Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Reuniclus
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Reuniclus

[Resim: 579.png]

Türü; Psychic

Statları; 110 / 65 / 75 / 125 / 85 / 30

Ability;
Overcoat,
Hava durumundan dolayı gelen saldırıların etkisini kaldırır.
Magic Guard, Dolaylı saldırıları engeller.
Regenerator, Savaş bittikten sonra HP'nin 1/3'ini doldurur.

Genel Bakış;
  Reuniclus alışılmışın dışında bir pokemon. Çok düşük hızına rağmen en çok tercih edilen pokemonlar arasına girebilmiş. Hatta bazı oyunculara karşı korkutucu bir süpürücü bile olabilir. O etkiliyici bir savunmaya ve yüksek SpA'a sahip. Trick Room ve Calm Mind kullanabiliyor. Ve ek olarak Magic Guard ability'si de var. Fakat yinede mükemmel sayılmaz. Oyuncular arasında çok popüler olan Tyranitar ve Scizor gibi pokemonlarla karşılanabilir. Çünkü Dark, Ghost ve Bug tipi pokemonlara karşı zayıflığı var.


Nasıl Kullanacağız;

Calm Mind 
move 1: Calm Mind
move 2: Recover
move 3: Psychic / Psyshock
move 4: Focus Blast
item: Leftovers / Life Orb
ability: Magic Guard
nature: Bold
evs: 252 HP / 252 Def / 4 SpD

Yorumlar;
Berbat hızına rağmen direnç kazandığı türlere karşı bu dizilişle etkili olabilirsiniz. 125 SpA'ı ile çok  etkili bir süpürücü olabilir. Tabii rakibinizin ne kadar uyanık olduğuna bağlı. Her zaman sonra vuracağı için savunmaya çok önem verilmiş. Gördüğünüz gibi EV'leri 252 HP ve 252 Def olarak verilmiş. Recover ise defasif pokemonlar için hayat kurtarıcı oluyor. Her ne kadar defansif bir diziliş olsada Stab Psychic yada Psyshock kullanıcısına büyük bir güç verebiliyor. Ve Focus Blast'ta  saldırmaya yönelik bir move. Steel, Rock, Dark, Normal ve Ice tipi pokemonlara yüksek damage vurur. Ve fiziksel bir saldırı olmadığından Calm Mind'dan Focus Blast'ta faydalanabilir.


Offensive Trick Room

move 1: Trick Room
move 2: Psychic / Psyshock 
move 3: Focus Blast
move 4: Shadow Ball
item: Life Orb
ability: Magic Guard
nature: Quiet
evs: 192 HP / 64 Def / 252 SpA 
ivs: 0 Spe

Yorumlar;
Reuniclus'un düşük hızı ilk defa onun için çok büyük bir koz oluyor. Trick Room yapılandırması ile bütün pokemonlardan daha hızlı olacak! Bu yüzden ofansif bir dizilişle karşımıza çıkıyor. Hızını olabildiğinde düşürmek için İV'lerden speed'e 0 veriyoruz. 192 HP ve 64 Def ile savunmasıda ideal olacak. 252 SpA onun için mükemmel olmalı. İtem olarak Life Orb'u seçmeniz çok önemli. %30 daha fazla vurarak işinizi kolaylaştıracaktır. Focus Blast'ı Tyranitar gibi bir tehdite karşı kullanacilirsiniz. Ve Shadow Ball, Latios, Latias ve Mew gibi pokemonlar için tam manasıyla sürpriz olacak. Pyschic ise en çok kullandığınız move olacak. Çok kuvvetli Stab vuruşu... Psyshock ile ise Blissey gibi bir pokemonu Stealth Rock vurduktan sonra 2 vuruşta KO yapabilir.

Trick
move 1: Trick
move 2: Calm Mind / Focus Blast
move 3: Psychic
move 4: Recover
item: Flame Orb
ability: Magic Guard
nature: Bold
evs: 252 HP / 252 Def / 4 SpA

Yorumlar;
Yine defansif bir diziliş. Flame Orb kullanıcısını bir sonraki el yakar. Ve Trick kullandığınız için Flame Orb rakibinizi yakacak. İkince move için Calm Mind ilk tercihiniz olmalı ancak Focus Blast'ı da Tyranitar ve Scizor gibi pokemonlara karşı kullanabilirsiniz. Yine güçlü bir Stab vuruşu ve son olarak Recover kullanılmış.
Vallaha yeni neslin getirdiği en güzel pokemonlardan bence tabi bunu abilitysi ve special attack ve hp statına borçlu.
aynen hocam bu forumları devam ettirin ilgi az değil yorumlayan az
(19-11-2011, 12:31 AM)Nash link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:aynen hocam bu forumları devam ettirin ilgi az değil yorumlayan az

Şuan herkes yoğun. Tatilden sonra tam gaz devam ediyoruz zaten...
(19-11-2011, 09:18 PM)frknk link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şuan herkes yoğun. Tatilden sonra tam gaz devam ediyoruz zaten...
iyi iyi abi kesmeyelim hızı
(19-11-2011, 11:20 PM)Nash link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:iyi iyi abi kesmeyelim hızı
Hostla ilgili problemler yüzünden Eylül ortasındaki database geri yüklenince maalesef 20-25 analiz de gitti :( Yoksa daha fazla da vardı.

Şu anda herkes sınavla, okulla meşgul, ama elimizden geleni yapacağız. Şahsen benim sınav haftam bitti, bundan sonra 2 hafta boşum. En azından günde 1 analiz yazmayı planlıyorum.
(20-11-2011, 12:43 AM)gnaaye link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hostla ilgili problemler yüzünden Eylül ortasındaki database geri yüklenince maalesef 20-25 analiz de gitti :( Yoksa daha fazla da vardı.

Şu anda herkes sınavla, okulla meşgul, ama elimizden geleni yapacağız. Şahsen benim sınav haftam bitti, bundan sonra 2 hafta boşum. En azından günde 1 analiz yazmayı planlıyorum.
kolay gelsin abi