Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Spiritomb
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 16jfu35.png]

Türü: [Resim: 2h716ja.png]

[b]Ability
Pressure= Pokemonun saldırıları kullanma sayısını artırır.
Infiltrator= Light Screen, Reflect ve Safeguard, bu pokemonla yapılan karşılaşmada işe yaramaz.

STATS

[Resim: 2iurd7b.png]

    GENEL BAKIŞ
    Spiritomb’u incelemeye değer yapan şey oyunda hem Ghost(Hayalet) hem Dark(Karanlık) iki pokemondan biri olması. Diğeri ise Sableye. Dark ve Ghost bildiğiniz gibi birbirine zıt iki türdür. Bu yüzden bu pokemona oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır. Spiritomb’un, Ghost, Psychic(Psişik) ve Fighting(Dövüş) pokemonlarına karşı tartışılmaz bir üstünlüğü vardır. Ayrıca pokemonun atak ve defans statları da iyidir. Fakat bu pokemonda da şu sorun var. HP ve Speed statlarının düşük olması. Bu yüzden onu hızlandırmak için hiçbir şey yapmayacağız. Çünkü EVs’lerimizi boşa gidebilir. Tatktiğimizi Special üzerine kuracağız. İlk önce aşağıdan Spiritomb’un güçlü ve zayıf yönlerine bakalım.

Dayanıksız olduğu türler: Yok
Dayanıklı olduğu türler:  Poison /2
Bağışıklık: Normal, Fighting ve Psychic (Bu türdeki saldırılar bu pokemona etki etmez.)

    CALM MIND

Move 1: Calm Mind
Move 2: Dark Pulse
Move 3: Rest
Move 4: Sleep Talk / Hidden Power Fighting
Item: Leftovers
Ability: Pressure
Nature: Bold
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 SpD
     
    YORUMLAR
    Spiritomb biraz garip bir pokemon. Hem görünüşünden hem de zayıf ve güçlü yönlerinden dolayı. Dayanıksız olduğu tür yok. Dayanıklı olduğu tür de yalnızca 1 tane. Ama 3 türe bağışıklığı olması işimize yarayacak. Special taktik yapacağımızdan bahsetmiştim. Evet saldırıları Special taktiğe göre düzenledim. Fakat EVs dağılımında 252 EVs’i SpD’ye değil Def’e verdim. Çünkü Calm Mind bize zaten Special Defense verecek. (Calm Mind=Pokemonun Special Attack’ını ve Special Defense’ini 1 seviye artırır.) Yeteneğimiz Pressure saldırıları kullanmamızı artıracak. Sleep Talk üzerinde işimize yarayacak.
Pokemonun HP sorunu olduğundan 252 EVs’i HP’ye verdim ve sürekli HP’yi yüksek tutmanız için Rest’i koydum. Rest sizi uyutacağından Sleep Talk koydum ki Dark Pulse veya Calm Mind’ı uyurken de kullanabileseniz. Leftovers itemimiz de olduğuna göre HP sıkıntısı çekmeme ihtimali arttı.

    ÖNERİLER
    Avantajlı bir pokemon demiştim ama yanlış kullanıldığında her şeyi berbat edebilir. Örneğin yukarıda Sleep Talk’a alternatif olarak Hidden Power Fighting koydum. Şu önerimi okumayan biri Sleep Talk’ın da işlevini bilmiyorsa Sleep Talk yerine Hidden Power Fighting’i seçebilir. Ve oyunda Rest yapıp uyuduktan sonra saldırılarını kullanamayıp maçını kaybedebilir. Hidden Power Fighting için alternatif itemimiz var. Leftovers yerine Chesto Berry’i kullanıp Dark Pulse ve Hidden Power Fighting ile KO yapabilirsiniz. Fakat Sleep Talk kullanışı bakımından daha kolay ve etkili sonuçlar verir.
Bir de Pressure’a gerek yok diyorsanız, %20 ihtimalle işinize yarayacak olan Infiltrator yeteneğini kullanabilirsiniz.
~ Will-o-Wisp
~ Pain Split
~ Pursuit
~ Sucker Punch
Item: Leftovers
Nature: Careful veya Impish
EVler: Latios'un 1 Specs Draco Meteor'una dayanacak kadar HP/SpDef, Latios'u Sucker Punch'la 2 vuruşta indirecek kadar Atk, gerisi defansa. ((EDIT: 252 HP / 140 SpDef / 116 Def Impish ideal.))

