Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gastrodon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 15me69x.png]

Türü:  WATER, GROUND
Ability:  Sticky Hold= Pokemonun iteminin çalınmasını engeller.
Storm Drain= Water(Su) tipi bir saldırı tarafından darbe aldığında Special Attack’ı yükselir.
Sand Force= Sandstorm(Kum Fırtınası) süresince Ground(Toprak), Rock(Kaya), Steel(Çelik) tipi saldırıların gücü 3 kat artar.
STATS
[Resim: 25aqe78.png]

    GENEL BAKIŞ
    Gastrodon’un oyunda sıkça tercih edilmesinin en büyük sebebi sadece Grass(Çim) türüne karşı dayanıksızlığı olmasıdır. Burada bir avantajı vardır fakat, statlarına baktığımızda sadece HP statı 100’ün üzerindedir. Türü bakımından oldukça avantajlıdır. Çünkü birbirine zıt iki türü barındırmaktadır. Water(Su) ve Ground(Toprak) tipleri.  Türünden dolayı, başka bir saldırıdan yardım almadan bu pokemona sadece Grass(Çim) pokemonları KO yapabilir. Statı 100’ün altında da olsa Atk. statından daha fazla olduğu için Spe. Atk. Statını geliştirici taktikler yapacağız. Bence bu pokemondaki en büyük problem hız problemidir.

Dayanıksız olduğu türler: Grass x4
Dayanıklı olduğu türler:  Poison /2, Rock /2, Steel /, Fire /2
Bağışıklık: Electric (Electric[Elektrik] saldırıları bu pokemona etki etmez.)

    TANK
Move 1: Earth Power
Move 2: Ice Beam / Scald
Move 3: Toxic
Move 4: Recover
Item: Leftovers
Ability: Storm Drain
Nature: Calm
EVs: 252 HP / 4 SpA / 252 SpD   

      YORUMLAR
    Oyunda Gastrodon’un zorlanacağı pokemonlar genelde Latios, Heatran, Rotom W, Thundurus, Starmie gibi pokemonlardır. Bunların hepsi Grass(Çim) saldırılarında başarısızdır. Örneğin Starmie’yi ele alalım. Starmie Grass(Çim) saldırısı olarak Grass Knot kullansın. Üstelik Life Orb’u da olsun. Sizin HP’nize ancak %65, %70 civarında zarar verecektir.
  Oyunun Tyranitar, Gliscor gibi dominant pokemonlarını da Ice Beam/Scald ile KO yaparak yenebilirsiniz. Ice Beam ilk tercihtir, neden diye sorarsanız, çünkü oyunda Dragon(Ejderha) pokemonlarına karşı ayrı bir ilk %70 her takımda bir Dragon(Ejderha) pokemonu bulunur. Yukarıdakilerden biri de Latios. Latios ile karşılaştığınızda daha hızlı olduğundan ilk o vuracaktır. Sizi KO yapabilmesi için ancak bir Life Orb destekli Draco Meteor’u bulunmalıdır. Bu saldırı yoksa Sizin Ice Beam’iniz KO yapmak için hazırda bekleyecektir.
    Eğer derseniz ki Dragon(Ejderha) tipi pokemonlarla uğraşması için takımımda başka Ice(Buz) tipi saldırılar yapabilen pokemon bulunduracağım, o zaman rakibi %30 ihtimalle yakabilen(Burn) Scald saldırısını kullanabilirsiniz.
    Toxic, zor anlarınızın yardımcısı olacaktır. Rakibin pokemon değiştireceğini hissettiğinizde bunu kullanıp ona bir tuzak hazırlayabilirsiniz.
  Recover’ı ise 111’in üzerindeki HP statından dolayı koydum. Çünkü genelde karşınıza denk rakipler çıkacaktır ve sizi KO yapamayacaklardır. O yüzden Recover’ı kullanarak %50 HP doldurabilirsiniz. Bir de Leftovers’ımız var zaten.

    ÖNERİLER
    Öneri bölümünde size Storm Drain’den bahsedeceğim. Storm Drain yukarıda bahsettiğim gibi bu pokemon Water(Su) tipi saldırılar tarafından darbe aldığı zaman Special Attack’ını yükseltiyor. Bu yüzden tavsiyem şudur ki. Bir su pokemonuyla karşılaştığınızda Toxic kullanın. %75 su saldırısı da kullanacaktır. Çünkü su saldırılarına karşı dayanaklılık yok. Saldırı geldikten sonra Special Attack’ınız artacak ve sonra Recover kullanarak HP kaybını da kapatacaksınız.
    CHOICE SPECS
Move 1: Surf
Move 2: Earth Power
Move 3: Ice Beam
Move 4: Recover
Item: Choice Specs
Ability: Storm Drain
Nature: Modest
EVs: 240 HP / 252 SpA / 16 SpD   

    YORUMLAR
    İkinci taktiğimizde Special Attack’a yönelik. Gastrodon’un Spe. Atk. statı 92’dir. Modest bunu bir kademe daha artıracak. 252 EVs de biz verdik. Üzerine bir Choice Specs itemi eklenince Special Attack maximumun üzerine çıktı. Saldırılarımız Toxic haricinde aynı, bu saldırıya bu taktikte ihtiyacımız yok. Çünkü Spe. Atk’ı bu kadar yükseltmişken 3 tane zarar veren saldırımız olması daha iyidir. Olası bir Grass Knot’a karşı da Recover yerinde duruyor. Su pokemonuyla karşılaştığınızda ise Storm Drain yeteneğinin etkisi de var. Artık Gastrodon, iki üç pokemonu tek başına yenebilecek güce geldi.
Eminim ki rakipleriniz Gastrodon karşısında pokemon değiştirirken büyük problemler yaşayacaklar.
Rakip Ferrothorn bile olsa Surf ile KO yapabilirsiniz. Çünkü Ferrothorn fiziksel defansif bir pokemondur. Gastrodon’un special saldırıları ona KO yapabilir.
   
    ÖNERİLER
    Alternatif olarak Choice Specs yerine Life Orb da kullanabilirsiniz. Bu onun saldırılarını daha etkili yapacaktır. Daha önemlisi Recover’ın önemini artıracaktır. Üstelik Ferrothorn, Blissey gibi pokemonlara hava da yağmurlu olursa (Storm Drain yeteneği yağmurlu havada da geçerlidir.) 2HKO yapabilirsiniz. Bana sorarsanız Gastrodon tam bir denge bozucu pokemondur. Yenilse bile diğer pokemonlarınız maçı rahat bir şekilde kazanacaktır.