Roost
item: Leftovers
ability: Magic Bounce
nature: Bold
evs: 248 HP / 180 Def / 80 Spe

Yorumlar;
  Önceki kadar olmasada defansif bir dizilişle karşımıza çıkıyor. Bu defa fiziksel saldırılara karşı savunmaya öne verilmiş. Ground ve Fighting tipi vuruşlara karşı dirençli olması da bu diziliş için avantajdır. Savunması; Conkeldurr, Scizor, Terrakion ve Garchomp gibi pokemonlara karşı etkili olabilir. Ve Feather Dance ile rakibinizin Atk'ını çok aşağılara çekebilir. Roost yine elimizin altında ve tam destek devam ediyor. Magic Bounce halen var ve rakibinizin başını halen ağrıtabilir... Vurmak için 2 move kullanılmış. Birisi sürpriz nitelikte. Çünkü rakibiniz İce ile size vurmaya çalıştığında onu gafil avlayabilirsiniz. Ve Scizor, Forretress, Ferrothorn gibi pokemonlara tek vuruşta KO yapabilirsiniz. Eğer Fighting tipi pokemonları karşılamak istiyorsanız bu diziliş ile Xatu birebirdir.
Calm Mind
~ Calm Mind
~ Stored Power
~ Roost
~ Toxic / HP Fighting
@ Leftovers
Ability: Magic Mirror
Nature: Bold
EV: 252 HP, 252 Def, 4 SpDef

Aynen CM Espeon gibi oynanan bir set. Calm Mind ile SpA ve SpDef statlarımızı yükseltiyoruz. Magic Mirror sayesinde Toxic, Roar gibi saldırılardan etkilenmiyoruz. 3-4 boost'tan sonra -Xatu'nun Special Attack'ı düşük olsa da- Stored Power iyi vuracaktır. Son saldırı olarak Tyranitar/Ferrothorn için HP Fighting veya normalde Xatu'nun yenemeyeceği Chansey/Blissey gibi Pokemon'lar için Toxic kullanabiliriz.

Şahsi düşüncem, bu seti kullanacağınıza CM Espeon kullanın. Espeon'un SpA'ı ve hızı daha iyi.