Spiritomb'un hiç zayıflığı yok, defansları da iyi, böyle defansif bir diziliş iyi olur.
Şu pokemon biraz daha hızlı olsa bence çok etkili olacak. Fazla tercih edilmemesinin sebebi de hızı.
Dediğin gibi aslında sağlam bir pokemon.
(25-08-2011, 04:21 PM)Electabuzz link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şu pokemon biraz daha hızlı olsa bence çok etkili olacak. Fazla tercih edilmemesinin sebebi de hızı.
Dediğin gibi aslında sağlam bir pokemon
Hız problem değil, defansif Pokemonların çoğunluğu yavaş olur zaten. Problem Spiritomb'un:

-Tamamen defansif bir Pokemon için defanslarının yeterince iyi olmaması (50/108/108 fena değil, ama yeterli değil. Ferrothorn 74/131/116 mesela)

-Çok kullanılan türlere dayanıklı olmaması. (Ferrothorn 11 türe dayanıklı/immune, Jellicent 8, Jirachi 9, Spiritomb ise sadece 4). Defanslar kadar hangi türlere dayanıklı da olduğu önemli. Regiler, Celebi gibi defansları iyi bazı Pokemonların çok kullanılmamasının nedeni de bu.

-İyi saldırılarının olmaması. Ferrothorn'un attack'ı 94, ve 120 BP Power Whip/(hızlı Pokemonlara karşı) 150 BP Gyro Ball kullanabiliyor. Gliscor'un attack'ı 95 ve 100 BP Earthquake/120 BP Acrobat kullanabiliyor. Spiritomb'un attack'ları ise 92 ve Sucker Punch (BP 80, ama güvenilir bir saldırı değil)/Shadow Sneak (BP 40)/Dark Pulse (BP 80)/Pursuit (BP 40) ikisini seçmek zorunda. Ferrothorn veya Gliscor'un aksine, tehdit edebileceği fazla bir şey yok.

-İyi can yükseltme saldırısının olmaması. Gliscor Roost veya Toxic Orb + Poison Heal + Protect, Jellicent Recover, Jirachi ve Vaporeon Wish öğrenebiliyor. Leech Seed de çok iyi olmasa da Ferrothorn ise müthiş defansları ve dayanıklıkları sayesinde yırtıyor. Pain Split güvenilir bir saldırı değil.
Ofansif Spiritomb
~ Shadow Sneak
~ Sucker Punch
~ Pursuit
~ Trick / Will-o-Wisp
@ Choice Band / Blackglasses
Ability: Pressure
Nature: Adamant
EV: 172 HP, 252 Atk, 84 Speed
veya 252 HP, 252 Atk, 4 SpDef

Bu set kullanması riskli bir set. Reuniclus, Alakazam, Gengar, Espeon, Latiler gibi Pokemon'ları indirmeyi amaçlıyor. Rakibinizin hamlesini doğru tahmin etmeniz gerek: Pokemon değiştirdiğinde Pursuit ve saldırdığında Sucker Punch yapmanız lazım. Choice Band, Spiritomb'un atağını %50 arttırıyor ama yanlış bir tahmin yaparsanız rakibe 1 tur verdiğinden tahmin yeteneğinizden ("prediction") emin değilseniz kullanmayın. Blackglasses ise Sucker Punch ve Pursuit'ın gücünü %20 arttırıyor ve saldırı değiştirmenize olanak tanıyor. Trick, Spiritomb'un işi bittiğinde Choice Band'ı işine yaramayacak bir Pokemon'a vererek o Pokemon'u oyundan düşürmek için. Atak kullanan Pokemon'ları durdurmak için Will-o-Wisp de kullanılabilir.


Bu setin çok kullanılmamasının sebebi, 1, Spiritomb'un indirdiği Pokemon'ları da indiren daha iyi Pokemon'ların olması (Scizor, Tyranitar); 2, Spiritomb'un atağının Choice Band'a ve full Attack EV'lerine rağmen yine de o kadar iyi olmaması ve 3, bir çok Pokemon'a dokunamaması.
spiritomb u genelde pek tercih etmiyorum bende scizor iyi gidiyor spiritomb yerine.