Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gliscor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gliscor

[Resim: 1ibfhu.png]

[Resim: 2emmp1j.png]


Ability;
Hyper Cut, Rakibin bu pokemonun statlarını düşürmesini engeller.
Sand Veil, Kumlu havada saldırılardan kurtulma şansı %20.
Poison Heal, Zehirlendiğinde her tur HP'sinin 1/8'i dolar.

Genel Bakış;
Bence,gliscor şuanda PO'da en iyi pokemonlar arasında.Yüksek defansı,birçok türe karşı bağışıklığı ile kullanılmaya değer.Üstelik birde Poison Heal ability'si var.Geniş Move seçimleriyle Gliscor birçok rolde oynayabilir.Special Defansı vasat olsada takımlar için yararlı bir pokemon olabilir.

Nasıl kullanacağız;

Acrobatics
move 1: Protect / Swords Dance
move 2: Fling
move 3: Acrobatics
move 4: Earthquake
item: Toxic Orb
ability: Poison Heal
nature: Impish / Adamant
evs: 252 HP / 184 Def / 72 Spe

Yorumlar;
Bu dizilişi kullanmak için bir el beklemelisiniz.Çünkü Fling iteminizi rakibe fırlatır.Ve Toxic Orb'un zehirlemesi için 1 el beklemek zorundasınız.Bu bekleme süresince isterseniz protect basarsınız.Yada isterseniz Swords Dance basıp earthquake'i güçlendirirsiniz.Fakat bu dizilişin anahtar move'u acrobatics'tir.Acrobatics'ten bahsedelim.İteminiz yoksa acrobatics gerçekten çok güçlü bir vuruş.İtemimiz var fakat Fling ile onu fırlattık.Böylece hem hedef zehirlenmiş oldu hemde Acrobatics güçlenmiş oldu.Eathquake ise Flying türü vuruşlara bağışıklık kazanmış ve uçmayan pokemonlara karşı güçlü olur.Birde Swords Dance bastıysanız dahada kuvvetli vurabilirsiniz.


Swords Dance
move 1: Swords Dance
move 2: Earthquake
move 3: Ice Fang / Facade
move 4: Taunt / Protect
item: Toxic Orb
ability: Poison Heal
nature: Impish
evs: 252 HP / 184 Def / 72 Spe 

Yorumlar;
  Statları defansif olmasına rağmen Gliscor etkili vuruşlar yapabiliyor.Swords Dance basınca Gliscor yüksekten uçuyor!Aslında bu Ofansif diziliş.
  Earthquake Stab olduğu için iyi bir seçim olacaktır.Mesela Bold Jellicent'i stealth rock vurulmuşsa her zaman 2 vuruşta KO yapacaktır.Fakat uçan pokemonlara earthquake vuramazsınız.Böyle olduğundada Ice Fang devreye giriyor ve işini çok iyi yapıyor.Taunt ise Gliscorun standart destek move'u.Taunt ile Scizor'un Swords Dance'ını,Skarmory ve Hippowdon'un Whirlwind ve Roar'ını,Ferrothorn'un ise Spikes ve Leech Seed'ini engelleyebilirsiniz.Protect ile rakibinizin ne yapacağını anlayabilir ve HP'nizi doldurabilirsiniz.


Defansif
move 1: Toxic
move 2: Earthquake
move 3: Ice Fang / Facade
move 4: Protect 
item: Toxic Orb
ability: Poison Heal
nature: Impish
evs: 252 HP / 184 Def / 72 Spe


Yorumlar;
Swords Dance'ın yerine Toxic koyduğumuzda anda Gliscor Defansif olabiliyor.Earthquake ile Steel tipi pokemonlara çok vurursunuz.Ice Fang'le Dragon ve Flying tipi pokemonlara çok vurursunuz.Örneğin Air Balloon kullanan bir Excadrill çıkarsa önce Ice fang ile vurup balonunu patlatabilir daha sonra earthquake ile indirebilirsiniz.Toxic vurup protect basarak hem rakibi yıpratır hemde kendi HP'nizi doldurabilirsiniz.



Substitute 
move 1: Substitute
move 2: Protect
move 3: Earthquake
move 4: Toxic / Taunt / Ice Fang
item: Toxic Orb
ability: Poison Heal
nature: Impish
evs: 252 HP / 184 Def / 72 Spe


Yorumlar;
Eğer Substitute'ü iyi kullanabiliyorsanız bu diziliş iyi bir seçim olacaktır.Daha önce anlattapım gibi earthquake kullanmalısınız ve son seçim size kalmış.Uçan pokemonlara karşı Ice Fang,Destek için Taunt,Rakibi yıpratmak için Toxic kullanabilirsiniz.
Son günlerde popülerlik kazanmaya başlamış bir set:

Gliscor @ Flying Gem
Adamant, Sand Veil
252 Atk, 252 Speed, 4 Def
~ Substitute
~ Swords Dance
~ Earthquake
~ Acrobatics

Sandstorm takımlarında kullanılan, Sand Veil'den faydalanmayı amaçlayan bir oyun sonu sweeper'ı. Şöyle çalışıyor: Gliscor'u, yenebileceği bir Pokemon'a karşı atıp Substitute, ardından Swords Dance kullanıyorsunuz. Sonra saldırmaya başlıyorsunuz ve rakibinizin saldırılarının ıskalaması için dua ediyorsunuz  :D