Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Crobat
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Crobat

[Resim: 169.png]

[Resim: poison_big.png][Resim: flying_big.png]

85 / 90 / 85 / 70 / 80 / 130

Genel Bakış;
GSC(GoldSilver & Crystal) versiyonu ile geldiğinde, anında kullanılmayan pokemonlar listesinde inmişti. Ancak statlarını incelediğimizde kullanıcıların biraz ön yargılı olduklarını anlayabiliriz. Ve türü itibariyle Ground tipi vuruşlara bağışıklık kazanmış; fighting, bug, grass tipi vuruşlara x4 dirençli ve poison tipi vuruşlara x2 dirençliği var. Aynı zamanda hız konusunda hiç sıkıntı çekmeyecek bir pokemon. 130 speed statına sahip.

Nasıl Kullanacağız;
Taunt + Roost
move 1: Taunt
move 2: Roost
move 3: Brave Bird
move 4: Super Fang / Toxic
item: Leftovers
ability: Inner Focus
nature: Jolly
evs: 252 HP / 4 Def / 252 Spe

Yorumlar;
  Crobat'ın devasa hızı ve fight tipi pokemonlara karşı olan direnci onun özel bir pokemon olmasını sağlıyor. Aynı zamanda Ground tipi pokemonlara karşı da bağışıklık kazanmış durumda. Flying olmasıda onun için ayrı bir öncelik. Her ne kadar flying olması dolayısıyla electric, ice ve rock tipi pokemonlara karşı zayıf düşmüş olsada avantajları daha ağır basıyor. Uçan pokemonların kurtarıcısı Roost onun için vazgeçilmez oluyor. Ve taunt'ta ona muntazam bir destek sağlıyor. Stab vuruşu Brave Bird ofansif olarak müthiş bir seçim olur. Aynı zamanda fiziksel bir saldırı olduğu için 90 base Atk statları burada işe yarayacaktır. HP'ye 252 EV vermeniz sebebiyle Super Fang'de ofansif pokemonlara karşı etkili olur. Ancak Super Fang'in yerine Toxic'te koyabilirsiniz. Böylece defansif pokemonlarıda yıpratırsınız.
  Inner Focus Ability'si ile Excadrill kullanıcılarını şaşırtabilir. Eğer KO olmazsa flinch'te olmayacaktır. Ve ofansif excadrill'in KO olma ihtimali daha yüksek... İtem olarak en uygunu Leftovers olur. HP'sine 252 EV vermemizin meyvelerini buradada yiyeceksiniz.


Alternatif move'lar;
U-turn, Whirlwind kullanabiliyor. Taunt yerine kullanabilirsiniz. Ama Taunt kadar verim alırmısınız orasını bilemem. Tailwind kullanabilir ancak kesinlikle tavsiye etmem. Zaten çok hızlı bir pokemon ve 3 tur için daha da hızlanmak anlamsız olabilir. Nasty Plot ve Hypnosis ile Special bir diziliş yapabilirsiniz. Onu henüz denemedim ama ondanda verim alınabilir.




benim crobatım bundan kat kat iyi :d
(23-08-2011, 02:55 AM)ErenMeseli link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:benim crobatım bundan kat kat iyi :d
Ne kullanıyorsun ki? NP + 3 atak? Choice Band? Rain Dance/Hypnosis lead? Aklıma Crobat'ın yapabileceği başka bir şey gelmiyor.
(23-08-2011, 02:15 PM)gnaaye link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ne kullanıyorsun ki? NP + 3 atak? Choice Band? Rain Dance/Hypnosis lead? Aklıma Crobat'ın yapabileceği başka bir şey gelmiyor.

Acrobatics..
acrobatics hypnosis cross posion u-turn

item : Flying Gem

Ev : 252 atk, 252 spd, 4 hp